Youth Lab CC complete cream

Youth Lab CC complete cream

Een tijdje geleden ontving ik een goodiebox waar deze Youth Lab CC complete cream in zat. Ik was erg nieuwsgierig en ik ben hem de laatste tijd zoveel gaan gebruiken dat ik het echt een aparte review waard vond. De Youth Lab CC complete cream werkt voor mij ontzettend fijn en dat deel ik graag met jullie.

Youthlab CC complete cream SPF 30. Color and correct cream provides skin's youthful glow. Geschikt voor normale en droge huid.

Ingrediënten

Aqua, Cyclopentasiloxane, Titanium Dioxide, PEG/PPG-18 Dimethicone, Ethylexyl Methoxycinnamate, Dimethicone, Glycerin, Phenyl Trimethicone, Butylene Glycol, Betaine, Niacinamide, PEG-10 Dimethicone, Alumine, Methicone, Disteardimonium Hectorite, Propylene Carbonate, Dimethicone Crosspolymer, Silica, Dimethicone – Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Crambe Abyssinica Seed Oil, Phytosterol Esters, Polyglyceryl-4 Isostearate, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Hexyl Laurate, Isopropyl Titanium Triisostearate, Haberlea Rhodopensis Leaf extract, CI 77492, CI77491, CI77499, Panthenyl Triacetate, Acetyl Rheum Rhapanticum Rood Extract, Phenoxyethenol, Sodium Chloride, Laureth-8, Allantoin, Benzoic extract, Dehydroacetic Acid, Parfum (Fragrance).

Uitleg ingrediënten

Silliconen

Siliconen vormen een beschermend laagje op de huid waardoor allergenen en irriterende stoffen de huid lastig kunnen penetreren. En omgekeerd zorgen ze ervoor dat vocht minder goed kan ontsnappen aan de huid waarmee ze bijdragen aan een gehydrateerde huid en een gezonde barrièrefunctie. Ook geven siliconen vaak een egale uitstraling en verzachten de huid.

 • Cyclopentasiloxane
 • PEG/PPG-18 Dimethicone
 • Phenyl Trimethicone
 • PEG-10 Dimethicone
 • Methicone
 • Dimethicone Crosspolymer
 • Silica, zorgt er ook voor dat het makkelijker op de huid aan te brengen is.
 • Dimethicone – Vinyl Dimethicone Crosspolymer
 • PEG/PPG-18/18 Dimethicone

UV-zonnefilters

 • Titanium Dioxide
 • Ethylexyl Methoxycinnamate

Hydratatie

 • Dimethicone
 • Glycerin
 • Butylene Glycol
 • Niacinamide
 • Dimethicone Crosspolymer
 • Crambe Abyssinica Seed Oil, werkt ook goed tegen huidveroudering.

Bindende ingrediënten / emulsies

 • Betaine
 • Disteardimonium Hectorite
 • Phytosterol Esters
 • Polyglyceryl-4 Isostearate
 • PEG/PPG-18/18 Dimethicone

Ontstekingsremmend

Absorberend

 • Alumine

Verzachtend

 • Propylene Carbonate
 • Hexyl Laurate
 • Isopropyl Titanium Triisostearate

Anti-oxidant

Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C, spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen, zoals aanwezig in groente en fruit. Antioxidanten houden vrije radicalen tegen. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels.

 • Haberlea Rhodopensis Leaf extract
 • Panthenyl Triacetate
 • Acetyl Rheum Rhapanticum Rood Extract
 • Laureth-8

Kleur pigment

 • CI 77492
 • CI77491
 • CI77499

Conserveermiddel

 • Phenoxyethenol
 • Sodium Chloride
 • Benzoic extract

Overig

 • Allantoin, het zou beschadigd weefsel tot het vormen van nieuw weefsel prikkelen en de celdeling stimuleren. Een hele hype op dit moment.
 • Dehydroacetic Acid , werkt als exfoliënt en anti-bacterieel

Conclusie ingrediënten

Poeh! Wat een lijst aan ingrediënten hè? Er zitten veel goede ingrediënten in die de huid verzorgen, egaliseren en verbeteren! Maar helaas ook veel siliconen. Siliconen zijn niet geschikt voor elke huid en dit kan zich uiten in acne. Ik heb er zelf niet extreem last van, maar ik merk wel dat mijn huid onrustiger wordt als ik dagelijks producten met siliconen gebruik.

Zijn alle beweringen waar die Youthlab uitspreekt?

Youthlab beweert dat deze CC cream aan een aantal dingen voldoet.

 • Verbetert de huidskleur
 • Volledige dekking
 • Geschikt voor de ruwe en droge huid
 • Zonbescherming
 • Gaat huidveroudering tegen
 • Ongelijkmatige teint

Ja! Met de meeste punten ben ik het eens. Het bevat genoeg actieve ingrediënten om deze doelen te behalen. Ik heb zelf een erg droge huid en merk niet dat velletjes meer zichtbaar worden. Dat is erg goed. Daarnaast droogt het mijn huid niet verder uit en krijg ik inderdaad een mooie egale zomerse teint.

Hoe is de CC complete cream van Youthlab in gebruik?

Toen ik hem voor het eerst ging gebruiken, dacht ik dat hij veel te donker zou zijn. Gelukkig viel dit mee, omdat de CC cream zich aanpast aan de huid. Zodra je hem aanbrengt is hij eerst nog donker en daarna wordt hij lichter, maar hij geeft je wel het ”zomerse” effect.

Dit vind ik erg fijn aan een CC cream, omdat ik erg bleek ben. Daarnaast smeert hij goed uit en geeft hij een mooie egale, medium dekking en semi glans-matte finish. Hij blijft gedurende dag mooi zitten. Zoals je ziet op de foto’s past de kleur erg goed bij mijn gezicht en nek. Hij ziet er niet te donker uit en geeft een natuurlijk effect.

Swatch Youthlab CC complete cream SPF 30

Ik had het nog helemaal niet verteld, maar weet je dat deze CC cream ook SPF 30 bevat. Ideaal voor de zomerse dagen. Je wordt beschermd voor de zon door de zonnefilters die ik hierboven heb beschreven. Daarnaast een licht bruin kleurtje en het verbetert de huid.

Conclusie

Ik ben enthousiast! Hij brengt erg soepel aan, zit mooi en natuurlijk op de huid en het bevat SPF 30. Ideaal! Helaas als ik dit product dagelijks gebruik merk ik wel dat ik wat puistjes krijg. Ik gebruik dit product daarom maximaal 4 keer per week en dan gaat het goed. Ben jij hier dus ook gevoelig voor, probeer hem dan niet dagelijks te gebruiken. Zo geef je je huid ruimte om te herstellen.

Je kunt dit product kopen voor €30,- voor 50ml bij Goodiebox, bol.com, HBB24 en Vogesa.

11 gedachten over “Youth Lab CC complete cream”

 1. Dit merk nog nooit van gehoord. Leuk dat dit product in de beautybox zat. Jammer dat je er puistje krijgt, dat is wel minder fijn

 2. Ik heb zelf een vrij droge huid dus geen idee hoe dit dan zal uitpakken, maar een keertje uitproberen, kan op zich geen kwaad toch?

 3. Bedankt voor dit duidelijke artikel en review! Ik wist helemaal niet dat siliconen voor puistjes/acne kunnen zorgen. Onlangs heb ik een crème aangeschaft en daarna kreeg ik alleen maar meer puistjes. Nadat ik was opgehouden met smeren, werd mijn huid weer wat rustiger. Ik denk dus dat de crème siliconen bevat, ik ga het zo meteen even checken!

 4. Duidelijk uitgelegd in dit artikel. Ik schrik altijd wat er toch een hoop ingrediënten in gaan en dat siliconen acne kunnen geven wist ik eerlijk gezegd niet. Ik heb zelf al een aardig kleurtje op mijn gezicht en gebruik eigenlijk alleen een dagcrème en zonnebrand als dit nodig is.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.