Beste handcrèmes

Welke handcrème is het beste voor jouw droge handen?

Handcrème is een product waar veel te weinig aandacht naar uit gaat. Jouw droge handjes hebben ook verzorging nodig, maar waarom doen wij dit zo weinig? Juist nu in deze crisis hebben je handen heel veel te verduren van het al het handen wassen. Al eens eerder heb ik je uitgelegd dat je pH-waarde van water erg uit balans raakt met als gevolg een droge geïrriteerde huid. Dat willen we natuurlijk veranderen en dat kan door een handcrème te gebruiken, maar welke is het beste? Vandaag laat ik jouw de 5 beste handcrèmes zien en leg ik natuurlijk uit wat nou zo goed is aan dit product.

1. Eucerin herstellende handcrème met 5% urea

De Eucerin herstellende handcrème met 5% urea staat op nummer 1 in de 10 beste handcrèmes, omdat dit al jaren mijn favoriet is. Het bevat enkel goede ingrediënten die de huid van binnenuit herstellen. Urea is een ontzettend goed ingrediënt om de pH-waarde te herstellen, de huid in balans te brengen en je vochtpeil op te krikken. Precies wat jouw droge handen nodig hebben. En daarnaast is deze handcrème ook nog te koop voor een spotprijsje van €8,99.

2. Dr. Leenarts handcrème voor droge & gevoelige handen

De Dr. Leenarts handcrème bevat net als de handcrème van Eucerin ‘Urea’. Daarnaast bevat het ook glycerine wat erg hydraterend is voor de huid. Ook Butyrospermum Parkii (Shea) Butter is een topper in het hydrateren en verzachten van de huid. Het is een natuurlijk ingrediënt die de huid erg kan voeden. Het laatste effectieve ingrediënt is niacinamide. Niacinamide (vitamine B3) is een topper in het verminderen van roodheden, het kalmeren van de huid, hydrateren en is een sterke antioxidant. Ideaal om huidveroudering tegen te gaan. Niacinamide is goed om te gebruiken op de handen, omdat hier veel zon op schijnt. Een sterke antioxidant zorgt ervoor dat je huid beschermt wordt tegen deze schadelijke stralen. De Dr. Leenarts handcrème kost €7.95 voor 50 ML bij Etos.

3. La Roche Posay Cicaplast handcrème om jouw huidbarrière te herstellen

De La Roche Posay Cicaplast handcrème is ideaal om jouw huidbarrière te herstellen. Het is perfect om te gebruiken als je last hebt van droge ruwe handen. Deze crème is echt getest met proefpersonen om te kijken of hij ook daadwerkelijk doet wat hij moet doen. Uit de test bleek met 53 proefpersonen dat 96% voelde dat na 1 keer gebruiken de huid minder droog was en na 4 weken gebruik merkte 92% dat irritatie was verdwenen en 85% dat de huid aan het vernieuwen was. De La roche Posay cicaplast handcrème bevat glycerine, shea butter en butylene glycol om de huid te hydrateren, niacinamdie om de huid te kalmeren en roodheden te verminderen. De crème kost €7,90 en is te koop bij jouw apotheek in de buurt of online bij Newpharma.

4. Embryolisse crème douceur mains handcrème

De Embryolisse crème douceur mains is een rijke volle crème met hydraterende en herstellende ingrediënten. Het bevat karitéboter, tarwekiem olie, squalane, verzachtende olie en allantoïne. Allemaal hydraterende ingrediënten. Allantoïne werkt ook exfoliërend wat betekent dat het de dode huidcellen verwijderd, zodat de nieuwe cellen gestimuleerd kunnen worden. Squalane is een sterke antioxidant, werkt zeer verzachtend voor de huid, is hydraterend en werkt tegen huidveroudering. De Embryolisse handcrème kost €9,28 bij Douglas.

5. Sanex Handcreme Zero% voor de gevoelige huid

De Sanex handcrème is parabenen, parfum en kleurstof vrij. Daarnaast bevat het hydraterende ingrediënten, zoals glycerine, petrolatum en propylene glycol. Ook bevat het melkzuur, wat een ideaal ingrediënt is voor de droge huid, omdat het de pH-waarde herstelt. De pH-waarde wordt ook wel de zuurgraad genoemd en is belangrijk om je huidbarrière sterk te houden. Een droge huid heeft een zwakkere pH-waarde en melkzuur brengt dit weer in balans. Daarnaast kalmeert melkzuur de huid, maakt het de huid zacht, kan het roodheden en pigmentvlekken verminderen en ook een hydraterende functie. Sanex handcrème bevat geen uitdrogende of irriterende stoffen en is zeer geschikt voor de gevoelige huid. Hij is ook nog eens budgetproof, namelijk maar €3,99 bij Plein.nl.

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.