Marine Collageen is een ontzettend belangrijke bindstof in ons lichaam.

Wat doet collageen voor de huid?

Collageen gaat erg goed samen met de oudere huid. Een oudere huid breekt namelijk collageen en elastine af met als gevolg dat er rimpels ontstaan. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel hulpmiddelen om collageen tot je te nemen. Er bestaan voedingssupplementen, maar ook huidverzorgingsproducten met collageen. Vandaag ga ik onderzoeken of voedingssupplementen en huidverzorgingsproducten effect hebben op de aanmaak van de collageenproductie.

Waaruit is collageen opgebouwd?

Collageen is een lijmvormend proteïne, ook wel een bindweefselstof genoemd. Het zorgt ervoor dat alle botten, pezen en banden, haren, nagels de weefsels op hun plek behouden. Het is een ontzettend belangrijk organismen in ons lichaam. De huid bestaat maar liefst uit 70% collageen, het vormt mede de extracellulaire matrix. Ons lichaam maakt het voortdurend aan, maar zodra je ouder wordt breekt het collageen en elastine af, gemiddeld met 1% per jaar. Er bestaan maar liefst 28 soorten, maar type 1 t/m 5 zijn het belangrijkste.

Heeft collageen effect in crèmes?

Er zijn vele merken die beweren dat hun crème tegen rimpels werken. Ze zeggen dat collageen in crèmes het stimuleert om de afbraak tegen te gaan. Helaas is het feit dat crèmes geen collageen kunnen toevoegen, omdat de huidbarrière zo sterk is. Het is dus niet zo dat de huid steviger en soepeler wordt door collageen.

Maar wat doet collageen dan wel voor de huid?

Gelukkig is collageen niet volledig nutteloos in huidverzorging. Het zorgt er namelijk voor dat het een beschermend laagje op de huid aanbrengen, waardoor de huid beter vocht kan houden. Een huid die beter vocht kan vasthouden, heeft minder snel last van rimpels. Een droge huid heeft namelijk meer kans op rimpels, omdat de huidbarrière verzwakt is.

Maar nog een leuk weetje, eigenlijk doen alle hydraterende crèmes dit. Dus een dure crème om collageen te stimuleren werkt helaas niet. Een betere optie is om een product te kiezen met retinol en/of hyaluronzuur. Ook is het belangrijk om producten te gebruiken die rijk zijn aan anti-oxidanten zoals vitamine C en vitamine E.

Zijn er voedingssupplementen die werken?

1 antwoord heb ik hiervoor, JA! Je kan je collageen zeker stimuleren met je de juiste voedingsproducten en voedingssupplementen. Een belangrijk dingetje om te weten en rekening mee te houden is voordat er echt collageen aangemaakt wordt, er eerst pro-collageen aangemaakt wordt. Pro-collageen heeft te maken met aminozuren. Er zijn een aantal aminozuren die nodig zijn zoals: glycine, proline, vitamine C en koper.

In wat voor voedingsmiddelen zit collageen?

Het is belangrijk om genoeg collageen binnen te krijgen, omdat dit voor vele gezondheidsvoordelen zorgt. Je kunt het beste alles uit gezonde voeding halen, maar soms is dit niet altijd mogelijk. In die plaats zijn er voedingssupplementen.

 • Witte kool
 • Avocado
 • Rood fruit en rode groenten
 • Bonen
 • Vis
 • Knoflook
 • Wortels
 • Citrusvruchten
 • Lijnzaad
 • Donkere bladgroenten
 • Soja

Marine Collageen, het voedingssupplement om je collageen te stimuleren

Voedingssupplementen staan bekend in de sportwereld. Je spieren moeten sneller herstellen en hebben ook meer bouwstoffen nodig bij krachttraining. Collageen kan hier aan bijdragen. Het biedt namelijk kracht en stabiliteit aan pezen, botten en spieren. De aanbevolen hoeveelheid van collageen inname per dag is 10 gram.

Marine Collageen van Plent is een voedingssupplement die ervoor zorgt dat het collageen meer aangemaakt wordt in je lichaam. Collageen heeft namelijk vele voordelen zoals het sneller herstel bij spierpijn.

Ik was zelf erg nieuwsgierig naar de supplementen en ik ben dit een tijdje gaan gebruiken. Je kunt het erg makkelijk gebruiken door je water, sap of smoothie. Ik gebruik ongeveer 5-10 gram per dag.

De voedingswaarde van de collageen van Plent. Zo als je ziet zitten er maar liefst 9,5 gram eiwitten in per 10 gram.

Merkte ik verschil tijdens het gebruik?

Het kan verschillende effecten creëren zowel huideffecten als lichamelijke effecten. Doordat ik nog niet in de periode ben van rimpels ontwikkelen, kan ik hierin helaas geen advies geven. Wel heb ik het product gebruikt in tijden dat ik niet zo fit was of nadat ik gesport had. Vooral na het sporten merkte ik dat ik minder spierpijn had en ik sneller weer dezelfde groep spieren kon trainen.

Het merk Plent is een erg betrouwbaar merk die volop in ontwikkeling is. Zij hebben een groot aanbod aan sportsupplementen, voedingssupplementen, natuurvoeding en vitamines. Het zijn wetenschappelijke onderbouwde producten. Ben je nu ook enthousiast? Dan kun je jou supplementen of andere voeding kopen bij Plent.nl. Gratis verzending vanaf €45,- voor Nederland en België en op werkdagen voor 22:00 besteld morgen in huis!

Het specifieke collageen product kun je kopen in de vis of vlees variant en kost €34,- voor 300 gram.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.