Waarom is bakuchiol zo populair? De voordelen van bakuchiol en aanraders met bakuchiol.

Waarom is bakuchiol zo populair?

In de altijd evoluerende wereld van huidverzorging is er altijd wel een nieuw ingrediënt dat de aandacht van schoonheidsliefhebbers trekt. Een van de nieuwste sterren aan het skincare-firmament is bakuchiol. Dit krachtige plantaardige alternatief voor retinol heeft de harten van velen veroverd vanwege zijn indrukwekkende voordelen voor de huid. In dit artikel duiken we dieper in op wat bakuchiol precies is, de voordelen die het te bieden heeft, en hoe je het kunt integreren in je dagelijkse skincare-routine.

Wat is Bakuchiol?

Bakuchiol, uitgesproken als “buh-koo-chee-all,” is een natuurlijk plantaardig ingrediënt afkomstig van de Babchi-plant (Psoralea corylifolia). Deze plant, die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde, groeit voornamelijk in India. De zaden van de Babchi-plant bevatten een olie die rijk is aan bakuchiol.

Wat bakuchiol zo bijzonder maakt, is dat het als een functioneel alternatief voor retinol wordt beschouwd. Retinol, afgeleid van vitamine A, staat bekend om zijn krachtige anti-aging eigenschappen, maar kan bij sommige mensen irritatie en gevoeligheid veroorzaken. Bakuchiol daarentegen biedt vergelijkbare voordelen zonder de bijwerkingen die vaak geassocieerd worden met retinol.

Wat is bakuchiol?

De Voordelen van Bakuchiol

Nu we weten wat bakuchiol is, laten we eens kijken naar de indrukwekkende voordelen die dit ingrediënt te bieden heeft voor je huid.

Vermindert Fijne Lijntjes en Rimpels

Een van de meest gewilde voordelen van bakuchiol is het vermogen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het stimuleert de collageenproductie in de huid, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Hierdoor kunnen rimpels vervagen en ziet je huid er jeugdiger uit.

Helpt bij Hyperpigmentatie

Bakuchiol heeft ook opmerkelijke eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, zoals ouderdomsvlekken en zonnevlekken. Het remt de melanineproductie in de huid en vermindert daardoor de zichtbaarheid van donkere vlekken en verkleuringen.

Geschikt voor Gevoelige Huid

Een van de meest opvallende voordelen van bakuchiol is dat het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. In tegenstelling tot retinol veroorzaakt bakuchiol zelden irritatie, roodheid, of schilfering. Dit maakt het een geweldige keuze voor mensen die de voordelen van retinol willen ervaren zonder de bijwerkingen.

Antioxidante Eigenschappen

Bakuchiol is ook rijk aan antioxidanten, wat betekent dat het de huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Deze vrije radicalen kunnen vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken, dus antioxidanten zijn essentieel om de huid gezond te houden.

Hoe moet je Bakuchiol inzetten in je Skincare-routine?

Een bakuchiol serum of moisturizer gebruik je in de avond net zoals bij retinol. Het is actief ingrediënt wat gevoelig is voor zonlicht. Daarom is het belangrijk om overdag je skincareroutine af te sluiten met een goede zonnebrandcrème. Houd je huid goed in de gaten en hydrateer de huid voldoende. In principe kun je de volgende richtlijn aanhouden: Reinigen, hyaluronzuur serum (indien nodig), serum/moisturizer met bakuchiol, eventueel nog een losse hydraterende moisturizer.

Het is werkzaam vanaf 0.5% en het is belangrijk om het opbouwend te gebruiken. Ik bedoel hiermee dat je langzaam begint met het gebruiken van dit product. Je begint met 1 keer per week en bouwt het langzaam op naar elke avond. Ook is het belangrijk om altijd zonnebrandcrème te gebruiken.

Hoe moet je bakuchiol in je skincareroutine inzetten?

Aanraders met Bakuchiol

Nu je klaar bent om bakuchiol aan je skincare-routine toe te voegen, laten we enkele producten bekijken die de moeite waard zijn om uit te proberen:

Paula’s Choice: Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment

De Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment is een geavanceerde formule, speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen, de stevigheid van de huid te herstellen en een egalere huidteint te krijgen. Deze krachtige formule bevat het Triple-Action Anti-Aging Complex, wat bestaat uit retinol en een hoge concentratie van het natuurlijke ingrediënt bakuchiol. Daarnaast bevat het een krachtige mix van peptiden, die de collageenproductie stimuleren. Te koop bij Paula’s Choice voor €68 voor 30 ML.

Paula's CHoice bakuchiol treatment

Jorgobé bakuchiol face oil

De unieke combinatie van bakuchiol, vitamine C en de krachtige antioxidanten Q10 en astaxanthine in deze lichte gezichtsolie geeft je een gladdere, jonger uitziende huid met een jeugdige gloed. Bakuchiol is het alternatief van de natuur voor retinol. Het stimuleert de collageensynthese en verwijdert onzuiverheden, roodheid en rimpels. Vitamine C bevordert anti-pigmentatie en maakt de huid lichter, terwijl Q10 en het algenextract astaxanthine de vorming van fijne lijntjes en rimpels tegengaan door de natuurlijke afbraak van collageen te voorkomen. Het Jorgobé bakuchiol face oil serum is te koop bij Douglas voor €40 voor 30 ML.

Jorgobe bakuchiol face olie

The Inkey list bakuchiol moisturizer

De Bakuchiol Moisturizer van The Inkey List beschikt over antioxiderende eigenschappen en werkt om de zichtbaarheid van onvolkomenheden te verminderen, terwijl het een stralende glans oproept.

Het is een plantaardig alternatief voor retinol, verovert de schoonheidsindustrie stormenderhand, dankzij het vermogen om fijne lijntjes en een ongelijkmatige teint te minimaliseren. Bevat omega-3 verpakte Sacha Inchi-olie, glycerine en squaleen, vult de formule onmiddellijk het verloren vocht aan om langdurige hydratatie vast te houden. The Inkey List bakuchiol moisturizer is te koop bij LookFantastic voor €12,45.

the inkey list bakuchiol moisturizer

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.