Voordelen hyaluronzuur

Voordelen van hyaluronzuur voor jou huid

Hyaluronzuur staat bekend om de hydratatiebooster voor de huid, daarnaast schijnt het erg goed te werken voor rimpels. Veel mensen zijn nog niet bekend met dit ingrediënt, maar het heeft wel vele voordelen. Ik laat je graag kennismaken met de voordelen van hyaluronzuur, zodat ook jij het voor jou huid kan gaan gebruiken. Lees snel verder om te lezen wat de voordelen zijn van hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die onder andere verantwoordelijk is voor de vochtopname van de huid. Een gram kan meer dan één liter water vasthouden. Dit zorgt ervoor dat de soepelheid en de elasticiteit van de huid verbetert.

Grootste voordeel is dat hyaluronzuur een echte hydratatiebooster is

Toen ik kennismaakte met het ingrediënt hyaluronzuur, ontdekte ik eigenlijk dat één van de grootste voordelen hiervan was dat het zo goed de huid hydrateert. Het staat echt bekend als de hydratatiebooster voor de huid. Ontzettend geschikt dus voor de droge huid.

Dit komt, omdat hyaluronzuur de celstructuur verbetert en het beste functioneert in de middelste huidlaag, de dermis. Dit zorgt ervoor dat vocht beter opgenomen kan worden door de epidermis, maar ook langdurig vastgehouden kan worden in de dermis. Je kunt het zien als een magneet die heel goed reageert op vocht. Een top combinatie dus om de huid te hydrateren.

Het ingrediënt om anti-aging tegen te gaan

Stiekem heeft het deels te maken met het vorige voordeel, de hydratatiebooster, doordat je huid namelijk beter gehydrateerd is is je huid indirect beter beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Je huidbarrière kan beter zijn werk doen, is ook sterker en daardoor heeft UV straling minder kans om door te dringen in de huid. Daarnaast werkt hyaluronzuur heel goed op de celdeling en de celstructuur, waardoor het een betere afvoer van de huidcellen heeft. Ook stimuleert het de collageen en elastine aanmaak, waardoor het voorkomt om rimpels te vormen. Rimpels komen als er een te kort is aan collageen en elastine en vaak wordt dit ook veroorzaakt door te veel UV straling. Zo wordt er ook wel eens gezegd dat hyaluronzuur als natuurlijke filler kan functioneren.

Wondgenezing verloopt sneller door hyaluronzuur

Hyaluronzuur verbetert de wondgenezing doordat het de granulatie en epithelialisatie stimuleert. Granulatie is de korrelige structuur in het weefsel. Epithelialisatie is de vervoering van cellen van ”epitheelcellen” in de wond. Het sluit het wondoppervlak af om dehydratatie te voorkomen. Een wond geneest het beste op een gehydrateerde ondergrond, waarbij hyaluronzuur dus effectief ingezet kan worden.

Littekens genezen beter

Vaak wordt hyaluronzuur als filler ingezet bij littekens. Er wordt dan met een dunne naald in het gezicht gespoten op de gewenste plek. Met de injectables wordt er gericht volume gebracht in de littekens, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Hyaluronzuur is hier erg geschikt voor omdat het voor een verbetering van de huidstructuur zorgt en corrigeert diepe of oppervlakkige (acne)littekens. Dit komt doordat hyaluronzuur vocht (water) vasthoudt. Water zorgt voor volume. Littekens zijn een soort kuiltjes, net zoals bij rimpels. Gelijktijdig zorgt hyaluronzuur voor de verbetering van de elasticiteit en soepelheid van de huid, waardoor de verstrakking van littekens zal verminderen.

Wist jij dat hyaluronzuur zoveel voordelen heeft?

3 gedachten over “Voordelen van hyaluronzuur voor jou huid”

  1. Pingback: 5 verschillende serums voor in een skincare routine | Skincare

    1. Hoi Fariel! Ik ga hier binnenkort een artikel overschrijven, maar hyaluronic acid serum van The Ordinary is in iedergeval een favoriet! Deze review vind je ook op mijn blog. Groetjes, Naomi

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.