Vitamine E, superdrug oog make-up remover

Vitamine E, Oog makeup remover

Al een lange tijd ben ik op zoek naar een oog makeup remover die zacht werkt, maar wel echt alle makeup goed verwijdert, ook waterproof makeup. Op dit moment gebruik ik namelijk kokosolie, wat ontzettend goed werkt, maar niet handig is om mee te nemen. Ik was in Londen en daar liep ik tegen deze oog makeup remover aan. Tijdens het testen raakte ik erg enthousiast waardoor ik hem wilde delen. Vandaag deel ik daarom mijn mening over deze oog makeup remover.

Vitamine E skincare, gentle oog make-up remover voor gevoelige ogen. Het bevat hydraterende, verzorgende en huidverjongende ingrediënten

Het is een ramp om met gevoelige ogen een goede oog makeup remover te vinden. Ik ben benieuwd hoe dit product werkt en of het niet gaat branden.

Ingrediënten

Aqua, Paraffinum, Liquidum, Isopropyl Myristate, Cetearyl alcohol, stearic acid, Isopropyl Palmitate, Cetyl alcohol, glyceryl stearate SE, glycerin, cyclopentasiloxane, tocopheryl acetate, tocopherol (vitamine E), Aesculus hippocastanum seed extract, retinyl palmitate (vitamine A), PEG-35 castor oil, alcohol denat, polysorbate 20, inositol, calcium pantothenate (vitamine B), linoleic acid (vitamine F, biotin (vitamine H), carbomer, sodium hydroxide, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, disodium EDTA.

Uitleg ingrediënten

Hydraterend/Verzachtend

Paraffinum = Het is een minerale olie. Het zorgt ervoor dat het de huid zacht en soepel maakt. Daarnaast hydrateert het de huid.

Liquidum = Ook dit is een minerale olie, wat afkomstig is uit petroleum. Dit is ontstaan uit plantaardig en dierlijk leven. Het hydrateert, verzacht en versoepelt de huid.

Isopropyl Myristate = Het is een vetzuur die ingezet wordt als verzachtend middel, verdikkingsmiddel of smeermiddel.

Cetearyl alcohol = Dit is een alcohol die gewonnen is uit plantaardige grondstoffen zoals uit de kokosnoot en palmpittenolie. Omdat cetearyl alcohol uit olie wordt gemaakt, is het vanzelf een vette alcohol. In een product zorgt het ervoor dat je vet en water kunt mengen. Hierdoor kun je een crème maken die licht smeert, maar toch de goede eigenschappen van vet in zich heeft. Het vult namelijk de huideigen lipidenlaag aan en voorkomt dat water uit de bovenste huidlaag kan verdampen.

Isopropyl Palmitate = Dit middel werkt voor verzachting, als bindmiddel en het heeft een hydraterende functie.

Glycerin = Bestaat uit natuurlijke bestanddelen van vetten en olie. Het werkt hydraterend. Het is ook een lichaamseigen stof die zich in de bovenste huidlaag bevindt.

Emulgators

Stearic acid = Stearic Acid is een lange keten aan verzadigd vetzuur. Het komt in dierlijke en plantaardige vetten voor. Het zorgt ervoor de water en olie emulsies aan elkaar kunnen binden.

Cetyl alcohol = Dit is een goede alcohol voor de huid en functioneert als bindmiddel.

Glyceryl stearate SE = Zorgt ervoor dat water in olie emulsies verbonden kunnen worden

PEG-35 castor oil = Het verzacht de huid en daarnaast verbindt het de water in olie emulsies met elkaar.

Polysorbate 20 = Functioneert als emulgator.

Calcium pantothenate = De normale naam: vitamine B. Het wordt toegevoegd, omdat het een ingrediënt is wat erg gemakkelijk bindt aan water. Daarnaast geeft het de huid een enorme hydratatie boost.

Carbomer = Functioneert als emulgator.

Sodium hydroxide = Het zorgt ervoor dat het vetten en andere stoffen verdund wordt zodat het op de huid gebruikt kan worden, omdat het anders de huid kan doorbranden.

Disodium EDTA = Dit wordt gebruikt om ingrediënten te stabiliseren.

Antioxidant

Cyclopentasiloxane = Het is een silicone die ervoor zorgt dat de huid een beschermend laagje krijgt om de huid te beschermen tegen irritaties.

Tocopheryl acetate = Ook wel vitamine E genoemd. Via deze link leg ik je alles uit over Vitamine E.

Huid-verjongend

Retinyl palmitate = Simpel gezegd, vitamine A. Een uitgebreid artikel over vitamine A vindt je hier.

Aesculus hippocastanum seed extract = Het wordt gewonnen uit de paardenkastanje. Het is voor vele gezondheidsproblemen goed zoals: ontsierende aderen, behouden van sterke vaatwand en bloedvaten. Daarnaast houdt het de huid soepel en strak.

Inositol = Een familie stofje van vitamine B. Het is echter geen vitamine wat in het lichaam gesynthetiseerd kan worden. Het zorgt voor een gehydrateerde en stralende huid, omdat het een vernieuwde huidstructuur geeft.

Linoleic acid = Ook wel vitamine F genoemd. Het is een tweevoudig onverzadigd, essentieel, omega 6-vetzuur en komt voornamelijk voor in zonnebloemolie en maisolie. Het maakt de huid zachter, soepeler, hydrateert en voorkomt huidveroudering.

Biotin = Ook wel vitamine B8 genoemd of vitamine H. Het behoort tot de B-familie vitamines. Het onderhoudt de conditie van de huid.

Conserveermiddel

Phenoxyethanol = Het is een conserveermiddel

Ethylhexylglycerin = Het functioneert als hydraterend ingrediënt.

2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol = Het is een alcohol die ingezet wordt als conserveermiddel.

Overige

Alcohol denat = Heel apart, maar dit stofje zorgt ervoor dat men het product niet gaat opeten. De smaak wordt vies. Een ingrediënt wat je liever niet hoog in je lijst van cosmetica ziet staan, omdat het niets doet voor de huid.

Oordeel ingrediënten

Poeh! Wat een lijst zeg. Gelukkig bevat het wel ontzettend veel goede ingrediënten. Veel verzorgende, verzachtende en hydraterende ingrediënten. Het enigste ingrediënt wat ik liever niet zie in cosmetica of verzorgingsproducten is Alcohol Denat. Dit is namelijk een onnodige stof die alleen maar toegevoegd wordt om ervoor te zorgen dat men het product niet op eet.

Hoe is de oog makeup remover in gebruik?

Zoals ik al eerder zij heb ik erg gevoelige ogen en brand een oog makeup remover al snel. Ik was daarom erg benieuwd of deze dat niet zou doen. Ik hoopte er stiekem ook een beetje op.

De hoeveelheid oog make-up remover aangebracht op 2 watjes
Hoeveelheid oogreiniger die ik gebruikt heb
De vieze watjes na het gebruik van de oog make-up remover

Vieze watjes hè? Het resultaat ziet er goed uit. De hoeveelheid die ik aanbracht op de watjes was niet eens heel veel. Ik hoefde niet te boenen en alles ging erg soepel eraf. En ook erg belangrijk is dat ik geen branderige huid tijdens en na het reinigen had!

Prijs-kwaliteit verhouding

Top product! Echt waar, dit product ga ik vaker gebruiken. Zo jammer dat ik hem in Londen heb gekocht, en niet hier in de Trekpleister. Gelukkig bestaat er internet en is hij zeker online te koop. Ik heb dit product namelijk ook nog eens heel goedkoop gekocht namelijk maar €3,99 voor 100 ML.

Ook enthousiast? Dan kun je dit producten kopen bij Superdrug of online bij Superdrug.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.