10 vitamine C serums

Vitamine C serums voor het gezicht, de 10 beste

Vitamine C serums zijn niet te missen in jouw huidroutine. Het is een ontzettend sterke antioxidant die je extra beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zoals de zon. Het versterkt het effect van zonbescherming. Daarnaast heeft het nog andere voordelen zoals het verminderen van pigment, ontstekingen, tekenen van huidveroudering en verbetering van collageen & fibroblasten. Multifunctioneel en niet te missen in jouw huidroutine, maar welk product moet je nu kiezen? Welk percentage is er nodig om effectief te zijn? In dit artikel vertel ik je over 10 goede vitamine C serums.

Wanneer zijn vitamine C serums effectief?

Het is belangrijk dat het percentage minimaal 4% is, maar het is niet dat een zo hoog mogelijk percentage ook effectiever is. Vanaf 20% kun je een averechts effect creëren, dus houd een maximum aan van 20%. Verder is het belangrijk dat je pH-waarde minder dan 3.5 is en dat je gebruik maakt van de derivaten van vitamine C en niet de actieve vorm ‘ascorbic acid’.

1. Paula’s Choice C15 Superbooster

De Paula’s Choice C15 superbooster valt in deze categorie huidverzorgingsproducten met vitamine C, omdat het een krachtige combinatie van vitamine C, vitamine E, ferulinezuur & bisabolol bevat. Vitamine C & E zijn sterke antioxidanten en versterken elkaars werking. Ferulinezuur is niet te missen bij vitamine C & Vitamine E, het stabiliseert beide moleculen waardoor het nogmaals de de antioxiderende werking versterkt. Bisabolol is een kalmerend en ontstekingsremmend. De Paula’s Choice C15 superbooster bevat 15% vitamine C. Hij kost €54 en is te koop bij Paula’s Choice.

2. Dermarolling vitamine C serum

Het Dermarolling vitamine C serum is een mooie combinatie van vitamine C, hyaluronzuur en propanediol om de huid te beschermen , te hydrateren en te verstevigen. Er is gebruik gemaakt van 20% vitamine C. Het serum kost €29,99 en is te koop bij Dermarolling.

3. Facetheory Redena C20 serum

Het Facetheoryy Redena C20 serum bevat stabiele vitamine C, 20%, in combinatie met ferulinezuur. De combinatie van ferulinezuur en vitamine C is een krachtige combinatie, omdat ze elkaars werking versterken. Het serum kost €22,99 bij Facetheory.

4. The Ordinary ascorbyl glucoside solution 12%

The Ordinary ascorbyl glucoside solution 12% bevat dus 12% vitamine C in combinatie met propanediol waardoor het de hydratatie versterkt. Het serum is goedkoper dan reguliere vitamine C serums, omdat het geen andere versterkingen bevat zoals vitamine E. Het serum kost €13,95 bij Douglas.

5. Alpha-H vitamine C serum

Het Alpha-H vitamine C serum, bevat een onbekend percentage aan vitamine C, maar staat wel als tweede op de ingrediëntenlijst, waardoor je van een hoog percentage uit mag gaan. Verder is er hyaluronzuur toegevoegd om de huid te hydrateren. Dit serum is wel aan de hoge kant qua prijs, namelijk €49,95 bij Careforskin.

6. Mad Hippie vitamine C serum

Het Mad Hippie vitamine C serum heeft een onbekend percentage aan vitamine C, maar er zijn wel meerdere versterkende ingrediënten toegevoegd. Onder andere vitamine E en ferulinezuur. Daarnaast twee vormen van vitamine C, welke allebei zeer stabiel zijn. Ook bevat het hyaluronzuur en kamille-extract om de huid te hydrateren en te kalmeren. Het serum kost €29,50 bij Bloomsandblossems.

7. Revitaltrax vitamine C serum

Het Revitaltrax vitamine C serum bevat 12% vitamine C in combinatie met vitamine E en hyaluronzuur. Het serum kost €29 bij het Cosmeticahuis.

8. Simia vitamine C serum met vitamine E

Het Simia Orginal serum met vitamine C is gecombineerd met o.a. vitamine E. Het bevat 20% vitamine C en is ook gecombineerd met hyaluronzuur. Het Simia serum kost €19,95 bij Bol.com.

9. Skintreat vitamine C & hyaluronzuur serum

Het Skintreat vitamine C serum, bevat 20% vitamine C in combinatie met hyaluronzuur en vitamine E. Het serum kost €20,95 bij Bol.com.

10. Roushun vitamine C serum

Het Roushun vitamine C serum bevat 20% vitamine C en is gecombineerd met hyaluronzuur, vitamine B3 en vitamine B5. Het serum kost €16,95 bij Bol.com.

Wat is jouw favoriete vitamine C serum?

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder! Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%%footer%%