TOP SERUMS MET VITAMINE C

Vitamine C serums, 5 uitgelichte toppers

Vitamine C serums zijn niet te missen in jouw huidroutine. Het is een ontzettend sterke antioxidant die je extra beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zoals de zon. Het versterkt het effect van zonbescherming. Daarnaast heeft het nog andere voordelen zoals het verminderen van pigment, ontstekingen, tekenen van huidveroudering en verbetering van collageen & fibroblasten. Multifunctioneel en niet te missen in jouw huidroutine, maar welk product moet je nu kiezen? Welk percentage is er nodig om effectief te zijn? In dit artikel vertel ik je over de top 5 beste vitamine C serums

Wanneer zijn vitamine C serums effectief?

Het is belangrijk dat het percentage minimaal 4% is, maar het is niet dat een zo hoog mogelijk percentage ook effectiever is. Vanaf 20% kun je een averechts effect creëren, dus houd een maximum aan van 20%. Verder is het belangrijk dat je pH-waarde minder dan 3.5. Ook is het belangrijk dat het molecuul stabiel is geproduceerd, luchtdicht is verpakt en dat er versterkende stoffen aan toegevoegd zijn, zoals vitamine E of ferulic acid.

Wat doet vitamine C voor de huid?

  1. Het herstelt de zonschade van de huid
  2. Vermindert pigmentvlekken
  3. Het verfrist de doffe, vlekkerige huid en brengt voldoende vocht in de huid. 
  4. Het is een krachtige antioxidant, wat betekent dat het bacteriën, irritaties en ontstekingen tegengaat.
  5. Het verbetert het natuurlijke genezingsproces van de huid, waardoor rode vlekken en oneffenheden sneller vervagen.
  6. Het verhoogt de werkzaamheid van een zonnebrandproduct en biedt de huid een betere bescherming tegen uv-straling.
  7. Het vermindert rimpels en gaat daardoor de veroudering van de huid tegen. Dit komt doordat zonder vitamine C je huid geen collageen meer aan kan maken. Collageen natuurlijk iets in de huid wat de huid juist soepel houdt, als dit vermindert is (wat gebeurt als de huid veroudert), dan heb je  meer kans op rimpels. Vroegtijdig beginnen met vitamine C vertraagt het huidverouderingsproces.

1. SkinCeuticals CE serum met ferulic acid

SkinCeuticals is een merk dat cosmeceuticals maakt. Dit betekent dat het klinische studies heeft uitgevoerd en het krachtig is samengesteld is met actieve stoffen. Het bevat een percentage van 15% vitamine C, 15% vitamine E & 0.5% ferulic acid. Het is een zeer gestabiliseerde vorm en de vitamine E & ferulic acid versterken het effect. Dit serum kost €163,95 bij LookFantastic.

2. Paula’s Choice C15 Superbooster

De Paula’s Choice C15 superbooster valt in deze categorie huidverzorgingsproducten met vitamine C, omdat het een krachtige combinatie van vitamine C, vitamine E, ferulinezuur & bisabolol bevat. Vitamine C & E zijn sterke antioxidanten en versterken elkaars werking. Ferulinezuur is niet te missen bij vitamine C & Vitamine E, het stabiliseert beide moleculen waardoor het nogmaals de de antioxiderende werking versterkt. Bisabolol is een kalmerend en ontstekingsremmend. De Paula’s Choice C15 superbooster bevat 15% vitamine C. Hij kost €54 en is te koop bij Paula’s Choice.

3. IS Clinical Super serum 15% vitamine C

Het IS Clinical super serum bevat 15% vitamine C en is gecombineerd met vitamine B5 & arbutin. En het bijzondere aan dit serum, is dat er ook coppertripeptide aan toegevoegd zijn. Coppertripeptide zijn is klinisch bewezen om de synthese van collageen te stimuleren in de huid fibroblasten en verhoogd het aantal van proteïne, glycosaminoglycans en DNA. Het super serum kots €110,95 bij Huidexpertcentrum.

4. Alpha-H vitamine C serum

Het Alpha-H vitamine C serum, bevat een onbekend percentage aan vitamine C, maar staat wel als tweede op de ingrediëntenlijst, waardoor je van een hoog percentage uit mag gaan. Verder is er hyaluronzuur toegevoegd om de huid te hydrateren. Dit serum is wel aan de hoge kant qua prijs, namelijk €54,95 bij HuidExpertCentrum.

5. Dermaceutic Tri Vita C30

Dermaceutic Tri Vita C30 is een een herstellend serum. Het bevat 15% vitamine C en is gecombineerd met silanol om meer te richten op oxidatieve stress. Daarnaast is er ook vitamine E ester & ferulic acid ester toegevoegd om het serum te stabiliseren en de kracht van vitamine C te versterken. Het Tri Vita serum kost €93,10 bij Huidpraktijkshop.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.