Verse Aloë Vera

Verse Aloë Vera, hoe gebruik je dat op de huid?

Aloë Vera is een super multifunctioneel ingrediënt. Voor elk huidtype is het een must-have om in huis te hebben, je kunt het namelijk echt voor heel veel dingen in zetten. Verse Aloë Vera is een uniek product, omdat oorspronkelijk Aloë Vera moeilijk in een Nederlands klimaat geproduceerd kan worden. In Lanzarote groeit het volop en kun je zo een blad plukken van de plant. Dr. Green is een bedrijf die gespecialiseerd is in het produceren van verse Aloë Vera. De gel in het Aloë Vera blad kun je gebruiken om verschillende huidverzorgingsproducten te maken, zoals een moisturizer, scrub of je kunt het direct puur op de huid gebruiken. In dit artikel vertel ik je alle voordelen van Aloë Vera en vertel ik je meer over hoe je de verse Aloë Vera van Dr. Green kunt gebruiken op de huid.

Aloë vera, verse aloë vera, dr. green aloëverakwekerij, huidverzorging, ontstekingsremmend, kalmerend, verzachtend, hydraterend

Wat zijn de voordelen van Aloë Vera en waar komt het vandaan?

Eerst vind ik het belangrijk om wat meer over de achtergrond van Aloë Vera te vertellen. Oorspronkelijk komt het uit het Arabisch Schiereiland. Gebieden waar de plant voorkomt zijn onder andere: Middelandse zeegebied, Indonesië, India, Caribisch gebied, Mexico en Canarische Eilanden. Het is een echte tropisch plant, waarbij het wondermiddel zich bevindt in de binnenkant van het blad, een soort gelei-achtige vloeistof.

Reus Aloe Vera, Bladeren, Vlezige Bladeren, Exotische

Aloë Vera heeft veel voordelen voor het lichaam, maar ook voor de huid. Vandaag focussen we ons op de huid en wie weet in de toekomst vertel ik meer over het gehele lichaam. Waarom is het zo bijzonder en wat kan het bereiken? Ten eerste is Aloë Vera ontstekingsremmend, kalmerend, extreem hydraterend en verkoelend. Het is ideaal om te gebruiken als je verbrand bent door de zon, omdat het verkoelend werkt, het hydrateert direct de huid waardoor de zonneschade zich kan herstellen. De ontstekingsremmende werking in Aloë Vera maakt het zeer geschikt voor acne, rosacea en eczeem. Deze huidproblemen behoefte hebben aan het verminderen van roodheden en hydratatie.

Hoe gebruik je verse Aloë Vera?

Dr. Green levert de verse Aloë Vera bij jouw thuis in een verpakking met 2 of 4 bladeren. De bladeren kun jij zelf snijden, waardoor je een vers product houdt en je zelf kunt beslissen hoe je het wilt in zetten. Je kunt het Aloë Vera blad direct gebruiken op de huid, maar je kunt ook het blad door midden snijden, de bovenkant eraf halen en de gel eruit schrapen. Als je de gel eruit hebt geschraapt kun je er een ander product van maken. Ga jij voor een gezichtsmasker of toch een scrub?

Verse Aloë Vera gel, skincareshot, skincaretexture, huidverzorging, huid, verzachtend, eczeem, acne, rosacea, psoriasis, ontstekingsremmend, kalmerend, vermindert roodheden

Het maken van een gezichtsmasker

Je kunt er voor kiezen om van de Aloë Vera bladeren een gezichtsmasker te maken, maar hoe doe je dat? Ik heb het uitgeprobeerd en vertel je mijn stappenplan. Ten eerste snij je dus het blad open om de gel uit het blad te schrapen. Op Tiktok laat ik uitgebreid zien hoe je dit het beste kunt doen. Ik bewaar dit in een potje en in de koelkast kun je het tot wel 4 weken bewaren. Ik heb twee gezichtsmaskers uitgetest.

Recept voor het gezichtsmasker 1:

  • 1 eetlepel Aloë Vera gel
  • 1 theelepel kaneel (Heb je een gevoelig huidje? Laat de kaneel dan weg, dit kan dan iets te heftig zijn)
  • 1 theelepel honing

Dit gezichtsmasker werkt ontstekingsremmend, kalmerend en is antibacterieel. Honing versterkt namelijk de ontstekingsremmende werking en verzacht je huid. Kaneel heeft een antibacteriële werking, werkt ook ontstekingsremmend en het geeft een mooi glow aan je huid.

Recept voor het gezichtsmasker 2:

  • 1 eetlepel Aloë Vera gel
  • halve avocado
  • 1 eetlepel kokosolie

Een gezichtsmasker die ontzettend voedend en hydraterend is. Kokosolie geeft een extra boost aan de hydratatie van je huid. En de avocado zorgt ervoor dat de huid nog meer gekalmeerd wordt en de huid heerlijk zacht wordt. Ook is avocado een sterke antioxidant.

Het verse Aloë Vera blad direct op de huid gebruiken

Je kunt de Aloë Vera gel verwerken in een product, maar je kunt het ook direct op de huid gebruiken. Tijdens het testen heb ik gemerkt dat dit niet altijd even fijn is, omdat ik vind dat het niet heel snel in trekt vergeleken met andere crèmes. Dit kan natuurlijk per persoon verschillen. Maar in de zomer is dit een ideaal ingrediënt om de huid te herstellen nadat je in de zon bent geweest. Zeker als je verbrand bent is het heerlijk om deze Aloë Vera gel direct op de huid aan te brengen. Je voelt dan direct het verkoelende, kalmerende effect. Juist doordat het niet snel intrekt, kan het goed zijn werk doen om de brand van de zon eruit te halen.

Verse Aloë vera direct aanbrengen op de huid, kalmeert de huid, ideaal bij zonverbranding, ideaal bij een zon verbrande huid, aftersun

Verder kun je het ook goed in zetten bij eczeem. Eczeemplekken af en toe insmeren met deze gel zorgt ervoor dat je huid meer kalmeert, de ontstekingen afnemen en je huid weer gehydrateerd is. Andere ingrediënten erbij, kunnen soms een tegenwerking geven dus heb je eczeem? Gebruik het dan bij voorkeur puur, direct het blad op je huid leggen of de gel eruit schrapen.

Wat kost verse Aloë Vera?

Verse Aloë Vera is een zeer kwalitatief product die je voor verschillende dingen kunt inzetten. Elk huidtype heeft er baat bij en je kunt het in de koelkast tot wel 4 weken bewaren. Een uniek product die je zeker een keer moet proberen. Het is niet aan de goedkope kant, maar om een keer te proberen is het zeker de prijs waard. Voor 2 bladeren betaal je €9,99 en voor 4 bladeren betaal je €15,95 bij Dr. Green Aloë Vera kwekerij.

Verse Aloë Vera gel, skincareshot, skincaretexture, huidverzorging, huid, verzachtend, eczeem, acne, rosacea, psoriasis, ontstekingsremmend, kalmerend, vermindert roodheden

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.