The Ordinary gids: Wanneer gebruik je welk product

The Ordinary productengids: Waar gebruik je welk product voor?

The Ordinary heeft erg veel producten met allerlei moeilijke namen. Het is begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet welk product geschikt is voor jou huid. Ik bied jou vandaag de oplossing door een The Ordinary productengids te schrijven voor jou huidtype. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met alle verschillende werkstoffen, niet elke stof kun je met elkaar combineren. Ook werken sommige stoffen beter samen, dan alleen. The Ordinary is een goedkoop en kwalitatief goed merk, maar je moet welk goed weten welke producten je combineert om een goed resultaat te krijgen. Dat is het verschil met een duurder merk, daar zit alles al in 1 tube. Wil jij weten welke producten je moet gebruiken? Lees dan snel verder voor The Ordinary productengids.

The Ordinary productengids voor de vette huid

Een vette huid zit heel anders in elkaar dan de droge huid. Zo is bij de vette huid de talgproductie veel actiever en hoopt het daardoor sneller op. Maar ook zijn je poriën vaak wijder, je huidbarrière is sterker en vaak is er niet heel veel mis met je vochtbalans. Een exfoliant is niet te missen in een huidroutine voor de vette huid, maar ook hydratatie mag niet ontbreken. Je huidbarrière houd je namelijk sterk door je huid te hydrateren en te beschermen. De vette huid is ook een stuk dikker dan de droge huid.

Squalane cleanser

De enigste reiniger in het assortiment van The Ordinary is de squalane cleanser. Squalane heeft meerdere functies en zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid, maar het zorgt ook voor de regulatie van talg. Daarnaast zorgt het voor de stimulering van elastine en collageen wat goed is voor de oudere huid. Een reiniger gebruik je twee keer per dag in de ochtend en avond. Het is een balsem-achtige consistentie en daarom moet je het 10-30 secoden tussen je handen wrijven, voordat je jouw gezicht reinigt. De squalane gezichtsreiniger kost €10,95.

the ordinary squalane cleanser

Salicylic Acid Exfoliating Masque Masker

Salicylzuur is essentieel voor een vette huid, omdat het overtollig talg wordt verwijderd, het reinigt tot diep in de poriën en kan daardoor eventuele ontstekingen aanpakken. Het exfoliëren (verwijderen) van dode huidcellen op een milde manier is van belang om een doffe huid en ontstekingen te voorkomen, maar ook om de aanmaak van nieuwe cellen te stimuleren. Oud vuil moet opgeruimd worden en dat doe je liever niet met een scrub, want dat maakt je huidbarrière kapot. Gebruik dit product elke dag en het liefst 1 keer in de avond na het reinigen. Merk je dat je huid wat gevoelig wordt? Gebruik het dan maximaal 3/4 keer per week. Ook belangrijk om het product op te bouwen, begin met 1 avond per week en doe er continu een avond bij. De exfoliant kost €14.95.

Serum: Niacinamide 10% + Zinc 1%

Een serum is belangrijk om toe te voegen aan je huidroutine om extra effectieve ingrediënten toe te voegen. In dit geval is het belangrijk om roodheden en oneffenheden tegen te gaan, maar ook je talgregulatie in balans te houden. Niacinamide kan je huid heel egaal maken en pakt eventuele ontstekingen aan. Belangrijk voor een vette huid zonder dat het je huid uitdroogt. Je kunt het serum twee maal daags aanbrengen in de ochtend en avond na je exofoliant en reiniger, maar voor je moisturizer. Het serum kost €7,50.

the ordinary niacinamide serum

(Optioneel) Antioxidant: Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% Serum

Een antioxidant is eigenlijk essentieel voor elke huidroutine, omdat het je huid beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Schadelijke stoffen kunnen onder andere zijn: UV licht, gassen, chemicaliën etc. Allerlei dingen die je niet in of op je huid wilt hebben. Een antioxidant beschermt je huid hier tegen en bouwt je huidbarrière op. Het resveratrol 3% + ferulic acid 3% serum is een zeer sterke antioxidant en kun je gebruiken door hem puur op je huid aan te brengen, maar ook door je moisturizer te mengen. Het is een puur ingrediënt, wat betekent dat het vrij sterk op de huid kan voelen en je jouw huidreactie goed moet peilen. De prijs van de antioxidant is €10,95.

Naturel moisturizing factors + HA

De naturel moisturizing factors + HA (hyaluronzuur) is een hydraterende moisturizer. De moisturizer zit vol met hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, aminozuren en glycerine. Aminozuren zorgen er ook voor dat je huid soepel en elastisch blijft. Ook bevat het allantoïne, het heeft wond genezende, egaliserende en celregenerende eigenschappen, maar heeft een iets geringere vochtbindende werking als ureum. Ideaal voor de vette huid, omdat het zorgt voor de versnelling van de cel opbouw, de celvorming en het kan de celregeneratie bevorderen en de huid kalmeren. Het beste is om je moisturizer zowel in de ochtend als de avond aan te brengen na je serum. De moisturizer kost €6,50 voor 30 ML en 8,50 voor 100 ML.

the ordinary natural moisturizing

Sluit je skincare routine altijd af met zonnebrandcrème: The Ordinary Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants.

The Ordinary sunscreen is een krachtige zonnebrandcrème met de welbekende minerale zonnefilters: Zinkoxide & Titaniumdioxide. Naast de zonnefilters bevat het diverse antioxidanten om de huid extra te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En het bevat ook hydratatie door glycerine en hyaluronzuur. Hij kost €10,45 voor 50 ML.

the ordinary sunscreen mineral filter spf 30

The Ordinary productengids voor de droge huid

Een droge huid heeft veel hydratatie en bescherming nodig, omdat de huidbarrière niet zo sterk is. Je zoekt naar ingrediënten, zoals hyaluronzuur, glycolzuur of vitamine C. Er zijn natuurlijk nog veel meer ingrediënten, maar met deze 3 ingrediënten heb je een echte hydratatieboost en ben je zeer beschermd. Ik help je per huidtype een huidroutine samen te stellen en je zult onderstaande producten in volgorde zien hoe je het zou kunnen gebruiken. Om het gemakkelijk te houden stel ik 1 huidroutine op voor zowel de ochtend als de avond (alleen je moisturizer is anders).

Squalane cleanser

Helaas heeft The Ordinary nog maar één reiniger op de markt en dat is de squalane cleanser. Gelukkig is squalane een multifunctioneel ingrediënt en kan je het voor zowel de droge- als vette huid gebruiken. Squalane heeft meerdere functies en zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid, maar het zorgt ook voor de regulatie van talg. Daarnaast zorgt het voor de stimulering van elastine en collageen wat goed is voor de oudere huid. Een reiniger gebruik je twee keer per dag in de ochtend en avond. Het is een balsem-achtige consistentie en daarom moet je het 10-30 secoden tussen je handen wrijven, voordat je jouw gezicht reinigt. De gezichtsreiniger met squalane kost €7,95.

the ordinary squalane cleanser

Exfoliant/toner: Glycolic Acid 7% toning solution

Voor de droge huid is het ook belangrijk om je huid te exfoliëren, maar dan op een heel milde manier. Een droge huid heeft geen overtollig talg, maar wel vuil en dode huidcellen. Dode huidcellen kunnen zorgen voor een doffe huid en dat wil je natuurlijk niet. Glycolzuur is het ideale ingrediënt als exfoliant voor een droge huid. Het exfolieert op een oppervlakkiger niveau dan bijvoorbeeld salicylzuur. De exfoliant gebruik je in de avond na je reiniging. Begin met 1 avond per week en bouw rustig op. In principe kun je het elke avond gebruiken, maar een droge huid heeft soms al genoeg bij 3 keer per week. Je merkt dit bijvoorbeeld als je huid meer rood wordt of gevoeliger is, dan weet je dat je te veel exfolieert. De exfoliant kost €11,95 voor 240 ML.

Serum: Hyaluronic acids 2% + B5

Een droge huid heeft vocht nodig, maar ook vetten. Hyaluronzuur is de echte hydratatiebooster die essentieel is voor een droge huid. Daarnaast bevat dit serum vitamine B5. Vitamine B ook wel panthenol genoemd zorgt voor celvernieuwing en dat vocht beter aangetrokken wordt tot de huid. Gebruik het serum twee keer per dag in de ochtend en avond na je reiniger en exfoliant, maar voor je moisturizer. Het hyaluronzuur serum kost €7,50.

the ordinary hyaluronics 2% + B5

(Optioneel) Antioxidant: Vitamine C suspension 23% + HA spheres 2%

Een antioxidant is eigenlijk essentieel voor elke huidroutine, omdat het je huid beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Schadelijke stoffen kunnen onder andere zijn: UV licht, gassen, chemicaliën etc. Allerlei dingen die je niet in of op je huid wilt hebben. Een antioxidant beschermt je huid hier tegen en bouwt je huidbarrière op. Bij een droge huid is je huidbarrière zwakker, omdat je vocht- en vetbalans ook je huidbarrière versterkt. Daarom is het voor een droge huidroutine nog essentiëler om een antioxidant toe te voegen. Vitamine C is een milde, maar zeer sterke antioxidant en echt een must-have. Gebruik hem 1 keer per dag in de avond. Het heeft een korrelige structuur dus laat het even intrekken voordat je jouw moisturizer aanbrengt. Het vitamine C serum kost €6,50.

the ordinary vitamin c suspension 23%

Natural moisturizing factors + HA

De naturel moisturizing factors + HA (hyaluronzuur) is een hydraterende moisturizer. De moisturizer zit vol met hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, aminozuren en glycerine. Aminozuren zorgen er ook voor dat je huid soepel en elastisch blijft. Ook bevat het allantoïne, het heeft wond genezende, egaliserende en celregenerende eigenschappen, maar heeft een iets geringere vochtbindende werking als ureum. Ideaal voor de vette huid, omdat het zorgt voor de versnelling van de cel opbouw, de celvorming en het kan de celregeneratie bevorderen en de huid kalmeren. Het beste is om je moisturizer zowel in de ochtend als de avond aan te brengen na je serum. De natural moisturizer kost €6,50 voor 30 ML en 8,50 voor 100 ML.

the ordinary natural moisturizing

The Ordinary productengids huidveroudering

 • Last van huidveroudering? Of wil je het voorkomen? Voeg dan één van deze serums toe aan één van bovenstaande huidroutines.

Het buffet serum / The Ordinary Multi-Peptide Serum

Is een combinatie van verschillende ingrediënten om huidveroudering aan te pakken. Het bevat hyaluronzuur, allantoïne, alanine, serine, sodium PCA, daarnaast nog diverse peptides. Allemaal stoffen om je huidstructuur en hydratatie te verbeteren. Het buffet serum kost €15

buffet serum the ordinary

Retinol: Granactive retinoïd emulsion 2%.

In verschillende gradaties verkrijgbaar, maar het beste is om voor de pure vorm te gaan en niet de versie ‘in squalane’, dit verslechterd de werking van retinol. Vanaf 0,01% is retinol al effectief, hoe sterker het percentager hoe sterker het op je huid reageert. Het is een product waarbij je pas resultaat ziet na minimaal 3 maanden en het is een vrij heftig product. Begin met een laag percentage en kijk goed naar je huidreactie. Retinol kan irritatie, schilfering en roodheden veroorzaken, omdat het je cellen stimuleert om nieuwe cellen aan te maken. Het serum kost €9,95

Sluit je skincare routine altijd af met zonnebrandcrème: The Ordinary Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants.

The Ordinary sunscreen is een krachtige zonnebrandcrème met de welbekende minerale zonnefilters: Zinkoxide & Titaniumdioxide. Naast de zonnefilters bevat het diverse antioxidanten om de huid extra te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En het bevat ook hydratatie door glycerine en hyaluronzuur. Hij kost €10,45 voor 50 ML.

Wil je iets extra’s voor je huid doen?

Soms heb je niet genoeg aan je dagelijkse huidroutine en heeft je huid soms een boost nodig. Dit kun je heel goed doen met peelings. Een peeling is een combinatie van effectieve ingrediënten die bestaan uit zuren. Je hebt verschillende zuren bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, salicylzuur etcetera.

Lactic Acid 10% + HA 2%

Lactic Acid betekent melkzuur en is geschikt voor elk huidtype. Melkzuur is een ingrediënt die ideaal is om je huid weer in balans te brengen, omdat het je pH-waarde aanpakt. Zodra je pH-waarde uit balans is door bijvoorbeeld het gebruik van te agressieve producten, kun je last krijgen van roodheden, oneffenheden en zelfs acne. Melkzuur maakt je huid weer egaal, vermindert roodheden, oneffenheden en hydrateert ook je huid. Daarnaast pakt het zelfs pigmentvlekken aan. Ik adviseer om de peeling 1 à 2 keer per week in de avond aan te brengen als een ‘serum’. Het lactic acid serum kost €7,50.

the ordinary lactic acid

Direct acids AHA 30% + BHA 2% peeling solution

In deze peeling zit zowel de zuren AHA als BHA. De AHA 30% bestaat uit glycolzuur, melkzuur, wijnsteen en citroenzuur. De BHA 2% bestaat uit salicylzuur. Daarnaast is er nog hyaluronzuur, vitamine B5, zwarte wortel en tasmaanse peperbes toegevoegd. Het is dus een chemische peeling met een multifunctionele werking. Het exfolieert je huid tot op een diep celniveau, waardoor het je ontstekingen kan aanpakken. Maar het egaliseert ook je huid, hydrateert en verbetert je celstructuur. De BHA zuren zijn altijd iets heftiger, vandaar dat dit een lager percentage is en dit maakt het toegankelijker voor bijna alle huidtypes. Met een gevoelige huid moet je iets meer uitkijken voor de BHA zuren, je kunt het toepassen, maar bouw het heel langzaam op en gebruik niet meerdere exfolianten door elkaar heen. Gebruik deze peeling 1 keer per week in de avond en laat het maximaal 10 minuten zitten, daarna moet je het afspoelen. De AHA 30% + BHA 2% peeling kost €9,95.

the ordinary 30% aha + 2% bha

Mis je nog een product in The Ordinary productengids? Laat het weten in de comments en kijk of ik het kan toevoegen.

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

1 gedachte over “The Ordinary productengids: Waar gebruik je welk product voor?”

 1. Hey,

  Zou jij mij misschien kunnen adviseren welke producten ik het best zou kunnen aanschaffen voor mijn ‘probleempjes’? 🙂

  – roodheid op wangen en pigment tegen haarrand
  – vergrote poriën / vettere huid
  – Verstevigen huid en rimpeltjes (36 jaar oud)

  Ik dacht aan volgende producten, maar ik mag ze blijkbaar niet samen gebruiken. Ik wil zooooo graag beginnen met deze producten maar ik weet gewoon niet hoe 🙂

  – Niacinamide 10% + zink
  – Buffet + Copper
  – Ascorbyl Tetrais Opalmitate Solution 20% Vitamine F
  – Retinal 0.2%

  Hopelijk kan jij mij hier meer over vertellen.

  Dank je,

  Shana

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.