natural moisturizing + HA the ordinary
Home,  Reviews huidproducten

Review: The Ordinary Natural moisturizing

Een heerlijke dagcrème is ”The ordinary natural moisturizing”. Het is een geweldig product voor bijvoorbeeld de droge huid. Het bevat alleen essentiële ingrediënten. Lees snel verder voor een complete review.

Naam product: The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA

Type product: Dag of nachtcrème

Ingrediënten:

Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Propanediol, Stearyl Alcohol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Arginine, Aspartic Acid, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Glucose, Maltose, Fructose, Trehalose, Sodium PCA, PCA, Sodium Lactate, Urea, Allantoin, Linoleic Acid, Oleic Acid, Phytosteryl Canola Glycerides, Palmitic Acid, Stearic Acid, Lecithin, Triolein, Tocopherol, Carbomer, Isoceteth-20, Polysorbate 60, Sodium Chloride, Citric Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Pentylene Glycol, Triethanolamine, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Uitleg ingrediënten:

Aqua = water

Caprylic/Capric Triglyceride = is een hydraterende verzorgend ingrediënt

Cetyl alcohol = Dit is een niet irriterende alcohol en zorgt juist ervoor dat de huid het vocht vasthoudt

Propanediol = hydrateert de huid en geeft de huid een verzachtend en dewy uitstraling

Stearyl alcohol = Dit is ook een niet irriterende alcohol en hydrateert de huid. Daarnaast dient het als een emulgator.

Glycerin = Dit is een natuurlijk ingrediënt wat bestaat uit vetten en oliën. Het werkt hydraterend

Sodium hyaluronate = Dit ingrediënt is een natuurlijk zuur en huideigen ingrediënt. Hylaronzuur bevindt zich vooral in het bind, epitheel en zenuwweefsel. Het levert een belangrijke bijdrage aan de celdeling en migratie. Daarnaast verbetert het ingrediënten in de huid en bevordert de elasticiteit. Daarnaast is een groot kenmerk van dit ingrediënt dat het zich heel goed aan een watermolecuul kan binden. Het werkt daardoor als een spons wat zorgt voor meer volume in de huid. Dit effect zorgt er namelijk voor dat je rimpels voorkomt en het de huid hydrateert.

Arginine = Een aminozuur, wat volwassenen zelf in het lichaam aanmaken en ook veel in voeding te vinden is. Daarnaast ondersteunt het het immuunsysteem en helpt sneller te herstellen bij ziekte. Ook helpt het tegen huidveroudering. Het houdt de zuurgraad in balans en houdt daardoor automatisch ook de huid genoeg gehydrateerd.

Aspartic acid = Een aminozuur. Het is een middel wat ook veel in de sportwereld gebruikt wordt. Ook is het ideaal om de spiermassa te vergroten. In de huid zorgt het voor huidvernieuwing, hydratatie en als antioxidant.

Glycine = het is een ingrediënt op basis van soja. Het wordt gezien als een ‘’dry oil’’ wat geschikt is voor de droge huid. Het lijkt op een huideigen olie wat vocht vasthoudt. Daarnaast ondersteunt het tegelijkertijd bij de huidvernieuwing

Alanine = Een aminozuur en het zorgt voor hydratatie

Serine = Een aminozuur. Werkt hydraterend en daarnaast ondersteunt het de huid bij het huidvernieuwingsproces

Valine = Een aminozuur, werkt als antioxidant

Isoleucine = Een aminozuur, werkt als antioxidant en houdt vocht vast

Proline = Een aminozuur, zorgt voor de elasticiteit van de huid en kan slechte eiwitten afbreken zodat er nieuwe cellen in de huid aangemaakt wordt. Daarnaast voorkomt het rimpels, hydrateert de huid en beschermt tegen de zon

Threonine = Een aminozuur, het wordt aangemaakt om twee belangrijke bindende stoffen te vormen zoals collageen en elastine. Het wordt vaak gebruikt om de groei van goede eiwitten te stimuleren, zodat de huid stevig blijft.

Histidine = Een aminozuur, wordt gehandhaafd voor alle gezonde weefsels in het lichaam

Phenylanine = Een aminozuur, zorgt ervoor dat het pigment stabiel blijft

Glucose = werkt vochtvasthoudend en zorgt daarom voor een stevige en gladde huid

Maltose = werkt vochtvasthoudend en voedt de huid

Fructose = werkt vochtvasthoudend, voedt de huid, is antibacterieel en geeft een verfrissend effect

Trehalose = werkt hydraterend

Sodium PSA = het is een bepaalt soort zout wat ontwikkeld is in Japan. Het zorgt ervoor dat het de symptomen van een droge huid verlicht en ook blijft verbeteren.

Sodium lactate = is een combinatie van een bepaalt zout en een melkzuur. Het werkt antibacterieel en hydraterend

Urea = ureum wordt gevormd bij specifieke afbraak van aminozuren, tijdens het verhoorningsproces van de cellen. Als dit proces verstoord is, ontstaat er een tekort aan deze aminozuren, vooral aan arginine. Met als gevolg dat de ureumconcentratie sterk af neemt, waardoor het natuurlijke vochtvasthoudende vermogen achteruit gaat. Bij vergelijkende metingen bleek dat de concentratie ureum in een klinisch droge huid ongeveer 50% lager was dan in een gezonde huid. Door dit tekort aan natuurlijke vochtvasthoudende factoren ontstaat er een verhoogd transepidermaal waterverlies (TEWL), wat uiteindelijk leidt tot uitdroging van de huid met alle bijbehorende symptomen.

Daarom zit dit ingrediënt in deze huidverzorging om de huid juist weer te hydrateren, omdat het natuurlijke proces dat niet doet.

Allantoin = Allantoïne is oorspronkelijk een plantaardig stofwisselingsproduct, maar wordt tegenwoordig meestal synthetisch geproduceerd. En het is een alternatief voor ureum. Allantoïne heeft wond genezende, egaliserende en celregenerende eigenschappen, maar heeft een iets geringere vochtbindende werking als ureum. Daarnaast kan het huidirritaties verzachten en wordt over het algemeen voortreffelijk verdragen. Verder heeft allantoïne een keratoplastische (dat betekent hoornhuid zacht makende) werking, het kan verhoornde huidcellen losmaken en het afvloeien van huidtalg ondersteunen. Daarom is dit geschikt voor verzorgingsproducten van vette, onzuivere huid zeer goed geschikt. Het zorgt namelijk voor de versnelling van de cel opbouw, de celvorming. Ook kan het de celregeneratie bevorderen en de huid kalmeren.  

Linoleic Acid = het is een soort olie wat zorgt voor de vitamine

Oleic Acid = het is een onverzadigd vetzuur die zorgt voor om de zuurgraad van de huid in balans te houden

Phytosteryl Canola Glycerides = werkt verzachtend en ook helpt het tegen rimpels

Palmitic Acid = een onverzadigd vetzuur wat de huid verzacht

Stearic Acid = werkt als een soort cleanser en gaat het zweet en vuil tegen om te voorkomen dat de huid verstopt raakt

Lecithin = komt voort uit een sojaboon en zorgt voor hydratatie. Ook geeft het een verzachtend effect.

Triolein = zorgt ervoor dat de huid niet verstopt raakt

Tocopherol = vitamine E

Carbomer = zorgen dat de huid soepel blijft

Isoceteth-20 = zorgt ervoor dat 2 moleculen zich aan elkaar kunnen binden

Polysorbate 60 = zorgt ervoor dat 2 moleculen zich aan elkaar kunnen binden

Sodium Chloride = zorgt ervoor dat er een bepaalde stroperigheid zich in de huidlagen ontwikkeld waardoor je huid soepel blijft

Citric Acid = zorgt ervoor dat de PH-waarde stabiel is of in balans gehouden wordt

Trisodium Ethylenediamine Disuccinate = zorgt er voor dat 2 moleculen zich aan elkaar kunnen binden

 Pentylene Glycol = verhogen de huidvochtigheid, hydrateert dus de huid

Triethanolamine = dit is een stofje wat ook vele gebruikt wordt in make-up. Het houdt de PH-waarde op peil en dient als emulgator (zorgt ervoor dat 2 moleculen zich aan elkaar kunnen binden)

Sodium Hydroxide = zorgt voor de juiste dikte en formule van het product

Phenoxyethanol = dit is een parabeen die ervoor zorgt voor een antibacterieel effect

Chlorphenesin = heeft een antibacteriële werking

Mening/conclusie ingrediënten

Ten eerste wil ik even zeggen, wat een lading aan ingrediënten. Het zijn erg goede ingrediënten, maar wel echt een mega lijst. Het product doet wat hij zegt, qua ingrediënten, maar de enigste ingrediënten die ik liever niet in het product had gezien zijn ‘’Sodium hydroxide en chlorphenesin’’, deze ingrediënten worden nog onderzocht of zij irriterend/schadelijk zijn voor de huid. Er zijn namelijk genoeg vervangers op de wereld die deze ingrediënten zouden kunnen vervangen.

Een review over een dag of nachtcrème van The Ordinary.
Het is een erg fijn product met goede ingrediënten. Lees mijn gehele oordeel in het artikel!

Mening gebruik van het product

Ik ben erg enthousiast over dit product. Het doet wat hij zegt, en hij heeft echt mijn huid verbeterd. Ik merkte na 2 weken gelijk al resultaat, namelijk dat mijn droge plekken verdwenen, en mijn huid werd minder rood. Het was duidelijk dat mijn PH-waarde van mijn huid hersteld werd en mijn huid niet verstopt raakte.

Daarnaast is de structuur van het product ook erg prettig. Het smeert makkelijk uit, en trekt snel in. Ik heb het product gebruikt als dag en nachtcrème.

Ik heb sinds ik dit product gebruikte in combinatie met de reiniger van meditopics, geen last meer gehad van puistjes of droge plekken op mijn gezicht.

Prijs: Tussen de 5.50 en 9 euro verschilt per winkel en hoeveelheid tube. Hij is verkrijgbaar in 30 ml en 100 ml.

Te koop: The Ordinary, Beauty Bay, nelly, asos, douglas.

Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: