Een heerlijke dagcrème is ”The Ordinary natural moisturizing dagcrème”. Uiteraard kun je dit product ook gebruiken als nachtcrème. Het is een geweldig product voor bijvoorbeeld de droge huid. The Ordinary is een lijn die sinds kort ook in Nederland te koop is. Het is erg populair aan het worden, omdat er alleen nuttige ingrediënten in zit. Juist de rommel wordt weggelaten, waar veel merken van kunnen leren. Ik ben daarom erg benieuwd of dit dan ook echt zo is. Lees snel verder voor een complete review van The Ordinary natural moisturizing dagcrème.
Ingrediënten:
Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Propanediol, Stearyl Alcohol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Arginine, Aspartic Acid, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Glucose, Maltose, Fructose, Trehalose, Sodium PCA, PCA, Sodium Lactate, Urea, Allantoin, Linoleic Acid, Oleic Acid, Phytosteryl Canola Glycerides, Palmitic Acid, Stearic Acid, Lecithin, Triolein, Tocopherol, Carbomer, Isoceteth-20, Polysorbate 60, Sodium Chloride, Citric Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Pentylene Glycol, Triethanolamine, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.
Uitleg ingrediënten:
Hydratatie
- Caprylic/Capric Triglyceride = Het is een hydraterende verzorgend ingrediënt.
- Cetyl alcohol = Dit is een niet irriterende alcohol en zorgt juist ervoor dat de huid het vocht vasthoudt.
- Propanediol = Het hydrateert de huid en geeft de huid een verzachtend effect en een dewy uitstraling.
- Glycerin = Dit is een natuurlijk ingrediënt wat bestaat uit vetten en oliën. Het werkt hydraterend.
- Sodium hyaluronate = Dit ingrediënt is een natuurlijk zuur en huideigen ingrediënt. Ook wel hyaluronzuur genoemd. Het verbetert het vochtniveau en de elasiticteit in je huid.Daarnaast is een groot kenmerk van dit ingrediënt dat het zich heel goed aan een watermolecuul kan binden. Het werkt daardoor als een spons wat zorgt voor meer volume in de huid. Dit effect zorgt er namelijk voor dat je rimpels voorkomt en het de huid hydrateert.
- Glycine = Het is een ingrediënt op basis van soja. Het lijkt op een huideigen olie wat vocht vasthoudt. Daarnaast ondersteunt het tegelijkertijd bij de huidvernieuwing.
- Maltose = Het werkt vochtvasthoudend en voedt de huid.
- Glucose = Het werkt vochtvasthoudend en zorgt daarom voor een stevige en gladde huid.
- Trehalose = Hydraterend
- Sodium PSA = Het is een bepaalt soort zout wat ontwikkeld is in Japan. Het zorgt ervoor dat het de symptomen van een droge huid verlicht en ook blijft verbeteren.
- Fructose = Het werkt vochtvasthoudend, voedt de huid, is antibacterieel en geeft een verfrissend effect.
- Urea = Ureum wordt gevormd bij de specifieke afbraak van aminozuren tijdens het verhoorningsproces van de cellen. Als dit proces verstoord is, ontstaat er een tekort aan deze aminozuren, vooral aan arginine. Met als gevolg dat de ureumconcentratie sterk af neemt, waardoor het natuurlijke vochtvasthoudende vermogen achteruit gaat.
- Lecithin = Het komt voort uit een sojaboon en zorgt voor hydratatie. Ook geeft het een verzachtend effect.
- Pentylene Glycol = Het verhoogt de huidvochtigheid en hydrateert dus de huid.
Huidversterkend/beschermend
- Arginine = Een aminozuur, wat volwassenen zelf in het lichaam aanmaken en ook veel in voeding te vinden is. Daarnaast ondersteunt het het immuunsysteem en helpt sneller te herstellen bij ziekte. Ook helpt het tegen huidveroudering. Het houdt de zuurgraad in balans en houdt daardoor automatisch ook de huid genoeg gehydrateerd.
- Aspartic acid = Een aminozuur. Ook is het ideaal om de spiermassa te vergroten. In de huid zorgt het voor huidvernieuwing, hydratatie en als antioxidant.
- Alanine = Een aminozuur en het zorgt voor hydratatie.
- Serine = Een aminozuur. Werkt hydraterend en daarnaast ondersteunt het de huid bij het huidvernieuwingsproces.
- Valine = Een aminozuur, werkt als antioxidant.
- Isoleucine = Een aminozuur, werkt als antioxidant en houdt vocht vast.
- Proline = Een aminozuur zorgt voor de elasticiteit van de huid en kan slechte eiwitten afbreken zodat er nieuwe cellen ontstaan. Daarnaast voorkomt het rimpels, hydrateert de huid en beschermt tegen de zon.
- Threonine = Een aminozuur wordt aangemaakt om twee belangrijke bindende stoffen te vormen zoals collageen en elastine. Het stimuleert de eiwitten, zodat de huid soepel blijft.
- Histidine = Een aminozuur wordt gehandhaafd voor alle gezonde weefsels in het lichaam.
- Phenylanine = Een aminozuur, zorgt ervoor dat het pigment stabiel blijft.
- Sodium lactate = is een combinatie van een bepaalt zout en een melkzuur. Het werkt antibacterieel en hydraterend.
- Allantoin = Allantoïne is oorspronkelijk een plantaardig stofwisselingsproduct, maar wordt tegenwoordig meestal synthetisch geproduceerd. En het is een alternatief voor ureum. Allantoïne heeft wond genezende, egaliserende en celregenerende eigenschappen, maar heeft een iets geringere vochtbindende werking als ureum. Daarnaast kan het huidirritaties verzachten en wordt over het algemeen voortreffelijk verdragen. Verder heeft allantoïne een keratoplastische (dat betekent hoornhuid zacht makende) werking, het kan verhoornde huidcellen losmaken en het afvloeien van huidtalg ondersteunen. Daarom is dit geschikt voor verzorgingsproducten van vette, onzuivere huid zeer goed geschikt. Het zorgt namelijk voor de versnelling van de cel opbouw, de celvorming. Ook kan het de celregeneratie bevorderen en de huid kalmeren.
- Linoleic Acid = Antioxidant.
- Tocopherol = vitamine E
Stabiliseert de pH-waarde
- Oleic Acid = het is een onverzadigd vetzuur die zorgt voor om de zuurgraad van de huid in balans te houden
- Citric Acid = Citroenzuur houdt de pH-waarde in balans.
Verzachtend/huidherstellend
- Phytosteryl Canola Glycerides = werkt verzachtend en ook helpt het tegen rimpels
- Palmitic Acid = een onverzadigd vetzuur wat de huid verzacht
- Triolein = Afkomstig van de triglyceride, werkt huidverzachtend en zorgt ervoor dat de huid niet verstopt raakt.
- Carbomer = zorgen dat de huid soepel blijft.
Emulgator/conserveermiddelen/textuur
- Stearyl alcohol = Dit is ook een niet irriterende alcohol en hydrateert de huid. Daarnaast dient het als een emulgator.
- Stearic Acid = Verbetert de textuur van het product en werkt als emulgator.
- Isoceteth-20 = zorgt ervoor dat 2 moleculen zich aan elkaar kunnen binden.
- Polysorbate 60 = zorgt ervoor dat 2 moleculen zich aan elkaar kunnen binden.
- Sodium Chloride = zorgt ervoor dat er een bepaalde stroperigheid zich in de huidlagen ontwikkeld waardoor je huid soepel blijft
- Trisodium Ethylenediamine Disuccinate = zorgt er voor dat 2 moleculen zich aan elkaar kunnen binden
- Triethanolamine = dit is een stofje wat ook vele gebruikt wordt in make-up. Het houdt de PH-waarde op peil en dient als emulgator (zorgt ervoor dat 2 moleculen zich aan elkaar kunnen binden)
- Sodium Hydroxide = zorgt voor de juiste dikte en formule van het product
- Phenoxyethanol = conserveermiddel met antibacteriële werking, kan irriterend zijn op de huid.
- Chlorphenesin = heeft een antibacteriële werking
Mening/conclusie ingrediënten
Ten eerste wil ik even zeggen, wat een lading aan ingrediënten. Het zijn erg goede ingrediënten, maar wel echt een mega lijst. Het product doet wat hij zegt, qua ingrediënten, maar de enigste ingrediënten die ik liever niet in het product had gezien zijn ‘’Sodium hydroxide en chlorphenesin’’, deze ingrediënten worden nog onderzocht of zij irriterend/schadelijk zijn voor de huid. Er zijn namelijk genoeg vervangers op de wereld die deze ingrediënten zouden kunnen vervangen.
Mening gebruik van the ordinary natural moisturizing dagcrème
Ik ben erg enthousiast over dit product. Het doet wat hij zegt, en hij heeft echt mijn huid verbeterd. Ik merkte na 2 weken gelijk al resultaat, namelijk dat mijn droge plekken verdwenen, en mijn huid werd minder rood. Het was duidelijk dat mijn PH-waarde van mijn huid hersteld werd en mijn huid niet verstopt raakte.
Daarnaast is de structuur van het product ook erg prettig. Het smeert makkelijk uit, en trekt snel in. Ik heb het product gebruikt als dag en nachtcrème.
Ik heb sinds ik dit product gebruikte in combinatie met de reiniger van meditopics, geen last meer gehad van puistjes of droge plekken op mijn gezicht.
Prijs: Tussen de 5.50 en 9 euro verschilt per winkel en hoeveelheid tube. Hij is verkrijgbaar in 30 ml en 100 ml.
‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’
This was a great post. what you said is really helpful to me and it was really interesting as well. Keep up with your good work.
Fijne review, Ik heb een een zeer gevoelige huid maar wel vochtarm en droge huid, zou hij hier ook geschikt voor zijn.
Hoi Carla, bedankt voor je reactie. Ik zag hem toevallig gelijk. Hij is zeker geschikt voor dit huidtype! Ik raad je aan om aanvullend een hyaluronzuur serum te gebruiken om je huid extra te hydrateren.
Qua ingredienten zitten er wel wat foutjes.
Phenoxyethanol is geen parabeen, Carbomer is een verdikkingsmiddel, beide worden niet in concentraties boven de 1% gebruikt. En ja de Phenoxyethanol en Clorphenesin, zijn in puur wellicht niet goed, maar omdat het product water bevat moet er iets van conservering in. In de gebruikte concentraties zijn ze volledig veilig bevonden.
Sodium Hydroxide (NaOH) is om de pH waarde te verhogen, maar in principe zit dat niet meer in het eind product, zodra het oplost in water valt het uiteen in Na+ en OH-, het verschil met bv “Sodium Chloride, NaCl” of zout, zie je dan niet meer in je product. Water is altijd een balans van H+ en OH- ionen, hoe meer H+ hoe zuurder, en hoe meer OH- hoe basischer. Kortom Sodium Hydroxide (NaOH), zie je eigenlijk niet meer terug in het uiteindelijke product en daarom hoef je daar niet over in in te zitten.
Wat een super nuttig antwoord. Dankjewel! Dit is een oud artikel en ik zie inderdaad dat ik sommige dingen toen anders bekeek. Zeer leerzaam alle verschillende visies op ingrediënten vind je ook niet?
Zeker. Maar het is ook wel hoe meer je weet, hoe meer je je ook realiseert wat je allemaal nog niet weet. Vind ook dat er toch wel veel claims in de cosmetica industrie gemaakt worden gebaseerd op niks. En wat mij wel stoort is dat de cosmetica industrie zo inspeelt op trends zoals “parabenenvrij”, “chemical free”, “toxin free”, “organic” etc terwijl daar niet echt bewijs voor is dat dat nodig of beter is. En veel merken zijn natuurlijk heel handig in het husselen van ingredienten onder de 1% lijn, zodat een product beter lijkt dan het is.
Zeker, dat is zeer vervelend. Ik ben daar ook geen fan van en probeer me ook veel te verdiepen in ingrediënten om een oordeel te hebben over het product. Soms sta je er verbaasd van wat merken schreeuwen over hun product en als je dan kijkt naar de ingrediënten is het allemaal flauwekul. Zo zonde
Ik vind het ook erg vervelend dat er nog geen verplichting is tot het noemen van percentages bij ingrediënten in de cosmetica. Zou veel opheldering geven
Ooh deze lijkt me echt heerlijk. Ook weer een prachtige review
Dat klinkt goed. En bijzonder dat ze zelfs de verpakking heel ‘ordinary’ hebben gehouden!
Deze ga ik onthouden! Vindt het helemaal niet duur en aangezien jij er zo positief over bent. Wat knap dat je dit allemaal weet, krijg al hoofdpijn als ik naar al die ingrediënten kijk.
Leuk dat je die lijst helemaal uitpluist voor ons lezers. Ik ken dit merk van naam, maar nog nooit in een winkel gezien.
Hij is toevallig sinds kort bij douglas te koop