The Ordinary lactic acid 10% + HA 2%

The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2%

The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% is een milde peeling voor dagelijks gebruik. Een peeling heeft als doel om de bovenste huidlaag te vernieuwen, zodat je dode huidcellen worden verwijderd en je pH-waarde weer in balans raakt. Daardoor kun je beter vocht opnemen, heb je minder last van onzuiverheden en een stralende huid. Ik ben heel benieuwd wat deze milde peeling met melkzuur voor mijn huid doet. Lees je mee?

The Ordinary lactic acid 10% + HA 2%, melkzuur peeling

Ingrediënten melkzuur peeling

Exfoliërend

 • Lactic Acid, melkzuur onder de zogenoemde AHA’s. Ook wel de Alpha Hydroxy zuren genoemd. Het zijn de zogenoemde milde exfolianten die geschikt zijn voor de droge huid, heel gevoelige huid, milde acne en huiden die uit balans zijn. In principe wordt melkzuur gezien als exfoliant, maar het heeft niet alleen de functie dat het de dode huidcellen verwijderd. Het grootste voordeel is vooral dat het de huidbarrière versterkt en de pH-waarde weer in balans brengt. Als de pH-waarde uit balans is of de huidbarrière is verslechterd dan kunnen de bacteriën heel gemakkelijk in je huid doordringen. Daarnaast kan je huid niet goed meer vocht opnemen, waardoor er een vocht te kort ontstaat. Een vocht te kort verslechtert weer de barrière, waardoor je in een cirkeltje blijft.

Hydraterend

 • Glycerin, is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de huid goed hydrateert.
 • Pentylene Glycol, een chemisch geproduceerde anti-microbieel vochtbindende stof. Het zorgt ervoor dat de groei van micro-organismen op de huid geremd worden. Tegelijkertijd geeft het de huid vocht, die er daardoor strakker uitziet.
 • Sodium Hyaluronate Crosspolymer, hyaluronzuur. Het ingrediënt van de hydratatie.

Antioxidant

 • Arginine, een aminozuur die werkt als antioxidant.

Ontstekingsremmend/kalmerend

 • Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, het bevat polygodiaal, een zeer krachtig actief ingrediënt. Het werkt als een ontstekingsremmend middel, klinische studies tonen aan dat het irritaties, ontstekingen, jeuk of branderigheid kalmeert. Het heeft ook anti-allergische en anti-microbiële eigenschappen.

Emulgator/conserveermiddel

 • Potassium Citrate, het van planten afgeleide of synthetische kaliumzout van citroenzuur. Het werkt als buffer- en chelaatvormer.
 • Triethanolamine, emulgator
 • Acacia Senegal Gum, een natuurlijke gom die gebruikt wordt als stabilisator.
 • Xanthan Gum, een gom die wordt ingezet als verdikkingsmiddel en om de viscositeit te verhogen. Ook werkt het als stabilisator en emulgator.
 • Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, een natuurlijk afgeleid ‘’chelaatvormer’’, houdt in dat dit ervoor zorgt dat de substantie een juiste dikte heeft.
 • PPG-26 Buteth-26, het wordt primair beschouwd als een emulgator met conditionerende eigenschappen, maar wordt ook gebruikt als geurstof en oppervlakte actieve stof.
 • Ethylhexylglycerin, een conserveermiddel die ook hydraterend werkt.
 • 1,2-Hexanediol, is een synthetisch conserveermiddel en vochtbindend middel. Het wordt als niet-sensibiliserend beschouwd.
 • Caprylyl Glycol, conserveermiddel

Geurmiddel

 • Ethyl 2,2-Dimethylhydrocinnamal, geurmiddel
 • PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, emulgator, oppervlakteactieve stof en geurstof.

Wat vind ik van de ingrediënten?

Een mooie lijst met ingrediënten waarvan gelukkig melkzuur op de 1e plek staat. Melkzuur is een zeer goed ingrediënt voor verschillende doeleinden, zoals het hydrateren van de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het in balans brengen van de pH-waarde. Daarnaast wordt de peeling aangevuld met hydraterende, ontstekingsremmende en kalmerende ingrediënten.

Zo is de peeling niet alleen gericht op het verwijderen van dode huidcellen, maar juist multifunctioneel.

The Ordinary lactic acid peeling, melkzuurpeeling, hydraterend, acne, droge huid, pH-waarde in balans brengen

Door een peeling kan je huid wat meer gaan reageren aan het begin, omdat hij getriggerd wordt om celvernieuwing aan te sturen. Je kan daardoor op korte termijn last krijgen van roodheden, kleine ontstekingen en een iets onrustigere huid. Dit is heel normaal en trekt later weg in een juist zeer egale en glimmende huid. Maar The Ordinary heeft aan dit product ”Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract” toegevoegd en dit zorgt er juist voor dat deze bijeffecten zo minimaal mogelijk zijn. Het kalmeert direct de huid.

Hoe is de lactic acid peeling van The Ordinary in gebruik?

Peeling, pipet-methode, lactic acid, melkzuur, tasmannia lanceolata fruit extract, vermindert roodheden, kalmeert de huid, vermindert acne, verbeterd de droge huid, vette huid, normale huid

Het is belangrijk om dit producten dagelijks te gebruiken en het liefst in de avond voor het optimale effect. Daarnaast is het belangrijk om zonbescherming te gebruiken, omdat bij elk AHA of BHA product je eerste huidlaag wat minder dik wordt, waardoor je bescherming moet toevoegen. Verder is het aanbrengen zeer simpel doormiddel van een pipet-methode. Je druppelt 1 druppel per deel van je gezicht, zoals 1 druppel op je voorhoofd, 1 op je kin en 1 per wangdeel. Daarna kun je het verdelen over je gezicht.Je zult merken dat je huid licht gaat tintelen. Daarna voelt het ietsje stroever aan en kun je afsluiten met je moisturizer.

swatch the ordinary lactic acid peeling

Tijdens het testen van dit product heb ik eigenlijk geen nadelen ervaren. Mijn onzuiverheden werden minder en ik kreeg een egalere huid. Ook is mijn huid minder dof geworden en meer gehydrateerd.

Prijs-kwaliteit verhouding The Ordinary lactic acid 10% + HA 2%

The Ordinary heeft goede producten op de markt gebracht en The Ordinary met melkzuur is hier ook een product van. Ik ben zeer tevreden en hij is heel goed te gebruiken voor alle huidtypes. Het product is ook zeer goed in te zetten bij een huid met acne, omdat melkzuur heel erg gericht is op het in balans brengen van je pH-waarde. Verder is dit product ook zacht geprijsd, waardoor het nog aantrekkelijker is om eens een keer te gebruiken.

The ordinary lactic acid peeling

Interesse? Koop The Ordinary lactic acid 10% + ha 2% nu bij Look Fantastic, Douglas of de Bijenkorf voor €6,95. (Prijs verschilt per webshop)

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.