The Ordinary buffet serum

Review: The Ordinary, buffet serum

Al eerder heb ik verschillende artikelen geschreven over The Ordinary. Echt een top merk al vraag je het mij. Laatst heb ik weer een nieuw product ontdekt van The Ordinary, namelijk het buffet serum. Dit serum schijnt echt waanzinnig te zijn en ontzettend veel dingen te kunnen ”repareren”. Zo hydrateert het de huid, vermindert het oneffenheden, pakt het pigmentvlekken aan en werkt het tegen rimpels. Dat klinkt wel goed hè? Laten we snel kijken of al deze uitspraken over het buffet serum kloppen.

The Ordinary, buffet serum, huidverzorging, skincare, huidveroudering, rimpels, fijne lijntjes, botox, hydratatie, verzorgend

Ingrediënten

Hydraterend

Glycerine is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de huid goed hydrateert.

Sodium Hyaluronate Crosspolymer, beter bekend als hyaluronzuur. Het is een chemische verbinding van 91% hyaluronan beter bekend als hyaluronzuur met een zout (sodium). Het werkt goed tegen huidveroudering en is een echte hydratatiebooster.

Trehalose, het is een suiker die afkomstig is van planten. Het wordt ingezet als moisturiser en geurmiddel.

Urea, het is een natuurlijk bevochtigingsmiddel die in de oppervlaktelaag van onze huid wordt aangetroffen en is een actief onderdeel van onze natuurlijk vochtinbrengende factor (nmf), die ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd, beschermd en efficiënt blijft werken.

Sodium PCA, komt van nature voor in de menselijke huid en is verantwoordelijk voor het binden van vocht aan de cellen. Sterk waterabsorberend, houdt meerdere keren zijn gewicht in water, waardoor het een uitstekende bevochtiger is. Bekend als huidpenetratieversteker.

Sodium Lactate, het is een vloeibaar zout dat van nature is afgeleid van de natuurijke fermentatie van suikers in graan en bieten. Het is een natuurlijke bevochtigingsmiddel, en dus een vochtinbrenger.

Hydroxypropyl Cyclodextrin, een plantaardig of synthetisch koolhydraat dat functioneert als een chelaatvormer en stabilisator. Het wordt als veilig beschouwd voor cosmetica. Het verzacht en hydrateert de huid.

Butylene Glycol, zeer werkzame ingrediënten die in lichte mate de huidvochtigheid verhogen en andere werkstoffen helpen de huid binnen te dringen.

Pentylene Glycol, een chemisch geproduceerde antimicrobieel vochtbindende stof. Het zorgt ervoor dat de groei van micro-organismen op de huid geremd worden. Tegelijkertijd geeft het de huid vocht, die er daardoor strakker uitziet.

Huidveroudering

Lactococcus Ferment Lysate, het wordt verkregen uit de Gram-positieve bacteriën, Lactococcus actis. Het lysaat is een vloeibare stof die wordt geproduceerd wanneer het celmembraan afbreekt, wat onder andere cytoplasma en celwandfragmenten bevat. Het heeft positieve invloed op zowel de snelheid als de kwaliteit van de epidermale groei die resulteert in een betere barrièrefunctie en de algehele huidkwaliteit.

Acetyl Hexapeptide-8, ook wel Argireline genoemd. Het staat bekend als het goede alternatief voor botox. Het bestaat namelijk uit vele peptiden. En peptide spelen onder andere een rol in de regulatie van huidcelactiviteiten, waardoor het effect heeft op het verminderen van rimpels. Ook heeft het te maken met het eiwit botulinetoxine.

Pentapeptide-18, een aminozuur die ervoor zorgt dat rimpels verminderen.

Palmitoyl Tripeptide-1, ook beekend als pal-GHK en palmitoyl olgiopeptide. Het is een synthetisch vetzuurgebonden peptide dat kan helpen bij het herstellen van zichtbare huidbeschadiging en het versterken van onderliggende ondersteunende elementen van de huid.

Palmitoyl Tetrapeptide-7, dit peptide bestaat uit 4 aminozuren + vetzuur palmitinezuur om de stabiliteit en penetratie van de huid te verbeteren. Peptiden hebben verschillende functies op de huid en dit specifieke peptide, helpt het huidoppervlak aan te vullen en zichtbare tekenen van sensibilisatie te kalmeren.

Palmitoyl Tripeptide-38, verbetert het huidreliëf, verminderd rimpels en fijne lijntjes. Ook verbetert het de collageenproductie.

Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, het is een neuropeptide en wordt verondersteld dat het de opname van Na+ blokkeert, wat ervoor zorgt dat het de gezichtsspieren laat ontspannen en de vorming van rimpels voorkomt.

Acetylarginyltryptophyl Diphenylglycine, het valt onder de categorie ‘’tetrapeptide’’ met vier aminozuren dat is ontworpen om de slapte en onzekerheid in de rijpe huid te behandelen. Het werkt door een enzym (elastase) te remmen dat eiwitten afbreekt (bijv. collageen) en door de collageensynthese van type I te stimuleren.

Proline, het is een onmiddellijke versteviging van de huid, wat zorgt voor een natuurlijke lift. Het versterkt de productie van collageen om de elasticiteit en de toon van de dermis te verbeteren, waardoor de rimpels zichtbaar minder worden.

Keratolitisch

Allantoin, het werkt als een keratinolyic. Keratine is een eiwit dat je vindt in onze haren en in de bovenste cellaag van onze huid (epidermis). Allantoïne maakt keratine zacht en week, waardoor de huid beter in staat is om water vast te houden. Dit maakt de huid vochtiger, zachter en soepeler. Ook lost het de lijmlaag tussen dode huidcellen op, waardoor de dode huidcellaag verdwijnt en er een zacht, glad en glowy oppervlak ontstaat. Door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd.

Fructose, een suikersoort die ingezet wordt ingezet om de huid te hydrateren en te exfoliëren.

Glucose, een suikersoort die ingezet wordt om de huid te vernieuwen.

Anti-oxidant

Glycine, een aminozuur die onmisbaar is voor het immuunstelsel. Het is het kleinste aminozuur in het lichaam, en speelt een rol bij de productie van antilichaampjes. Het voorkomt onder andere voortijdig afsterven van de cel. Het werkt voor de huid vooral als een heel sterke anti-oxidant en het werkt ontstekingsremmend.

The Ordinary, buffet serum, huidverzorging, skincare, huidveroudering, rimpels, fijne lijntjes, botox, hydratatie, verzorgend

Aminozuren

Alanine, een aminozuur die door je eigen lichaam wordt aangemaakt, voornamelijk als we ziek zijn of stress hebben. In huidverzorging staat alanine bekend om het vochtniveau in de huid in evenwicht brengt, waardoor een verbeterde hydratatie wordt verkregen.

Serine, een aminozuur die zelf door het lichaam wordt aangemaakt. In huidverzorging wordt het vooral ingezet om rimpels en fijne lijntjes te bestrijden.

Valine, een essentieel aminozuur dat onder andere noodzakelijk is voor een goed werkend zenuwstelsel en voor cognitief functioneren. Het is een van de 3 vertakte keten aminozuren ofwel BCAA’S. Het is essentieel voor spierweefselherstel en spiermetabolisme, daarnaast verhoogt het je uithoudingsvermogen tijdens oefeningen. Voor de huid werkt het vooral verzachtend.

Isoleucine, een essentieel aminozuur die verantwoordelijk is voor de vorming van hemoglobine,  dit is een eiwit wat transport van zuurstof en koolstofdioxide verzorgt. Naast de vorming van hemoglobine, is isoleucine ook verantwoordelijk voor het stimuleren van de immuun functie, de ondersteuning van wondgenezing, de ontgifting van afvalstoffen en het reguleren van de bloedsuikerspiegel en energieniveaus.

Threonine, een belangrijk aminozuur die huidveroudering tegen gaat.

Histidine, een aminozuur kalmeert de huid en heeft antioxiderende eigenschappen.

Phenylalanine, valt onder de groep aminozuren en is een sterke anti-oxidant en werkt huidvernieuwend.

Arginine, een aminozuur die werkt als anti-oxidant.

Aspartic Acid, een niet-essentieel aminozuur die werkt als een sterke anti-oxidant.

Conserveermiddel

Citric Acid, ook wel citroenzuur genoemd. Het is een wit, kleurloos poeder met een kristalstructuur, dat van nature voorkomt in citrusvruchten. Het wordt gecombineerd met natrium bicarbonaat waardoor een bruisende reactie ontstaat als het in aanraking komt met water. Het wordt vaak ingezet als conserveermiddel en anti-oxidant.

Sodium Benzoate, conserveermiddel gemaakt van sodiumzout

Caprylyl Glycol, een conserveermiddel

Ethylhexylglycerin, een conserveermiddel die ook hydraterend werkt.

Phenoxyethanol, conserveermiddel met antibacteriële werking, kan irriterend zijn op de huid.

Chlorphenesin, een conserveermiddel en cosmetisch biocide dat de groei van micro-organismen helpt voorkomen.

Emulgator

Sodium Chloride, ook wel keukenzout genoemd. Het wordt ingezet als emulgator.

Acacia Senegal Gum, een natuurlijke gom die gebruikt wordt als stabilisator.

Xanthan Gum, een gom die wordt ingezet als verdikkingsmiddel en om de viscositeit te verhogen. Ook werkt het als stabilisator en emulgator.

Carbomer is een ingrediënt dat er voor zorgt dat een waterige substantie een gel wordt.

Polysorbate 20, een emulgator die bijvoorbeeld wordt gebruikt om etherische olie en andere geurstoffen met water mengbaar te maken.

PPG-26-Buteth-26, het wordt primair beschouwd als een emulgator met conditionerende eigenschappen, maar wordt ook gebruikt als geurstof en oppervlakte actieve stof.

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, het wordt gebruikt in cosmetic en schoonheidsproducten als emulgator, oppervlakteactieve stof en geurstof.

Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, een natuurlijk afgeleid ‘’chelaatvormer’’, houdt in dat dit ervoor zorgt dat de substantie een juiste dikte heeft.

Regulering pH-waarde

Sodium Hydroxide, ook wel natriumhydroxide genoemd. Het is een bijtende stof die al eeuwen lang gebruikt wordt om zeep te maken. Het controleert de Ph-waarde en ontdoet de huid van vet (reinigend).

Geurmiddel

Ethoxydiglycol, een alcohol die gebruikt wordt als oplosmiddel en geurversterker. Het verbetert de viscositeit en hydrateert de huid.

Wat vind ik van de ingrediënten?

Wat een lange lijst aan ingrediënten hè? Het was een aardig karweitje om dit allemaal uit te zoeken. Gelukkig zijn het wel veel goede ingrediënten die allemaal functioneel zijn. Ontzettend veel ingrediënten zijn gericht op huidveroudering, dat is goed, want de hoofduitspraak van dit Buffet serum is dat het tegen rimpels en huidveroudering werkt. Daarnaast bevat het ook veel hydraterende en verzorgende ingrediënten.

The Ordinary, buffet serum, huidverzorging, skincare, huidveroudering, rimpels, fijne lijntjes, botox, hydratatie, verzorgend, swatch serum buffet the ordinary

Wat mij vooral opviel was de enorme hoeveelheid aan aminozuren. Aminozuren zijn super essentieel en vooral bij huidveroudering. Een juiste mix van bepaalde aminozuren zorgt namelijk voor de juiste opbouw van binnenuit. Top dus dat zij zoveel soorten hebben toegevoegd. Een aantal zijn niet-essentieel, wat betekent dat het lichaam deze aminozuren al zelf aanmaken, waardoor het niet altijd nodig is om deze nog extra in een crème toe te voegen. Al met al prima ingrediënten.

Hoe is het Buffet serum van The Ordinary in gebruik?

Aangezien ik erg positief te spreken ben over de ingrediënten, ben ik natuurlijk ook benieuwd of hij ook zo goed is in gebruik. En ik kan je vertellen dat is hij zeker. Ik heb nog niet veel last van huidveroudering, maar vanaf 25 jaar is het zeker verstandig om een beetje producten te gaan gebruiken die gericht zijn om huidveroudering tegen te gaan. Hoe meer je nu al voor je huid zorgt, hoe beter je huid wordt in de toekomst.

Mijn huid is erg droog, na het gebruik van dit serum voelde mij huid erg gevoed, zacht en gehydrateerd aan. Mijn huid zag er gezond uit, het plakte niet en is mooi te combineren met andere producten. De substantie is licht plakkerig, maar je hebt maar weinig nodig. Druppel een beetje op je hand en verdeel het over je gezicht. Aan te raden is om dit product 2 keer per dag te gebruiken. Eventueel te combineren met de dagcrème van The Ordinary en voor een meer hydraterend effect kun je het combineren met het hyaluronic serum van The Ordinary.

Prijs-kwaliteit verhouding The Ordinary buffet Serum

Het is tijd voor het eindoordeel van The Ordinary buffet serum en ik kan je vertellen ik ben hier zeer positief over te spreken. Echt een topper als je het mij vraagt. Het bevat heel mooi ingrediënten die bijna allemaal heel functioneel zijn. Ook voelt het op de huid heel erg fijn aan en merk je dat het echt iets doet. Het is makkelijk te gebruiken en je doet er ook heel lang mee. Ben jij ook enthousiast of nieuwsgierig? Koop het Buffet serum van The Ordinary dan snel voor €19,95 bij Douglas.

The Ordinary, buffet serum, huidverzorging, skincare, huidveroudering, rimpels, fijne lijntjes, botox, hydratatie, verzorgend

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

4 gedachten over “Review: The Ordinary, buffet serum”

  1. Bedankt voor je uitgebreide review! Als je er Hyaluronic bij wilt gebruiken, gaat deze dan over Buffet?

  2. Hi! Ik gebruik meerdere keren per week een beetje zelfbruiner voor mijn gezicht in mijn skincare routine. Kan ik dit serum er dan ook bij gebruiken?

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.