The Inkey List hyaluronic acid cleanser, hydraterende verzorgende gezichtsreiniger

The Inkey List Hyaluronic Acid cleanser review

Ik was ontzettend benieuwd naar de The Inkey List hyaluronic acid cleanser, dus ik heb hem gekocht en afgelopen weken goed kunnen testen. Ik had nog nooit een reiniger op basis van hyaluronzuur getest, dus ik was erg benieuwd wat dit voor mijn droge huid zou doen. Persoonlijk hou ik het altijd van melkachtige reinigers, omdat foamers/gel reinigers vaak te uitdrogend voor mij werken. Ik kan je alvast verklappen, dat was bij deze reiniger absoluut niet ter sprake. Laten we snel verder kijken!

Ingrediënten

IngrediëntFunctie
Water (Aqua) 
GlycerinHydraterend
Coco GlucosideReiniger
BetaineHydraterend
Cetearyl AlcoholEmulgator
Stearic acidVerzachtend
PhenoxyethanolConserveermiddel
Benzyl alcoholParfum, oplosmiddel
Xanthan gumVerdikkingsmiddel
Acrylates/C10-30 Alkyl acrylate crosspolyerVerdikkingsmiddel
InulinPrebiotica zorgt ervoor dat de huid in balans wordt gebracht.
EthylhexylglycerinConserveermiddel
Sodium hydroxidepH-regulator
Dehydroacetic acidConserveermiddel
Polyquaternium-10Verdikkingsmiddel
Trisodium Ethylenediamine disuccinateHulpstof
Hydrolyzed sodium hyaluronateHydraterend
Sodium hyaluronateHydraterend
LecithinEmulgator, verzachtend
  • 1% Hyaluronzuurcomplex
  • 1% inuline
  • 2% betaine

Wat vind ik van de ingrediënten?

Voor een reiniger is het belangrijk dat er goede reinigende elementen in zitten die de huid niet uitdrogen. Dat hebben ze goed gedaan bij deze hyaluronic acid cleanser. Er worden zeer milde reinigers gebruikt die de huid niet strippen van natuurlijke vetten. Daarnaast zijn er goede verzorgende, hydraterende ingrediënten toegevoegd, zoals 1% hyaluronzuur, inuline en betaine.

Inuline vind ik bijzonder om terug te zien, omdat dit een vorm is van prebiotica. Het prebiotische inuline, afkomstig van cichoreiwortels, streeft naar herstel van het evenwicht, terwijl de veganistische glycerine fungeert als vochtinbrenger.

Enigste wat ik iets minder vind aan deze reiniger is dat er een vrij hoog percentage aan benzyl alcohol in zit, dit is enkel een hulpstof en geurstof. Voor de zeer gevoelige huidjes kan dit dan net te veel zijn. Echter is er verder geen parfum aan toegevoegd. Persoonlijk had ik er geen last van!

Hoe reinigt de Inkey List hyaluronic acid cleanser?

De reiniger heeft een zachte structuur, een soort melkachtige gel. Op het eerste oog lijkt hij erg prettig. The Inkey List zegt dat de cleanser goed zijn werk zou moeten doen volgens de volgende claims:

Het is klinisch bewezen dat Hyaluronic Acid Cleanser niet-strippend is, het hydratatieniveau van de huid op peil houdt en transepidermaal waterverlies vermindert**

  • 91% van de deelnemers was het ermee eens dat het alle sporen van make-up verwijderde*
  • 86% van de deelnemers was het erover eens dat de huid onmiddellijk diep gereinigd aanvoelde*
  • 90% van de deelnemers was het erover eens dat de huid 24 uur na gebruik diep gehydrateerd blijft aanvoelen.*
    *Gebaseerd op een onafhankelijk consumentenonderzoek met 51 deelnemers, uitgevoerd in september 2021.
    **Gebaseerd op een onafhankelijk klinisch onderzoek met 22 deelnemers, uitgevoerd in oktober 2021

Prettig om te zien dat er duidelijke resultaten zijn gekomen op de kleine studies die ze hebben uitgevoerd. Echter om een betrouwbare studie met resultaten te hebben, moet je veel meer deelnemers hebben. Ook is er weinig te lezen over hoe de studie is uitgevoerd.

Persoonlijk vond ik het een erg prettige reiniger. Hij is inderdaad heel erg hydraterend. Je huid geeft een prachtige glans na het reinigen en mijn huid voelde totaal niet trekkerig of strak. Daarnaast was hij ook goed in te zetten om make-up te verwijderen, echter niet voor oogmake-up. Daarom gebruikte ik vaak toch eerst de Melting Moment balm en daarna pas de Hyaluronic Acid cleanser. Dat was een ideale combinatie.

Prijskwaliteit-verhouding Inkey List hyaluronic Acid Cleanser

De Hyaluronic Acid cleanser van The Inkey List is een prettige reinigers voor specifiek droge, vochtarme huiden. Een intense hydratatie zorgt ervoor dat je huid niet droog of trekkerig aanvoelt na het reinigen. Daarnaast zitten er meerdere verzorgende ingrediënten in, waardoor het de reiniger net naar een ander level trekt. Wat mij betreft een mooi product voor een klein prijsje van €8,45 voor 150 ML bij LookFantastic.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.