The Inkey list alpha hydroxy acid serum exfoliant

The Inkey List, Alpha Hydroxy Acid (AHA) serum

Het is weer tijd voor een nieuwe review van de producten lijn van The Inkey List, namelijk het Alpha Hydroxy Acid (AHA) serum. Een serum die voornamelijk als doel heeft om de huid te exfoliëren. Oftewel het verwijdert de dode huidcellen. Daarnaast heeft het natuurlijke nog vele andere doelen. Ik ga weer de ingrediënten kritisch bekijken van het AHA serum en daarnaast heb ik het natuurlijk een aantal weken getest. Lees snel verder om te kijken wat mijn oordeel is over het Alpha Hydroxy Acid (AHA) serum.

The Inkey List Alpha Hydroxy Acid, exfoliant, dode huidcellen verwijderen

Ingrediënten

Antioxidant

 • Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Fruit Extract, één van de beste bronnen die dient als antioxidant. Ze lijken heel erg op blauwe bessen. Ook blauwe bessen hebben een sterke antioxidante werking.
 • Ascorbyl Glucoside, vitamine C gecombineerd met glucose. Het werkt als antioxidant en werkt goed samen met andere aanvullende antioxiderende ingrediënten om belangrijke stoffen te behouden die de huid nodig heeft om er gladder, helderder en jonger uit te zien.

Hydraterend

 • Glycerin, is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de huid goed hydrateert.
 • Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, ook wel bekend als suikerriet. Het werkt efficiënt als vochtinbrengend ingrediënt en hydrateert de huid dus zeer goed. Daarnaast heeft het een extra functie om het vocht goed vast te houden en het water beter aan te trekken.
 • Sodium Hyaluronate, beter bekend als hyaluronzuur. Het is een chemische verbinding van 91% hyaluronan beter bekend als hyaluronzuur met een zout (sodium). Het werkt goed tegen huidveroudering en is een echte hydratatiebooster.

Bindend/stabilisator/emulgator/geurmiddel

 • Sodium Hydroxide, ook wel natriumhydroxide genoemd. Een stof die ervoor zorgt dat alle ingrediënten aan elkaar kunnen binden.
 • Propanediol, chemisch gezien lijkt het heel erg op propylene glycol, maar vaak wordt dit als een ”veiliger” ingrediënt gezien in de cosmetische industrie. Het helpt de huid beter ingrediënten te absorberen en het kan het product helpen te verdunnen.
 • Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, het werkt als bindmiddel, geurmiddel en stabilisator.
 • Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, werkt als geurmiddel
 • Xanthan Gum, een gom die wordt ingezet als verdikkingsmiddel en om de viscositeit te verhogen. Ook werkt het als stabilisator en emulgator.
 • Sodium Benzoate, conserveermiddel gemaakt van sodiumzout.
 • Sodium Levulinate, het is een 100% natuurlijk conserveermiddel verkregen uit zetmeel en plantaardige inuline. Het is een zacht conserveermiddel om micro-organismen te beheersen.
 • Potassium Sorbate, Ook wel kaliumsorbaat genoemd. Een mild conserveermiddel als alternatief voor parabenen om de groei van micro-organismen te voorkomen of te vertragen. En daarbij voorkomt het dat je product bederft. Het is ontwikkeld uit sorbinezuur, dat van nature voorkomt in de bessen van de lijsterbes.
 • Sodium Anisate, een natuurlijk conserveermiddel gewonnen uit anijs en venkel.
 • Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, een ingrediënt dat de samenstelling van alle ingrediënten stabiliseert en de ionen neutraliseert.

Exfoliant

 • Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, het wordt gewonnen uit de suikersiroopboom. Het zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en de huidstructuur verbetert.
 • Allantoin, het werkt als een keratinolyic. Keratine is een eiwit dat je vindt in onze haren en in de bovenste cellaag van onze huid (epidermis). Allantoïne maakt keratine zacht en week, waardoor de huid beter in staat is om water vast te houden. Dit maakt de huid vochtiger, zachter en soepeler. Ook lost het de lijmlaag tussen dode huidcellen op, waardoor de dode huidcellaag verdwijnt en er een zacht, glad en glowy oppervlak ontstaat. Door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd.

Oordeel van de ingrediënten van het serum

Een lijst met antioxidanten, exfoliërende en hydraterende ingrediënten. Prima doelen om de huid te verbeteren. Daarnaast zijn het ook zeer goede ingrediënten die gericht en puur hun werk doen. Het grootste doel van het Alpha Hydroxy Acid serum is om de huid te exfoliëren en dus de dode huidcellen te verwijderen. Daarnaast zorgt het serum ervoor dat de huid gehydrateerd wordt en ook beter vocht op kan nemen en vasthouden, doordat er een nieuwe cellaag ontwikkeld.

AHA exfoliant

Ik ben tevreden over de ingrediënten en zie geen gekke dingen.

Hoe is het Alpha Hydroxy Acid serum van The Inkey List op de huid?

Ik had verwacht dat het heel vloeibaar zou zijn en wat stroevig, omdat exfolianten vaak stroef en dun zijn. Maar op de verpakking staat wel dat het een serum is, dus geeft wel wat vraagtekens. De substantie blijkt ietsje dikker, maar nog steeds vrij vloeibaar. Op de huid voelt het wel erg stroef aan na het aanbrengen, maar je kunt het wel gemakkelijk verdelen.

The Inkey list exfoliant maakt je huid gladder, gehydrateerde en soepeler

Na het aanbrengen merk ik dat mijn huid na een aantal weken gladder aanvoelt, meer gehydrateerd is en dat oneffenheden minder snel optreden. Ook is mijn huid soepeler. Ik vind wel dat je het echt als exfoliant moet zien en niet als los serum. Een extra serum voor de hydratatie van mijn huid was zeker een must. In combinatie dus met het hyaluronzuur serum van The Ordinary was het een top product.

Swatch The Inkey List AHA serum

Prijs-kwaliteit verhouding The Inkey List Alpha Hydroxy Acid serum

Ik ben zeer tevreden over het AHA serum van The Inkey List. Een serum die belooft wat hij doet, namelijk mijn dode huidcellen verwijderen, het vocht beter vasthouden waardoor mijn huid meer gehydrateerd is en mijn huid gladder maken. Het is wel belangrijk om dit serum op te bouwen en alleen in de avond voor het slapen te gebruiken. Het is namelijk een exfoliant, het verwijdert je dode huidcellen en dus is je huid minder beschermt tegen bijvoorbeeld de zon. Je hebt ook extra zonbescherming nodig als je dit product gebruikt.

Alpha hydroxy acid the inkey list serum exfoliant

Op zoek naar een serum exfoliant die jou huid gladder, gehydrateerde maakt en je celdeling en huidstructuur verbetert? Koop het serum dan nu voor €13,95 bij Boozyshop.

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

1 gedachte over “The Inkey List, Alpha Hydroxy Acid (AHA) serum”

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.