Parabenen

Parabenen worden ook wel bewaarstoffen of conserveermiddelen genoemd. De functie is vooral dat het effectief werkt tegen bacteriën en schimmels. Daarnaast zorgt het ervoor dat je product langer houdbaar is. Ook wordt het gebruikt in medicijnen, cosmetica, verzorgingsproducten, afwasmiddel, haar producten en zelfs in lijm.

Over het algemeen kun je een parabeen herkennen aan het woord ”parabeen” achter een woord. Een ingrediëntenlijst kun je daardoor makkelijk screenen.

Hieronder zal ik een aantal voorbeelden geven die vaak voorkomen in producten.
– Methylparabeen
– Ethylparabeen
– Propylparabeen
– Butylparabeen, dit parabeen komt in veel producten voor, behalve in levensmiddelen.Dit parabeen bevat dan ook geen E-nummers.

feiten parabenen

5 feiten over het gebruik van parabenen in cosmetica

Parabenen liggen regelmatig onder vuur, want is het nou wel goed voor de huid of niet? De meningen zijn erover verdeeld. Naar aanleiding van mijn zoektocht naar onderzoeken over parabenen heb ik een mooi lijstje samengesteld met 5 feiten over parabenen. Vandaag deel ik dit lijstje, zodat jullie een besluit voor jezelf kunnen maken of je ze wel of niet in je huidverzorging wilt hebben. Lees je snel mee?

%%footer%%