Squalan Pure 100% squalane olie

Squalan pure, 100% squalaan olie review

Squaleen is een ingrediënt wat ontzettend effectief kan zijn voor de huid. Veel mensen weten alleen nog niet goed wat het is en wat precies de voordelen zijn. Het talg van de mens bevat van nature ook squaleen. Daarnaast vind je het vaak in diverse visoliën. Het is multifunctioneel en heeft meerdere voordelen, zoals vermindering van fijne lijntjes en rimpels, hydrateren van de huid, maar ook ter bescherming van de huid omdat het functioneert als sterke antioxidant. Ik heb het product Squalan pure, 100% squalaan olie getest en vandaag vertel ik je mijn mening.

Ingrediënten

De Squalan pure bestaat enkel uit 100% squalaan. Daarmee is het product 100% plantaardig en effectief. Er zijn geen toevoegingen toegevoegd aan het product, zoals conserveermiddelen, emulgatoren of andere actieve ingrediënten. Enkel squalane.

Wat zijn de voordelen van squalane?

Squalaan is simpelweg de stabielere vorm van squaleen. Het is de cosmetica-merknaam. Elk ingrediënt krijgt een internationale naam toegewezen die op de verpakking moet staan. Zo weet je precies welke ingrediënten het cosmeticaproduct bevat. De cosmetische naam van een ingrediënt is hetzelfde in ieder land.

Squalane staat bekend om de volgende voordelen:

  • Beschermt je huid tegen UV-Stralen
  • Functioneert als sterke antioxidant
  • Verhoogt de zachtheid van je huid, zodat de huid soepel blijft zonder vet aan te voelen
  • Intense hydratatie
  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels (Anti-aging-effect)

Hoe vond ik de Squalan Pure?

De Squalan pure vond ik een erg prettig product. Het is fijn om te weten dat het ook daadwerkelijk 100% pure squalane is en geen marketing truc. Daarnaast ben ik normaal niet heel fan van olieproducten, maar bij deze olie is het een ander verhaal. De olie voelt niet vettig, trekt snel in, maar hydrateert enorm. Ik heb de Squalan Pure getest op mijn gezicht, maar ook op mijn lichaam. Ik heb een ontzettend droge huid en moet elke dag mijn huid hydrateren, anders krijg ik ontzettende schilfers en jeuk.

Tijdens het gebruik van dit product verbeterde mijn huid. Toen ik het testte op mijn gezicht, had ik een mooie natuurlijk glow op mijn gezicht, maar geen vettig laagje. Het was de perfecte huidverzorging om mijn make-up er beter uit te laten zien. Daarnaast heb je maar heel weinig nodig, om genoeg hydratatie te krijgen.

Zoals eerder gezegd, heb ik het product ook getest op mijn lichaam. Elke avond smeerde ik mij in met de olie op mijn heupen en buik. De jeuk verdween en mijn huid was zijdezacht. Het heeft niet mijn droge huid opgelost, want ik moet elke avond blijven smeren, maar het hielp wel de jeuk en droogheid te verzachten.

Prijskwaliteit-verhouding Squalan Pure

De Squalan Pure is een 100% natuurlijk en plantaardig product van 1 ingrediënt, namelijk Squalane. Squalane is een lichaamseigenstof. Ik vond het een erg prettig product om te gebruiken en blijf het zeker door gebruiken. De Squalan Pure kost €62 bij Squalan of Bol.com.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.