SMPL boosting serum

SMPL boosting serum olie review

Het SMPL boosting serum is een heerlijk rijke olie die de huid verzorgd met de kracht van 12 natuurlijke bessen. Het serum is ideaal voor de droge tot zeer droge huid. Volgens SMPL zou het je huid moeten verzorgen, ‘boosten’ en herstellen. Dat klinkt goed. Ik ben erg benieuwd wat het SMPL boosting serum voor mij gaat doen, want zelf heb ik een extreem droge huid. Wel moet ik altijd oppassen met olie formules, omdat dit de acne op mijn kin kan stimuleren. Ik hoop dus dat het mijn huid hydrateert en kalmeert, maar geen overtollig talg veroorzaakt.

SMPL boosting serum, serum, droge huid, zeer droge huid, tips droge huid, oudere huid, rijpere huid

Wat zijn de ingrediënten?

Antioxidant

 • Citrullus Lanatus (Watermelon) Seed Oil, watermeloenzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de Citrullus lanatus (watermeloen) door het te persen. Het komt vooral veel voor in West-Afrika. Het heeft een hoog gehalte aan vetten, waardoor het de huid goed kan hydrateren en beschermen. Watermeloenzaadolie staat ook bekend om zijn effectieve werking als antioxidant en moisturizer door de mineralen en onverzadigde vetzuren.
 • Robus Idaeus (Raspberry) Seed Oil, de frambozenolie staat bekend om zijn extreme antioxidanten werking. Het kan zelfs zo krachtig werken, dat het soms ingezet wordt als zonnefilter. Het moet dan wel in combinatie met zinkoxide gebruikt worden. Organische frambozenolie is rijk aan essentiële vetzuren en bevat verschillende ingrediënten zoals carotenoïden, vitamine E en andere ingrediëntne om de huid te beschermen. Ook staat het bekend, omdat het ontstekingsremmend kan werken. Daarnaast verbetert het de huidstructuur en verbetert het de huidelasticiteit, waardoor de kans op rimpels kleiner wordt.
 • Squalane (Squalaan), het werkt voornamelijk als een sterke antioxidant.
 • Adansonia Digitata (Boabab) Seed Oil, zaadolie gewonnen uit de droge zaden van het fruit van de Adansonia Digitata boom, ook wel bkend als de Baobab boom. Deze bomen kun je voornamelijk vinden in Zuid-Afrika, Madagascar en Australië. Baobab olie en fruit extracten zijn hoog in vitamine C en rijk aan voedingsstoffen. De zaadolie is hoog in proteïne en vetten, waaronder omega-3, 6 en 9. Het functioneert voor de huid voornamelijk als antioxidant en ontstekingsremmer.
 • Tocopherol (Vitamin E), vitamine E voornamelijk bekend als een sterke antioxidant.

Celvernieuwing/huidstructuur verbetering

 • Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, marula-olie wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de marula-bomen uit de familie Anacardiaceae. Voor de huid werkt het voornamelijk verzachtend en wordt het gebruikt als moisturizer. Het verbetert de huidstructuur, hydrateert en verzacht de huid. Daarnaast zorgt het ervoor dat het roodheden verminderd.
 • Carica Papaya (Papaya) Seed Oil, papaya-olie wordt gewonnen uit de zaden van de papaya. Het verbetert de conditie van je huid en haren. Daarnaast heeft het een hydraterende werking en kan het dode huidcellen verwijderen. Papaya-olie is een rijke olie met essentiële vetzuren en antioxianten door natuurlijke hoge levels van vitamine A, C en E.
 • Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil, aardbeienzadenolie staat bekend om zijn beschermende en verzorgende effect. Het verbeterd de gezondheid van imperfecties, absorbeert goed en zorgt ervoor dat rimpels verminderen. Het is rijk aan omega-6 en omega-3 vetzuren, waardoor het ook ontstekingsremmend werkt. Daarnaast bevat het een hoge concentratie aan vitamine E, waardoor het ook werkt als een antioxidant.
 • Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, cranberryzaadolie is een unieke olie die ook rijk is aan omega 3,6 en 9. Daarnaast is de olie rijk aan vitamine A, E en andere goed stoffen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het werkt als een antioxidant en de huid verzacht, hydrateert, rimpels tegengaat en op de lange termijn de huid conditie op peil houdt.
 • Rosa Canina (Rosehip) Seed Extract, het is een extract van de zaden van de wilde roos. Het is een natuurlijke bron van vitamine C, E, A, en D en werkt ontzettend goed tegen fijne lijntjes en pigmentaandoeningen. Daarnaast bevat het linoleenzuur wat ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd wordt, verzacht en de huid gezond houdt.
 • Hippophae Rhamnoides (Sea Buck Thorn) Fruit Extract, deze olie wordt gewonnen uit de pulp van de duindoornbes. Het verspreidt zich makkelijk over de huid en trekt snel in. Vanwege het hoge gehalte aan carotenoïden heeft het een sterk celregenererende, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het vormt nieuwe cellen, vernieuwd de stofwisseling en stimuleert de huidvernieuwing.
 • Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, de zonnebloemolie heeft goede huidverzorgende eigenschappen met actieve stoffen. Hij is rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals linol- en oliezuur. Het gehalte aan linolzuur (gemiddeld 60%) kan de huid helpen aanvullen, versterken en kalmeren. Het kan de droge, gedehydrateerde of door het milieu aangetaste huid helpen herstellen, omdat het linolzuur de huid helpt haar eigen vetten te synthetiseren. Oftewel het herstelt de huidbarrière, waardoor je weer een mooie gladdere gezonde huid krijgt.
 • Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, het rozemarijn extract staat bekend om zijn revitaliserende, stimulerende en verstevigende werking. Het verbetert de regeneratieve processen in de huid. Daarnaast stimuleert het de bloedsomloop en de stofwisseling. Hiermee versnel je dus het dode huidcellen proces, waardoor je voorkomt dat je een doffe huid krijgt.

Wat vind ik van de ingrediënten?

Wat een unieke ingrediënten, alles is van natuurlijke oorsprong en bestaat voornamelijk uit oliën. Elke olie heeft zijn unieke eigenschappen, maar samen vormen ze een sterke basis. Zoals SMPL zegt moet het je huid verzorgen, ‘boosten’ en herstellen. In mijn ogen als ik naar de ingrediënten kijk moet dit zeker kloppen. Het zit boordevol met antioxidanten, essentiële vetzuren, vitamines, mineralen en andere goede actieve stoffen. Hiermee zorg je ervoor dat je cellen continu worden vernieuwd, hierdoor krijgen dode huidcellen geen kans om op te hopen. Dode huidcellen zorgen voor een droge doffe huid en kunnen ook talgophopingen en ontstekingen veroorzaken.

olie met zeer veel unieke natuurlijke extracten van 12 verschillende soorten bessen.

Naast de antioxiderende werking bevat het ook ontstekingsremmers, hydraterende ingrediënten en ingrediënten om rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan. Ik ontdek geen irriterende of schadelijke stoffen voor de huid, helemaal super dus. Ik ben benieuwd wat het voor mijn huid gaat doen.

Hoe voelt het SMPL boosting serum op mijn huid aan?

Ondanks dat de ingrediënten ontzettend goed zijn, was ik wel wat huiverig om het te gebruiken. Ik heb een erg droge huid, maar wel soms acne op mijn kin. De acne wordt vaak gestimuleerd door gebruik van nieuwe producten en ik kan daardoor niet alles zomaar gaan testen. Toch was ik erg benieuwd naar dit serum en ben ik het wel gaan testen.

Het serum is heel erg vloeibaar, vettig en olie-achtig. Logisch, want het is ook een serum op oliebasis. Ik breng het eerst met de pipet aan op mijn vingers, om het daarna over mijn gezicht te verdelen. Het verdeeld erg gemakkelijk en de olie trekt vrij snel in. Nadat ik de eerste keer het SMPL boosting serum heb gebruikt, was ik vrijwel direct enthousiast. Wat een verschil zag ik in mijn huid veranderen.

olie swatch

Direct na de eerste keer aanbrengen was mijn huid zeer zacht, het voelde meer gevoed en gehydrateerd aan. Daarnaast voelde het helemaal niet vettig aan en kon ik gemakkelijk snel daarna mijn moisturizer en makeup aanbrengen. Ook verbaasde het mij dat het een subtiele glow gaf aan mijn huid en niet zo’n extreem glanzende olielaag.

Ik heb het serum een aantal weken getest en mijn huid is aanzienlijk verbeterd. Mijn huid voelt gehydrateerd, zacht en gevoed aan. Daarnaast ziet het er ook heel gezond uit met een lichte glans. Wel moet ik iets oppassen met het aanbrengen op mijn kin. Ik heb gemerkt als ik dit serum elke dag op mijn kin aanbreng, ik puistjes krijg. Dus helaas moet ik mijn kin ontwijken en het daar iets minder vaak aanbrengen.

Prijs-kwaliteit verhouding SMPL boosting serum

Je kunt wel merken denk ik dat ik erg enthousiast ben over dit serum. Ik raad je dit serum zeker aan als je een gedehydrateerde, droge, zeer droge of oudere (rijpere) huid hebt. Het zal je huid weer laten stralen en heerlijk laten aanvoelen. Ik ben echt enthousiast en heb het standaard aan mijn huidroutine toegevoegd. Elke ochtend en soms ’s avonds gebruik ik het serum voordat ik mijn moisturizer aanbreng.

De prijs is vrij hoog, maar voor al deze uniek samengestelde ingrediënten vind ik het zeker waard om dit ervoor te betalen. De prijs is namelijk €49 en te koop bij Huidexpertcentrum.

SMPL boosting serum met meloen en bessen extracten, geschikt voor droge huid en rijpere huid (oudere huid), antioxidanten, ontstekingsremmend, hydraterend, celvernieuwend, verzachtend, verzorgend, verbeterd de huidstructuur, verminderd rimpels en fijne lijntjes

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.