skincare vs cosmeceuticals

Skincare VS Cosmeceuticals, wat is het verschil?

Skincare ook wel huidverzorging genoemd zijn simpelweg producten die je huid hydrateren en verzachten. Het smeert gemakkelijk en ruikt soms ook nog eens lekker. Maar als je een huidprobleem hebt, zoals acne wil je soms meer dan dat. Wat kun je dan gebruiken? Dan ga je voor cosmeceuticals. Huidverzorging met een hoog percentage aan zuren die je huidprobleem kunnen oplossen of versterken ter behandeling bij de huidtherapeut. In dit artikel lees je meer over de verschillen tussen skincare vs cosmeceuticals.

Wat is skincare?

Skincare zijn producten die je in de drogisterij kunt kopen, vaak een stuk goedkoper zijn en als functie hebben om de huid te hydrateren en te verzachten. Ze ruiken vaak erg lekker en smeren lekker uit. Je hebt echt het gevoel dat je weer een babyhuidje hebt. Er zitten vaak geen zuren in, maar soms erg lage percentages.

Wat zijn cosmeceuticals?

Cosmeceuticals zijn de professionele huidproducten die je enkel kunt kopen bij de huidtherapeut of cosmetisch arts. Het zijn vaak wat duurdere producten die je niet zo maar ergens kunt kopen. Daarnaast bevat het vaak een hoog percentage aan zuren, zoals PHA, AHA OF BHA. Deze zuren vernieuwen je huid, waardoor ze gericht een probleem kunnen aanpakken. Daarnaast kunnen ze goed ingezet worden als ondersteuning van je behandeling. Het wordt echt ingezet als thuisbehandeling. Ook is het zeer effectief om de huid voor te bereiden op een chemische peeling.

Skincare vs cosmeceuticals wat zijn de verschillen?

Wat zijn merken van cosmeceuticals?

Normale skincare merken kun je waarschijnlijk wel bedenken, zoals drs. Leenarts, Clinique, Yves Rocher of The Ordinary. Maar wat zijn nou eigenlijk merken die cosmeceuticals verkopen? Dit zijn merken die je niet in de winkel/drogisterij tegenkomt en ook niet zomaar op een webshop. Je vindt ze bij huidtherapeuten en andere huidprofessionals. Het zijn merken, zoals dermaquest, imageskincare, dermaceutic, skinceuticals. Er bestaan er nog veel meer dus dit zijn enkel voorbeelden.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.