Selenium 50 Mg

Selenium is het supplement tegen stress!

Een aantal weken geleden kwam ik in contact met een bedrijf Ssup. Dit is een bedrijf die verschillende supplementen verkoopt voor aanvulling op je huid en lichaam. Dit leek mij erg interessant en graag wilde ik daarom wel 1 van hun supplementen testen. Ik heb gekozen voor Selenium 50 MG en heb deze een aantal weken getest. Vandaag mijn ervaring met deze supplementen en informatie over wat de effecten zijn voor het lichaam en de huid.

Wie is Ssup?

Ssup is gespecialiseerd in de distributie van hoog- kwalitatieve voedingssupplementen. Hiervoor selecteren en gebruiken zij enkel de meest doeltreffende natuurlijke werkstoffen. In het laboratorium worden deze werkstoffen op innovatieve werkwijze verder geoptimaliseerd teneinde supplementen te verkrijgen die zich onderscheiden door hun uitzonderlijke efficiëntie en maximale veiligheid.

Daarnaast zijn de supplementen plantaardig en bio identiek. Evidence-based studies tonen aan dat bio-identieke werkstoffen duidelijke voordelen bieden voor de consument, waarmee de kwaliteit verhoogd wordt.

Wat is het doel?

Alle Ssup voedingssupplementen hebben tot doel het energetisch potentieel van ons lichaam te ondersteunen en bieden een waaier voor oplossingen met het oog op:

 • Het aanvullen van mogelijke lichaamstekorten
 • Het bevorderen van de algemene gezondheid
 • Het verhogen van de natuurlijke weerstand
 • Het voorkomen van vermoeidheid, wintermoeheid, burn-out
 • Het vertragen van vroegtijdige verouderingsprocessen
 • Het in evenwicht brengen van het metabolisme

Wat is Selenium?

Het is een mineraal spoorelement met een sterke anti-oxidatieve werking, waar we erg weinig van nodig hebben. Helaas is het gehalte aan spoorelementen, zoals Selenium, in onze voeding de laatste decennia sterk gedaald. Dit komt door de industrialisatie van de landbouw enerzijds en het veranderen van onze eetgewoontes anderzijds.

Het is onmisbaar bij de vorming van glutathionperoxidase, dit is een belangrijk anti-oxidatief enzym dat de cellen van ons lichaam beschermt tegen oxidatieve schade wat veroorzaakt wordt door de vrije radicalen en waterstofperoxide.

Wat doet het voor het lichaam?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan waarin aangetoond wordt dat Selenium de cellen van ons organisme beschermt tegen oxidatieve stress. Selenium heeft een belangrijke indirecte rol bij de bloedstolling en het immuunsysteem.

Ook draagt het bij tot een normale spermatogenese, wat betekent dat het goed is voor de vruchtbaarheid van de man. Verder heeft selenium een functie bij het regelen van de bloeddruk en het afvoeren van zware metalen uit het lichaam. Tot slot speelt het een rol bij de aanmaak van een belangrijk andere lichaamseigen antioxidant genaamd coënzym Q10.

Wist je dat Selenium nodig is voor een goed werkende schildklier?

Wat doet Selenium voor de huid?

Een van de belangrijkste eigenschappen die Selenium voor de huid heeft is dat het huidveroudering tegen gaat, omdat de huid beschermt wordt tegen vrije radicalen. Daarnaast houdt het de huid elastisch en zorgt voor het behoud van gezonde weefsels.

Wist je dat Selenium en vitamine E elkaar kunnen versterken tegen vrije radicalen en UV-straling?

Hoe herken je een te kort aan Selenium?

 • Verlies van spiermassa
 • Verzwakt harteweefsel, cardiomyopathie
 • Ouderdomsvlekken en/of huid lijkt ouder
 • Kanker of een hartziekte
 • Taaislijmziekte

Wat is de dagelijkse hoeveelheid benodigde inname?

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) voor selenium is 50-150 mcg per dag voor volwassenen. Bij zwangerschap en borstvoeding: 75-150 mcg selenium per dag. De maximale dosis is 300 mcg per dag.

Er zit in vele voedingsmiddelen Selenium, maar vaak te weinig om aan de dagelijkse hoeveelheid te voldoen. Het zit bijvoorbeeld in: Paranoten, cashewnoten (beide 30% ADH), vis, zeewier, lever, rundvlees, kip en kalkoen, eieren, rijst, havermout, (volkoren)brood, knoflook, zemelen, groente en melk.

Hoe heb ik het ervaren?

Mijn keuze voor Selenium heb ik gebaseerd op het feit dat ik op dit moment erg veel stress ervaar. Stress kan ontzettend veel schade brengen op de huid en het lichaam. Altijd als ik stress ervaar merk ik dat mijn huid erg onzuiver wordt, wat doffer en ik ben erg onrustig. Aangezien Selenium de anti-oxidant is tegen stress leek mij dit een erg goede keuze.

Ik ervaarde voordat ik begon met deze tabletten geen symptomen, dus eerlijk gezegd weet ik ook niet of ik een Selenium te kort had. Daarnaast denk ik persoonlijk dat je het effect echt pas kan merken als je het zo’n 2 à 3 maanden slikt. Ik heb dan ook niet heel veel verschil gemerkt. Mijn huid was wel rustiger, maar of het echt iets met mijn cellen heeft gedaan kan je natuurlijk niet goed voelen. Dat is het wetenschappelijke bewijs.

Ik adviseer dit product bij mensen die veel stress ervaren, een laag immuunsysteem hebben of een opkikkertje kunnen gebruiken (Dit kun je herkennen doordat je bijvoorbeeld veel ziek bent, kanker hebt of onder behandeling bent van bepaalde therapieën die het immuunsysteem verzwakken).

Eindconclusie

Selenium is een erg krachtige anti-oxidant en kan ontzettend veel bijdragen als je veel stress ervaart of een laag imuunsysteem hebt. Ik adviseer dan ook zeker als je symptomen ervaart die ik hierboven heb beschreven dat je dit dan laat testen bij de huisarts en supplementen gaat slikken. Daarnaast kun je het extra consumeren met de bovenstaande voedingsmiddelen.

Ben je nu ook geïnteresseerd geraakt in deze supplementen? Ik mag voor iedere klant 10% korting geven met de code ‘naomi2019’ via deze link op de website van Ssup.

13 gedachten over “Selenium is het supplement tegen stress!”

 1. waar ik dan benieuwd naar ben, heeft het ook bijwerkingen of kan te veel gebruik schadelijk zijn?

 2. Ik slik wel voedingssupplementen maar daar zit selenium (momenteel) niet bij. Ik ga kijken of het wat toevoegt aan mijn algemene gezondheid.

 3. Misschien ben ik te kritisch, maar hoe weet je dat dit werkt als je zelf aangeeft dat het raadzaam is om 2 a 3 maanden te slikken?
  Wel fijn natuurlijk dat je huid weer rustiger is geworden 🙂

 4. Zelf pas ik voor voedingssupplementen, ik vind het ergens toch eng denk ik. Maar ik kan me voorstellen dat het een uitkomst is voor sommige mensen. Sowieso interessant om te lezen!

 5. Wat fijn om artikel te lezen met zo veel informatie.als je over huidverzorging schrijft is zo uitgebreid beschreven

  1. Ik had hier nog nooit van gehoord maar klinkt wel heel goed! Toch maar even onthouden en over nadenken! Misschien is het wel iets voor mij

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.