Meditopics melkzuur 3.5 huidreiniger
Reviews huidproducten

Meditopics gezichtsreiniger review

Ik was op zoek naar een nieuwe reiniger. De reiniger van Meditopics sprak mij erg aan. Het heeft namelijk een Ph-waarde van 3.5 wat erg zuur is en de huidbarrière herstelt. Vandaag zal ik jullie mijn mening geven over de meditopics gezichtsreiniger.

Naam product: Meditopics huidreiniger op basis van melkzuur Ph 3,5

Ingrediënten

Ingrediënten: Aqua, cocamidopropyl betaine, lactic acid, PEG-3 distearate, PEG-8 stearate, sodium lactate, hydroxyethylcellulose, methylparaben, parfum

Uitleg ingrediënten van de Meditopics gezichtsreiniger:

Cocamidopropyl betaine wordt gebruikt in het product zodat er schuim bij te pas komt. Het is een milde stof, wat vaak ook in babyproducten voorkomt.

Lactic acid (melkzuur) is een erg goed ingrediënt in deze reiniger, het is een natuurlijk ingrediënt. Samengevat zorgt melkzuur ervoor dat je huid goed gereinigd, gehydrateerd en geëgaliseerd wordt. Ook zorgt het ervoor dat je huidlagen vernieuwen, omdat het melkzuur het lijmachtige laagje tussen de cellen afbreekt, waardoor andere huidcellen makkelijk kunnen loslaten. Hierdoor verwijder je de dode cellen en maak je ruimte voor nieuwe cellen die je huid kunnen verbeteren.

PEG-3 distearate, PEG-8 stearate zijn ingrediënten wat olie en water emulsies met elkaar verbindt.

Sodium Lactate is een natuurlijk ingrediënt wat al geproduceerd wordt in het lichaam. Het heeft een antibacteriële werking, wat betekent dat het bacterie werend is. Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt als conserveermiddel, exfoliant (= verwijderd de dode huidcellen) of om de pH-waarde in balans te houden. In dit geval zorgt het er voornamelijk voor een conserveermiddel en om de pH-waarde in balans te houden.

Hydroxyethylcellulose zorgt ervoor dat de reiniger goed uit te smeren is en niet stroef zal zijn.

Methylparaben het doel van dit ingrediënt is om bacteriën tegen te houden. Het dient als conserveelmiddel. Er zijn vele verschillende meningen over parabenen, er lopen onderzoeken of dit ingrediënt allergische reacties kan triggeren. Ook lopen er onderzoeken of er een verband bestaat met kanker en veel gebruik van dit ingrediënt.

Het is voor nu nog een ingrediënt wat in vele producten voorkomt, ik zal hier later nog een uitgebreid artikel overschrijven.

Oordeel ingrediënten:


Ik ben erg tevreden over de ingrediënten, het is een korte lijst met goede ingrediënten. Er zitten geen uitdrogende ingrediënten in, maar juist veel hydraterende en verzorgende. Het enigste nadeel is dat er parfum en methylparabeen in zit. Dit kan een keuze zijn om dit product te ontwijken.

Oordeel gebruik van de Meditopics gezichtsreiniger:


Ik heb dit product al zeker meer dan 6 maanden getest, en ik ben erg tevreden. Het product is erg makkelijk te gebruiken. Ik gebruikte hem elke ochtend en avond.

Je maakt je gezicht een beetje vochtig, brengt een ter grootte van een munt op het gezicht aan en smeert dit uit, licht inmasseren, en daarna afspoelen. Na het afspoelen, is je gezicht goed gereinigd en voelt het erg zacht aan.

Na 2 maanden zag ik ook dat mijn onzuiverheden verdwenen, en ook mijn droge huid meer in balans was.

Prijs-kwaliteit verhouding:


De verhouding tussen de prijs en kwaliteit is prima. Het product doet wat de verkopers zeggen en adviseren. Wordt ook vaak aangeraden door dermatologen en huidtherapeuten. Ik heb ongeveer 2 maanden met een flesje gedaan.

Welk huidtype?  

Elk huidtype, omdat hij de zuurgraad in balans houdt, dit zorgt ervoor dat de reiniger probeer een normale huid te creëren.  Ook erg geschikt voor de gevoelige huid,  omdat het een milde reiniger is.

Prijs: 15,95 per stuk voor 200 ml (verschilt per website)

Nadeel: Niet in een winkel te koop, alleen bij een huidtherapeut of op een website zoals: www.dermapro.nl

Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

2 reacties

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: