PH5 eucerin bodylotion

Review: Eucerin PH5 bodylotion

Eucerin is een merk wat je bij de meeste apotheken ziet staan. Daarom was ik ook wel erg benieuwd naar de ingrediënten van dit product. Je neemt namelijk aan dat als een apotheek het verkoopt, het ook goede producten zijn toch? Vandaag neem ik jullie mee in mijn kijk op deze bodylotion die ik een tijdje heb getest. Het lijkt mij namelijk een erg fijne bodylotion, gezien de uitspraken die Eucerin voorspelt zoals:


‘’ De huid krijgt meer weerstand en het is minder gevoelig voor invloeden van buitenaf”


‘’ Daarnaast herstelt het de natuurlijke weerstand van de huid’’


‘’En het is geschikt voor de droge en gevoelige huid’’

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst bestaat uit: Aqua, Cetyl Palmitate, Glycerin, Paraffinum Liquidum, Panthenol, Cethyl Alcohol, Polybutene, Sorbitan Stearte, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Tocopheryl Acetate, Sodium Citrate, Citric Acid, Carbomer, Dimethicone, Phenoxyethanol, Pentylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Parfum, Benzyl Alcohol, Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone en Benzyl Salicylate

Uitleg Ingrediënten

Cetyl Palmitate, dit is een plantaardige grondstof die wordt gebruikt om de huid zacht te maken daarnaast helpt het tegen de droge huid.

Glycerin, dit is een natuurlijk bestanddeel van vetten en oliën, daarnaast is het een hydraterend ingrediënt.

Paraffinum Liquidum, dit is een minerale olie die zorgt voor hydratatie, ook sluit het de huid niet af, zodat het overtollige talg afgevoerd kan worden en er geen kans is op ontwikkeling van puistjes.

Panthenol, ook wel vitamine B5 genoemd. Het werkt tegen een droge en geïrriteerde huid, daarnaast kan het soms in combinatie met andere ingrediënten ook werken voor huidveroudering. Ook verhoogt het de hydratatie.

Cethyl Alcohol, dit is een goede vorm van alcohol die toegevoegd wordt voor een antibacteriële werking. Het is een alcohol die de huid niet irriteert, omdat het een vettige alcohol is en dus vocht in de huid houdt i.p.v. uitdroogt.

Polybutene, dit is een olie die ervoor zorgt dat moleculen kunnen binden.

Sorbitan Stearte, dit is een ingrediënt die gehaald wordt uit plantoliën en plantaardig zetmeel. Het heeft als functie om moleculen te binden aan elkaar.

Aluminium Starch octenylsuccinate, dit is een ingrediënt wat als functie heeft om te absorberen en de huidelasticiteit te stimuleren.

Tocopheryl Acetate, dit is een vorm van vitamine E, het werkt als antioxidant, helpt radicale schade tegen te houden, verbetert de huid en vermindert huidveroudering.

Sodium Citrate, dit ingrediënt zorgt ervoor dat de PH-waarde in balans wordt gebracht.

Citric Acid, het is een fruitzuur, die vaak in geringe concentraties gebruikt wordt om de PH-waarde te regelen.

Carbomer, zorgt voor absorptie van water en houdt het vocht ook vast in de huid. Daarnaast  zorgt het voor een dikkere gladde structuur.

Dimethicone, een olie gebaseerd op siliconen. Werkt vochtinbrengend.

Phenoxyethanol, dit is een conserveermiddel met antibacteriële werking.

Pentylene Glycol, het is een plantaardig bestanddeel dat zorgt voor hydratatie en  bevordert de stabiliteit van de emulsie.

Geurstoffen

Benzyl Alcohol, het is een natuurlijke niet-irriterende vorm van alcohol. Het dient vaak als oplosmiddel en geurstof.

Limonene, het is een natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën. Het wordt vaak als geurmiddel gebruikt.

Linalool, dit is ook een natuurlijk bestanddeel en wordt ook als geurmiddel gebruikt.

Butylphenyl Methylpropional, zorgt voor een lekker geurtje.

Hexyl Cinnamal, dient ook als geurstof.

Alpha-Isomethyl Ionone, dient ook als geurstof.

Benzyl Salicylate, dient ook als geurstof.

Oordeel ingrediënten

Wat een lijst hè? Maar ik kan je wel vertellen dat ik tot de conclusie ben gekomen dat ik erg enthousiast ben, voor zo’n mega lijst. Het valt mij op dat ik bijna alleen maar ingrediënten zie die een goede functie hebben. En ik heb geen enkel uitdrogend ingrediënt gevonden. De meeste werken namelijk hydraterend, balanceren de PH-waarde of verbeteren de huid.

Wat ik wel echt een nadeel vind is dat er ontzettende veel ingrediënten in zitten die dienen als geurstof. Mocht je namelijk gevoelig zijn voor parfum of geurstoffen, dan kan dit wel irriterend voor de huid werken.

Structuur

De structuur is erg dik, smeert goed uit, en trekt snel in. Het geeft geen vettige laag achter, maar je merkt wel dat hij aanwezig is. Het voelt voor mij direct fijn, ondanks dat ik een extreem droge huid heb.

Wetenschappelijke bewijzen volgens Eucerin:

Er is bewezen dat de pH5-enzymbescherming in Eucerin pH5 Bodylotion de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid versterkt, zeer doeltreffend is en uitstekend wordt verdragen. En dat het zelfs op een reeds beschadigde huid effect heeft.*

BELANGRIJKSTE BEVINDINGEN*

 • De enzymactiviteit verbeterde sterk bij vrijwilligers die werden behandeld met Eucerin Gevoelige huid-producten met de actieve combinatie van pH5-citraatbuffer, dexpanthenol en glycerine.
 • Ook de huidhydratatie verbeterde sterk in vergelijking met behandeling met een placebo.
 • Daarnaast bevestigde een ander onderzoek dat de Eucerin pH5-producten geschikt zijn voor gebruik op een door allergie aangetaste huid.

Algemeen oordeel

Ik vind het een heel fijne bodylotion. De uitspraken die Eucerin verteld, zijn ook echt waar. Het hydrateert namelijk echt de huid, houdt de PH-waarde in balans en verbetert de huid. De structuur is fijn, en het is een fijne verpakking. Het heeft namelijk een flaconpomp, waardoor je gedoseerd gebruik kunt maken van het product.

Daarnaast is het ook erg fijn dat er dermatologische studies zijn uitgevoerd, hierdoor heb je al meer kans dat er doeltreffende ingrediënten aan het product zijn toegevoegd.

Prijs: €20,99 voor 400ML

Te koop bij: bol.com

35 gedachten over “Review: Eucerin PH5 bodylotion”

 1. Eucerin ken ik wel, maar heb dit nog niet geprobeerd. Ik heb echt een hele moeilijke huid en ben voorzichtig met het wisselen in producten. Ik heb nu een heel fijn product, waar ik het eerst maar even bij houd denk ik.

 2. Hey Naomi, ik ben je dankbaar voor het uitleggen van alle ingrediënten. Zelf zou ik het niet uitzoeken, maar dat is ook omdat ik de producten niet gebruik. Wel fijn dat eigenlijk alle punten goed zijn voor het hydrateren of balanceren van de huid.

 3. Ik heb het vaak genoeg zien staan bij de apotheker, maar misschien de volgende keer dan toch maar eens kopen, vooral als er ook een variant is voor een wat drogere huid.

 4. ja ik ken dit merk heb er ook een creme van. Maar dan een voor de droge huid van mijn dochter die soms ook last van aczeem heeft. ook een aanrader die creme

 5. Mooie duidelijke review, fijn! Vind het niet erg om wat meer uit te geven aan een goede bodylotion als de ingrediënten je huid helpen.

 6. Prijzig maar voor een goed product is het het wel waard. Ik koop liever 1 duurder product dat lang meegaat en goed werkt dan meerdere producten die tegenvallen en die je na 1 keer al niet meer gebruikt.

 7. Wat geef je een heldere en uitgebreide uitleg over de ingrediënten in deze bodylotion. Ik kijk doorgaans naar zo’n fles en kan parfum en enkele andere dingen er nog wel uithalen, maar het meeste is abracadabra voor mij. Dank voor je heldere review!

 8. Ik ken Eucerin eigenlijk vanuit de zorg waar het veel werd gebruikt en daar was ik ook altijd erg enthousiast over de producten. Ik weet dat het altijd goed werkte en dan zal nog wel zo zijn.

 9. Ik heb nog niet eerder iets van Eucerin gebruikt (terwijl ik wel grote fan ben van Vichy en La Roche-Posay, ook verkrijgbaar bij de apotheek). Volgens mij heb ik onlangs wel een product ontvangen bij een event. Ik zal daar eens naar kijken en het ook gaan uitproberen, want ik ben wel heel nieuwsgierig. Ik ben zelf heel erg te spreken over de Lipikar-bodylotion van La Roche-Posay.

  1. Handige blog. Ik kende het nog niet, het komt me ook helemaal niet bekend voor. Ik vind het wel fijn dat er goede ingrediënten inzitten want dat verwacht je natuurlijk al helemaal wel als je het bij de apotheek koopt.

 10. Bijna alle ingredienten hebben een goede functie. Dat vind ik een moeilijke zin. Want wat is een goede functie en welke ingredienten hebben dat niet? En is dat erg.

  1. Dat kan ik begrijpen, ik bedoel hiermee dat alle ingrediënten een doel hebben. Als doelen kun je bedenken: Hydrateren, tegen veroudering, tegen acne, haalt het overtollige talg weg etc…
   Er worden vaak nutteloze ingrediënten toegevoegd die niks aan de huid toevoegen. In deze bodylotion zitten dus ingrediënten die nuttig zijn voor de huid, en niet toegevoegd zijn zonder doel. De ingrediënten die vaak zonder doel worden toegevoegd, zijn vaak irriterend voor de huid, maar dat is per product verschillend!

 11. Ik vind heel veel soorten bodylotion een soort van plakkerig, daardoor heb ik altijd een hekel aan om lotion op mijn huid te smeren. Zonnecreme heb ik ook een hekel aan. Is deze ook plakkerig?

 12. Fijn dat je er zo tevreden over bent. Zelf houd ik niet van lotions met veel geurstoffen, ik ruik het liefst zo naturel mogelijk en vind al die parfums vaak stinken en kriebelen aan mijn neus, haha.

 13. waar ik nieuwsgierig naar ben; in hoeverre is dit product beter of slechter dan soortgelijke producten die je hebt geprobeerd?

 14. Wat heb je weer een heerlijke uitgebreide review geschreven dat vind ik echt heel fijn want daardoor leer ik veel over het product. Nu heb ik zelf nog niet heel veel body lotions uitgeprobeerd maar deze klinkt erg goed en ga ik zeker uit proberen .

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.