Eucerin handcrème

Review: Eucerin handcrème

Eucerin is een groots internationaal merk, wat veel gebruikt wordt door (para)medici. Toen ik bij de apotheek stond, zag ik de handcrème van Eucerin staan. De verpakking zag er aantrekkelijk uit, omdat hij goed schijnt te zijn voor zeer droge en ruwe handen. Vandaag zal ik de ingrediënten en mijn oordeel bespreken over de Eucerin handcrème.

Naam: Eucerin UreaRepair Plus 5%UREA + ceramide & NMF handcrème

Ingrediënten

Aqua, glycerin, urea, dibutyl adipate, glyceryl stearate, stearyl alcohol, dicaprylyl ether, cetearyl alcohol, sodium lactate, tapioca starch, glyceryl stearate SE, ceramide NP, lactic acid, arginine HCL, sodium PCA, cholesterol, helianthus annuus, seed oil, alanine, carnitine, glycine, sodium chloride, dimethicone, xanthan gum, sodium cetearyl sulfate, decylene glycol, phenoxyethanol, penntylene glycol

Uitleg ingrediënten

Hydraterende ingrediënten

Glycerine = Dit is een natuurlijk bestanddeel van vetten en oliën. Als functie heeft het een hydraterende werking.

Urea = Het is een ingrediënt wat ontzettend nuttig is bij een extreem droge en ruw huid, omdat het een kalmerende, hydraterende en verzachtende werking heeft.

Stearyl alcohol = Het is een vette alcohol. Het heeft een hydraterende werking heeft.

Ceramide NP = Het zijn vetten die van nature in de huid voorkomen. Het is bewezen dat ze uniek anti-aging eigenschappen hebben. Het vormt namelijk een beschermende laag om vocht vast te houden en zichtbare schade van buitenaf te beperken.

Cholesterol = Dit is een stof die in de natuur voorkomt. Het lichaam maakt het ook zelf aan. Het werkt goed samen in combinatie met ceramide. Het werkt hydraterend en helpt de beschadigde en geïrriteerde huid te herstellen.

Alanine = Het helpt de huid hydrateren.

Helianthus annuus = Een andere naam voor zonnebloem. Er zitten vele vitamines en anti-oxidanten in. Het heeft een hydraterende en kalmerende functie.

Glycine = Een aminozuur die een hydraterende werking heeft.

Carnitine = Een aminozuur die een hydraterende werking heeft.

Sodium chloride = Het heeft een goed effect bij de gevoelige en droge huid. Het heeft een hydraterende en kalmerende werking.

Dimethicone = Een onmisbaar ingrediënt voor de droge huid. Het heeft een extreem hydraterende werking.

Penntylene glycol = Een antibacteriële hydraterende stof.

Sodium lactate = Het zorgt ervoor dat een product lang mee gaat. Daarnaast heeft het een hydraterende werking en een antibacterieel effect.

Bindende en structuur ingrediënten

Dibutyl adipate = Dit zorgt ervoor dat het product soepel smeert.

Glyceryl sterate = Dit wordt gebruikt als bindend ingrediënt voor water-in-olie emulsies.

Cetearyl alcohol = Dit zorgt ervoor dat het een water-in-olie emulsie kan binden. Het is een natuurlijke vette alcohol.

Glyceryl stereate SE = Zorgt ervoor dat een olie-in-water emulsie kan binden.

Xanthan gum = Het heeft een bindende werking op moleculen.

Phenoxethanol = Het is een conserveermiddel met antibacteriële eigenschappen.

Verzachtende en ingrediënten die de huid stabiel houden

Dicaprylyl ether = Het zorgt voor een zachte huid

Tapioca Starch = Het geeft een verzachtend effect.

Lactic acid = Een melkzuur die ervoor zorgt dat de PH-waarde in balans blijft.

Aginine HCL = Een aminozuur dat huid verzachtende en verzorgende eigenschappen bevat.

Sodium PCA = Dit wordt gebruikt om de huid stabiel te houden.

Seed oil = Werkt tegen de doffe en droge huid.

Decylene glycol = Het heeft een verzachtende en antibacteriële werking.

Overige

Sodium cetearyl sulfate = Helaas is dit een agressief ingrediënt die de huid kan uitdrogen en irriteren.

Oordeel ingrediënten

Een erg lange lijst aan ingrediënten, maar ik ben erg tevreden. Er zitten veel hydraterende, verzorgende en verzachtende ingrediënten in. Daarnaast zit er geen parfum, geurstoffen of parabenen in wat erg goed is voor de droge & gevoelige huid. Het is ideaal voor een huid die vaak irriterend reageert op producten.

Het enigste nadeel is het ingrediënt ”Sodium cetearyl sulfate”, dit ingrediënt had ik liever niet gezien. Het is namelijk een agressief ingrediënt die de huid kan uitdrogen en irriteren. Dit is niet de bedoeling bij een crème die geschikt is voor de droge en gevoelige huid. Het voordeel is dat het onderaan in de lijst staat, wat betekent dat het een erg lage dosering bevat.

Structuur

Eucerin beweert dat deze handcrème erg snel moet intrekken en niet mag plakken. Ik was erg benieuwd, want vele mensen hebben hier een hekel aan en zijn op zoek naar zo’n product.

Ik kan je tevreden stellen, dit is zo’n product. Het trekt heel snel in, geeft gelijk een zacht gevoel en plakt geen enkele seconden. Het is echt een heel fijne structuur.

Conclusie en prijs-kwaliteit verhouding

Kortom, een ideale handcrème voor de droge en gevoelige huid. Het is echt een heel goede crème met de juiste ingrediënten.

Prijs: €7,99

Je kunt hem kopen bij de apotheek of online op verschillende websites.

30 reacties op “Review: Eucerin handcrème”

 1. www.jouvence.nl – Ik zal even iets over mijzelf vertellen.. Mijn naam is Amy, ik ben 27 jaar jong (5 mei 1993) en woon in een dorp in Gelderland tussen Arnhem & Nijmegen in. Met mijn man Wessel ben ik al 11 ½ jaar samen (waarvan 3 getrouwd) en vanaf april 2017 wonen we op onszelf. Inmiddels zijn we ‘papa & mama’ van 5 katjes; Bengel, Boefje, Kaylo, Mickey & Boemba.

  Eucerin is zo’n fijn merk! Volgens mij wordt Sodium cetearyl sulfate gebruikt om de huid (of haren) te reinigen/ontdoen van vuil.

 2. Me – Me die gevoelig, die onzeker, die ongeduldig, die veel wensenheb, die graag lekker eten, graag vakanties, graag shopping. Gek op schoenen, tassen, jassen, alle lleuke mooie spullen.

  Ik wist niet dat dit merk handcrème hebt, ik dacht alleen voor gezichtsverzorging

  https://dhini.nl

 3. Maaike Gulden – Ik schrijf, spreek, train en adviseer op het gebied van social media en online marketing. Het is mijn passie om mensen wegwijs te maken in de wondere wereld van de sociale media.

  Die handcreme ken ik nog niet maar die ga ik een keer uitproberen .

 4. Frederique – Srsck.com is een film- en lifestyle blog over onder meer Frankrijk, treinreizen, alle kleine dingen die het leven leuk maken maar vooral heel veel films en series.

  Fijn dat deze niet plakt, dat vind ik echt een probleem bij veel andere handcremes.

 5. Rory Blokzijl

  Van dit merk heb ik nog geen handcrème gebruikt. Ik ben zelf dol op de handcrème van Rituals en Elizabeth Arden. In de een na laatste Goodiebox zat er een van een Deens merk die ook heel fijn is maar iets minder snel intrekt. En dat is inderdaad lastig (ik smeer mijn handen voor het slapen gaan wat dikker in. Alleen wil ik ook even nog wat lezen op mijn e-reader en dat is lastig met plakkerige handen). Ik ga dit onthouden.
  Iets anders (wat ik oprecht goed bedoel). In je bio staat: “Welkom op mij blog!”. ‘mij’ moet ‘mijn’ zijn.

 6. stefaanvivant – BonVivant 💛

  Eucerin doet echt goed, ik gebruik het dagelijks! en de handcreme voor 8 euro is echt geen weggesmeten geld.

 7. That One Time – Netherlands – Janet Dutch travelwriter on That One Time Content creator - blogger - writer - photographer Nature- outdoorsjunkie

  Lekker. Ik gebruik eigenlijk nooit handcrème, af en toe in de winter doe ik het wel. Ik moet dat eigenlijk in de winter standaard doen.

  1. sandravda2110

   Wat een intetessante post! De hancreme van eucerine heb ik nog niet gebruikt, van hun dagctemes ben ik fan! Alleen spijtig dat er in de gandcreme geen SPF zit

  2. Marcelina - A cup of happiness

   De prijs valt nog mee zie ik en wat fijn dat hij z’n werk wel doet ondanks het ‘minder fijne’ bestanddeel. En idd; lange lijst aan toevoegingen

 8. wiebie74

  Mijn moeder heeft deze laatst gekocht op de apotheek en toen heb ik het natuurlijk even uitgeprobeerd en ja, het is inderdaad een heerlijke creme die gemakkelijk intrekt en ook geen geur afgeeft, wat ik zelf ook wel belangrijk vindt.

 9. feliceveenman – Alphen aan den Rijn – Ik ben eigenares van www.babyenkind.nl op deze website combineer ik mijn passie voor schrijven met mijn plezier in kinderen in alle leeftijden. In mijn prachtige shop verkoop ik babyartikelen. Handel drijven is nieuw voor mij, maar tjonge, dat is leuk !

  hmm toch maar eens proberen, mijn huid vervoegt uitdrogen in alle talen

 10. lodiblogt – Lodiblogt, staat voor family – fashion – fun. een site waar verschillende onderwerpen samen komen. Ik ben Lodi, ga zo langzaam aan richting de 50, getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009). Bohemian, loop het liefst op hakken en gooi af en toe rijkelijk met roze confetti. Ik ben net zo georganiseerd als de categorieën op mijn blog, maar wel met een planner in mijn hand.

  Eucerin is een merk die ik altijd met goed associeer. Ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat er zoveel bestanddelen bij komen kijken.

 11. Henk Hofman – contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

  als je deze vergelijkt met nivea, welke zou jij dan aanraden?

 12. Nadia – Veendam – Hi! Ik ben dus Nadia, een (bijna) altijd vrolijke mama uit het mooie noorden van het land! Wat ik het aller leukste vind is content creëren en dat doe ik dan ook op www.happinessfromme.com, happinessfromme is een family&lifestyle blog.

  LIjkt me een fijne creme! Ik vond het vooral interessant om te lezen wat alle stoffen doen! Daar had ik namelijk geen idee van

  1. Life by - Mandy Eggens

   Deze ga ik even onthouden! Mijn handen zijn zo droog de laatste tijd en scheuren ook zo snel, al een tijdje op zoek naar iets dat helpt en dit klinkt oprecht goed.

 13. Amy - Sommarmorgon.com

  Fijn, dat een handcreme daadwerkelijk doet wat het belooft. Maar kun je aangeven wat het effect is van zo’n agressief bestandsdeel, ook al zit er maar een kleine dosis in. Waarom stoppen ze het erin, zit daar ook een gedachte achter?

  1. Leuk dat je zo doordenkt bij een ingrediënt. Dit ingrediënt is een agressieve stof, omdat het de huidbarrière verstoort. Met als gevolg dat de huid flink verstoord wordt en je een droge en schilferige huid krijgt. Het onttrekt het vocht uit de huid. Ik vermoed dat ze dit ingrediënt er in hebben gedaan, om het product een structuur te geven, daar wordt het veel voor gebruikt. Uit onderzoeken zijn wel veel goede resultaten over deze crème gekomen, dus ik vermoed dat het echt een heel lage dosis is, helaas geven zij hier niet meer informatie over vrij. Uit het onderzoek kwam dat 97,2% van de onderzochte mensen het product met een ‘zeer goed’ of ‘goed’ aangaven. Ik hoop dat ik je vraag zo iets meer heb beantwoord!

  2. Henk Hofman – contentpublicist, vrijdenker, veggie, positieve realist, blogger, stadsmens maar verslaafd aan de bergen, dromer, Rotterdam, Houten ·

   Vreemd dat er een stof is in zit waarvan jij aangeeft dat ie eigenlijk juist het tegenovergestelde doet van waar de crème voor bedoeld is. Erg goede eerlijke review trouwens, niet zo’n gesponsorde kritiekloze blogpost waar sommigen zich van bedienen!

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%%footer%%