Home,  Reviews huidproducten

Review dagcrème van Biodermal voor de droge en gevoelige huid.

Dagcrème Biodermal

Naam product: Dagcrème voor de gevoelige en droge huid met SPF15

Ingrediënten: Aqua, glycerine, ethylhyexyl stearate, canola oil, propylene glycol, dimethicone, niacinamide, cetearyl alcohol, diethylhexyl carbonate, cetyl dimethicone, glyceryl stearate, ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, PEG-100 stearate, hyrogenated coco-glycrides, butyrospermum parkii butter, tocopheryl acetate, sorbitol, salicylic acid, citric acid, sodium hydroxide, caprylyl glycol, phenoxyethanol, parfum.

Uitleg ingrediënten:

Glycerine is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat de huid goed gehydrateerd wordt.

Ethylhyexyl stearate, dit is een vorm van olie, wat ervoor zorgt dat de crème zacht aanvoelt.

Canola oil, dit is een plantaardige olie. Rijk aan vitamine E en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Herstelt, kalmeert en verzacht de huid. Ook ondersteunt het de huidfuncties.

Propylene glycol, wordt gebruikt als vochtdrager. Dit ingrediënt kan irriterend voor de huid zijn en de meningen zijn verdeeld of je dit ingrediënt moet vermijden of niet. Volgens Amerikaans onderzoek, en de Nederlandse medici is het ingrediënt wel veilig.

Dimethicone, is een silicone, een vocht inbrengend ingrediënt

Niacinamide, dit is een andere naam voor vitamine B. Niacinamide zorgt voor de aanmaak van zogenaamde ceramiden en vrije vetzuren. Deze natuurlijke huidvetten versterken de barrièrefunctie. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Doordat niacinamide een licht exfoliërende werking heeft, vermindert de kans op het krijgen van schilfertjes. Bij regelmatig gebruik wordt de huid gladder en stralender en zullen fijne droogtelijntjes minder opvallen. (Ik zal hier in een artikel verder over uitweiden, het is een erg interessant en goed ingrediënt).

Cetearyl alcohol, is een alcohol gebaseerd op palm en kokos olie, het is een goede alcohol die de huid niet uitdroogt.

Diethylhexyl carbonate, dit is een synthetische olie die ervoor zorgt dat de huid niet te snel verouderd.

Cetyl dimethicone, zorgt ervoor dat het product makkelijker aan te brengen is.

Glyceryl stearate, is een emulgator die een in olie in water emulsie stabiliseert. Het bindt de ingrediënten aan elkaar.

Ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, het zorgt ervoor dat het product een volle en dikke structuur heeft, ook zorgt het ervoor dat het fijn aanvoelt op de huid.

PEG-100 stearate, is een combinatie van meerdere olie gecombineerd met stearyl acid, wat ervoor zorgt dat wateremulsies aan olie-emulsies kunnen binden.

Hydrogenated coco-glycrides, dit zorgt hoofdzakelijk om de olie in water emulsie te stabiliseren. Het zorgt er ook voor dat het de huid zacht, glad en soepel maakt.

Butyrospermum parkii butter, shea butter bestaat uit een hoge dosis vetzuren die ook van nature voorkomen in de huid. Door het aanvullen van deze lipiden kan vocht minder makkelijk ontsnappen uit de huid. Hierdoor wordt de hoornlaag zachter en de barrièrefunctie verbeterd. Behalve een verzachtend en hydraterend effect op de huid, werkt shea butter ook beschermend. De boter bevat namelijk verschillende vitaminen waaronder vitamine A, E en quercetin.  Deze hebben een antioxidantwerking.

Tocopheryl acetate, dit is een andere naam voor pure vitamine E. Vitamine E is een goed ingrediënt om de huidbarrière te herstellen en te beschermen tegen UV-stralen.

Sorbitol, het zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt.

Salicyl acid, zorgt ervoor dat er geen overtollig talg wordt aangemaakt. Een goed ingrediënt wat puistjes/comedonen voorkomt. Het stabiliseert de PH-waarde, waardoor de huid weer in balans raakt.

Citric acid, wordt gebruikt als conserveermiddel en antioxidant.

Sodium hydroxide, dit is een stof die ervoor zorgt dat alle ingrediënten aan elkaar kunnen binden.

Caprylyl glycol, is een conserveermiddel.

Phenoxyethanol, dit is een bacteriedodende stof. Het wordt gebruikt als conserveermiddel om het product goed te houden.

Oordeel ingrediënten:

Ten eerste vind ik dat dit een behoorlijke lijst is aan ingrediënten. Ik ben erg tevreden over de ingrediënten: glycerine, canola oil, dimethicone, niacinamide, butyrospermum parkii butter, tocopheryl acetate. Dit zijn ingrediënten die ervoor zorgen dat de huid goed hydrateert wordt. Er zitten vele vitamines en goede oliën in.

Wat ik minder vind aan deze ingrediënten zijn vooral de sorbitol, propylene glycol, citric acid, omdat deze ingrediënten de huid kunnen irriteren. Een crème voor de gevoelige huid mag geen irriterende stoffen bevatten.

Biodermal geeft aan dat het een formule is voor de droge en gevoelige huid, deels komt deze uitspraak tot zijn recht, omdat er vele hydraterende en niet-uitdrogende ingrediënten in zitten, maar er zitten wel degelijk irriterende ingrediënten in wat de uitspraak voor de gevoelige huid niet na komt.

Oordeel gebruik:
Het is een erg dikke en volle crème, wat fijn aanvoelt op het gezicht. Wel vind ik dat het best kan prikken als je het aanbrengt, wat niet zou moeten als je een crème voor de gevoelige huid koopt. Daarnaast had deze crème niet genoeg voeding voor mijn droge huid. Ik had ondanks, ook het gebruik van de nachtcrème van dezelfde lijn, alsnog droge wangen.

De crème trekt snel in, maar is niet zuinig in gebruik. Ook vond ik de verpakking niet hygiënisch, een tube of pompflacon is beter, want dat houdt de bacteriën buiten de crème.

Prijs-kwaliteit verhouding:
De prijs is bij de meeste winkels rond de 10 euro voor 50 ml. Dit is op zich een prima prijs voor een dagcrème, maar ik heb dagcrèmes gehad voor dezelfde prijs, maar met een betere werking.

Dus mijn volledige conclusie is dat ik dit product niet zou aanraden als je echt een gevoelige en heel droge huid hebt. Dit product zou je wel kunnen gebruiken als je een normale huid hebt, of een licht droge huid, dan zal hij wel genoeg voeding bieden.

Prijs: Verschilt van 8,49 tot 19,99

Nadeel: Sommige ingrediënten zijn niet fijn, de verpakking liever anders gezien en de uitspraken op de verpakking kloppen niet geheel bij gebruik.

Winkels die het verkopen: Kruidvat, drogisterij.nethttp://www.bol.comPlease follow and like us:

Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: