ReBIome vegan skincare

ReBiome, vegan skincare om de huid in balans te brengen

ReBiome is een nieuw gelanceerd merk vanuit Denemarken. Het is een prachtig vegan merk volledig gericht op het microbioom. ReBiome heeft als missie om de huid gezond oud te laten worden, ook wel pro-aging genoemd. Daarnaast zitten er verschillende pre- en postbiotica in ReBiome verwerkt, waardoor het een krachtig merk is om het microbioom te herstellen en te verstevigen. De huid krijgt voeding, vocht en bescherming. Ik vertel je in deze blog snel meer over het Vegan Eco-Bewuste merk, ReBiome.

Hoe is ReBiome ontstaan?

Pauline Sell Hellman, oprichter van Rebiome en een baanbrekende zakenvrouw die zich inzet voor gezondheid, schoonheid en natuur, werkt al meer dan 30 jaar in de schoonheids-, medische en esthetische huidverzorgingsindustrie. Samen met een team van toegewijde collega’s begon ze cosmetische distributie met slechts een paar merken te bieden. Nu, 30 jaar later, voorziet Noscomed Medical Supply de Scandinavische regio van complementaire productlijnen voor een breed scala aan huidverzorgingsbehoeften. In de loop der jaren begon haar droom van het creëren van een geavanceerde, microbioom huidverzorgingslijn die actieve, natuurlijke ingrediënten en duurzaamheid combineert met betaalbaarheid vorm te krijgen. Het resultaat is Rebiome, een visie geworteld in ons erfgoed en onze passie.

Pauline’s toewijding aan haar vak en dagelijkse interacties met bekwame schoonheidsspecialisten, schoonheidsspecialisten, dermatologen en trouwe klanten hebben geleid tot haar missie om Rebiome te creëren. Op basis van decennialange knowhow en essentiële inzichten leek het niet meer dan normaal om een ​​productlijn te creëren die de gezondheid van de huid versterkt door het natuurlijke microbioom te herstellen.

Wij geloven dat leven in synergie met de natuur van fundamenteel belang is voor de gezondheid van de huid. Door een wetenschappelijke benadering wordt het huidmicrobioom gecultiveerd om een ​​hernieuwd evenwicht te bereiken. Zoals de samenvattende naam suggereert, is Rebiome™ een baanbrekend nieuw merk in de voorhoede van het herstel en het opnieuw in evenwicht brengen van het huidmicrobioom.

Wat is het microbioom van de huid en waarom is het zo belangrijk?

Onze huid heeft een brede verzameling aan micro-organismes die samen het microbioom vormen. Mensen zijn geneigd om van alle bacteriën te denken dat deze slecht zijn, maar de bacteriën die samen ons microbioom vormen spelen een belangrijke rol in de algemene gezondheid van de huid. Een gebalanceerd, gezond microbioom blokkeert namelijk de invloed van “slechte” bacteriën op onze huid. Recent onderzoek toont daarnaast aan dat bepaalde bacteriën binnen het microbioom van de huid, bijvoorbeeld S. epidermidis, een uitgesproken positieve impact hebben op de gezondheid van je huid.

Wanneer het huidmicrobioom in balans is, ziet de huid er gezond uit en voelt goed aan. De huid kan uit balans raken als er meer schadelijke dan goede bacteriën aanwezig zijn die leiden tot problemen zoals droogheid, gevoeligheid, acne en puistjes, meer rimpels en minder elasticiteit, evenals tekenen van veroudering en ernstige huidaandoeningen als psoriasis en eczeem.

Wat is het verschil tussen pre-, pro-, en postbiotica?

Wat is prebiotica?

Letterlijk betekent vóór de probiotica, prebiotica zijn ingrediënten die selectief de groei en/of activiteit van goede bacteriën die de gezondheid van de huid kunnen verbeteren. Het wordt beschouwd als een snack voor de nuttige bacteriën die deel uitmaken van het microbioom van de huid. De prebiotica helpen de huid te stimuleren en in balans te brengen.

Wat is probiotica?

Probiotica zijn algemeen bekend als “goede” bacteriën en worden “levende” bacteriën genoemd. Zij zijn levende micro-organismen zoals Lactobacillus en Bifidobacteria, die bijdragen aan de gezondheid van de huid wanneer het in de juiste hoeveelheden wordt toegediend.

Wat is postbiotica?

Postbiotica – letterlijk, na het probioticum – zijn niet-levensvatbare bacteriële producten of bioactief metabolieten gegenereerd door probiotische micro-organismen die de huid ten goede komen.

Hoe ziet de lijn van ReBiome eruit?

ReBiome bestaat uit een simpele lijn van een reinigingsgel, 3 serums, een oogcrème, een dag- en nachtcrème, een zonnebrandcrème met een tint, bodycream, een enzymatische peeling en een 21-daagse traject met levende probiotica. De lijn is ontwikkeld voor elk huidtype, omdat ieder huidtype vaak geen complete balans heeft in het microbioom. Het is dan niet belangrijk of je een vet of een droog huidtype hebt. ReBiome is zo ontwikkeld dat ieder huidtype het kan gebruiken. Het valt in een medium-hoge prijsklasse. Daarnaast is ReBiome ideaal voor meerdere huidproblemen, zoals acne, fijne lijntjes & rimpels, eczeem, rosacea en roodheden.

Bewezen resultaten met probiotica bij Eczeem

Eczeemklachten komen veel voor, vooral bij kinderen. Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid; de huid reageert overgevoelig. En dat kan tijdelijk zijn, maar ook chronisch. Bij mensen met eczeem werken de huidbarrière en het afweersysteem niet goed. Een van de gevolgen: schadelijke bacteriën kunnen zich gemakkelijk op de huid manifesteren.

Het lijkt er inderdaad op dat probiotica iets kunnen betekenen bij eczeem. Dat kwam toch wel duidelijk naar voren in een recent overzichtsartikel over probiotica bij huidklachten, waarin alle studies nog eens onder elkaar gezet werden. In totaal werden hierin ruim 1.070 kinderen meegenomen. In deze onderzoeken werd vooral gekeken naar het effect van melkzuurbacteriën en bepaalde bifidobacteriën. Gebleken is namelijk dat kinderen met eczeemklachten minder van deze soorten in hun darm hebben.

ReBiome heeft onderzoek gedaan naar een specifieke probiotica, zodat dit wel goed werkt in een product voor op de huid. Zij hebben de ‘Lactobacillusprobiotica’ ontwikkeld. De gedocumenteerde string Lactobacillusprobiotica (m.biomeLiveSkin88™) bevat +8 miljard actieve levende bacteriën op het moment van activering. Unieke toevoeging van bacteriën aan het huidmicrobioom om de huidflora opnieuw in balans te brengen voor een gezonde huidbalans en optimale huid.

ReBiome cleansing gel

  Rebiome ReFresh microbioom herbalancerende gezichtsreinigingsgel reinigt het gezicht op milde wijze en verwijdert dode huidcellen. Ideaal voor het verwijderen van make-up. Zeer geschikt voor de gevoelige en acne-gevoelige huid. De Cleansing Gel is een microbioomvriendelijke reiniger die alleen gedocumenteerd heilzame natuurlijke en actieve ingrediënten van superieure kwaliteit bevat, zoals hydraterende aminozuren, ontstekingsremmend kweepeerblad en kalmerend arnicabloemextract. Bevat vitamine B3 die de buitenste huidlaag helpt te stabiliseren. 

ReBiome cleansing gel is te koop bij HuidExpertCentrum voor €45 voor 150 ML

ReBiome serums: Rejuvenate, Glow serum & ReBoost

Rejuvenate Youth Serum

 Rebiome ReJuvenate microbioom herbalancerend gezichtsjeugdserum biedt intensieve en krachtige hydratatie, celbescherming met anti-rimpel eigenschappen en microbioombescherming voor het opnieuw in balans brengen van de huidbarrièrefunctie. Het bevat het unieke Fensebioom™-peptide dat de natuurlijke probiotische huidactiviteit stimuleert. Plantaardige peptiden, verzachtend korenbloemwater en gedocumenteerd heilzame natuurlijke ingrediënten helpen de collageenproductie te stimuleren. Verzacht fijne lijntjes en vermindert rimpels in de oogcontouren. 

Het Rejuvenate Youth Serum is te koop bij HuidExpertCentrum voor €77 voor 30 ML.

Glow Serum

Rebiome ReGlow biedt de hele dag hydratatie en bescherming, voor een soepelere huid. Het bevat het unieke Fensebioom™-peptide dat de natuurlijke probiotische huidactiviteit stimuleert. Daarnaast bevat het een natuurlijk alternatief voor siliconen, en zeer effectieve antioxidanten zoals olijfsqualaan en natuurlijke aminozuren. 

Het Glow serum is te koop bij HuidExpertCentrum voor €75 voor 30 ML.

ReBoost Hyaluronic Acid booster serum

Rebiome ReBoost biedt onmiddellijke hydratatie met een superieur anti-aging effect. Het bevat het unieke Fensebioom™-peptide dat de natuurlijke probiotische huidactiviteit stimuleert. Gecombineerd met celstimulerende hyaluronzuren, het krachtige, natuurlijke antirimpelpeptide Argireline® en zeer heilzame, natuurlijke Glycoïne® is dit serum echt iets bijzonders. Sterke capaciteiten om de balans van je huidmicrobioom te ondersteunen voor een verbeterde huidbarrièrefunctie en het behoud van een gezonde huid. 

Het ReBoost hyaluronic acid booster serum is te koop bij HuidExpertCentrum voor €54 voor 15 ML.

ReBiome Eye cream, face cream & night cream

Eye cream

Rebiome ReOptimize oogcrème zorgt voor het vasthouden van oogvocht. Verstevigt de oogcontour, vermindert rimpels en donkere kringen. Het is verrijkt met krachtige antioxidanten, vitamines, mariene ingrediënten, Eyedeline™-plankton, Eyeseryl®-peptiden, olijfsqualaan, hyaluronzuur, Camelia-olie en de unieke Fensebioom™-formule die de natuurlijke probiotische huidactiviteit stimuleert. 

De ReBiome eye cream is te koop bij HuidExpertCentrum en kost €71 voor 15 ML.

Face cream, de herstellende dagcrème met retinol

Rebiome ReEnforce gezichtscrème. Biedt langdurige hydratatie van het gezicht en vermindert de zichtbaarheid van rimpels. Het bevat het unieke Fensebioom™-peptide dat de natuurlijke probiotische huidactiviteit stimuleert. Het is verrijkt met een sterke cocktail van antioxidanten, vitamine B en E, microalgen, antirimpel Argireline®-peptiden, een natuurlijk alternatief voor hyaluronzuur, groene thee, amandelolie en arnicabloemextract. 

De ReBiome facecream is te koop bij HuidExpertCentrum en kost €91 voor 50 ML.

Nightcream, vochtinbrengend en voedend

Zorgt voor herstel van de huidbarrière. Helpt zichtbare rimpels te verminderen en bewaart de elasticiteit van de huid. Het bevat het unieke Fensebioom™-peptide dat de natuurlijke probiotische huidactiviteit stimuleert. Verrijkt met een sterke cocktail van antioxidanten, vitamine E, olijfsqualaan, kostbare microalgen, natuurlijke aminozuren, groene thee, amandelolie, sheaboter en antibacterieel nonifruit. Allemaal bedoeld om de zuurstoftoevoer aan vermoeide cellen te vergroten en de celvernieuwing te bevorderen. Verbetert de algehele huidbarrièrefunctie. 

De Nachtcrème is te koop bij HuidExpertCentrum en kost €77 voor 50 ML.

ReBiome tinted sunscreen SPF 30

Rebiome ReFence SPF 30 breedspectrum zonnebrandcrème met een tintje beschermt het gezicht supergoed tegen de zon en luchtvervuiling. Biedt langdurige, breedspectrum zonbescherming tegen UVA- en UVB-straling, bescherming tegen blauw licht en gaat vervuiling tegen. Het bevat de unieke Fensebioom™-formule die de natuurlijke probiotische huidactiviteit stimuleert. Het is verrijkt met krachtige antioxidanten met anti-aging voordelen, vitamine E en verrijkt met luxe oliën zoals baobab en macadamia. Ideaal als gecombineerde zonbescherming en hydraterende gezichtscrème. Wordt snel door de huid opgenomen. Heeft een tintje. Bevat geen hormoonontregelaars. 

De tinted sunscreen SPF 30 is te koop bij HuidExpertCentrum en kost €53 voor 50 ML.

ReBiome body cream & enzymatische peeling

Bodycream met pre- en postbiotica

Rebiome ReVitalize biedt hydratatie voor het hele lichaam en verbetert de elasticiteit van de huid. Het bevat het unieke Fensebioom™-peptide dat de natuurlijke probiotische huidactiviteit stimuleert. Het is verrijkt met gedocumenteerd heilzame natuurlijke ingrediënten, de sterke antioxidant vitamine E, een natuurlijk alternatief voor siliconen, verzachtende argan- en baobabolie en natuurlijke vochtinbrengende zuren die de huid voeden en verzachten. Wordt snel opgenomen. 

De ReBiome Revitalize body crème is te koop bij HuidExpertCentrum en kost €77 voor 200ML.

ReBiome Enzymatische peeling

Regenereer de barrièrefunctie van de huid en reactiveer je huidcellen voor een zachte, mooie en stralende huid met Rebiome’s ReSurface. Het zachte, exfoliërende gezichtsmasker verwijdert dode cellen en onzuiverheden van zelfs de delicaatste huid. Rebiome ReSurface is een snelle weg naar een stralende huid. De zachte formule met een milde, frisse geurigheid exfolieert de huid dankzij een krachtige combinatie van ingrediënten die de huid voeden en glad maken. Fensebiome™-peptide helpt de immuniteit van de huid te versterken, terwijl enzymrijke ananas en gemicroniseerde kwarts zachtjes exfoliëren. Kamille kalmeert de huid en de regeneratieve vitamine E helpt de vernieuwing van de huidbarrière te versnellen.

De enzymatische peeling is te koop bij HuidExpertCentrum en kost €91 voor 100 ML.

ReBiome 21-daagse bootcamp

ReBiome is een uniek merk dat zich ontwikkeld heeft op basis van het microbioom. Het microbioom bevat miljoenen goede en slechte bacteriën. Het zorgt ervoor dat je huid en lichaam gezond gehouden wordt. Wanneer het huidmicrobioom in balans is, ziet de huid eruit en voelt zich gezond. Het kan uit balans raken wanneer:

  • Er meer schadelijke bacteriën dan nuttige bacteriën zijn, wat leidt tot problemen zoals uitdroging, gevoeligheid, acne en puistjes, verhoogde rimpels en verminderde elasticiteit, evenals tekenen van veroudering en ernstigere huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Unieke toevoeging van bacteriën aan het huidmicrobioom om de huidflora en daarmee de huidbarrière te helpen herstellen voor een gezonde huidbalans en optimale huidwellness

  • Kalmerend, voedend en verzachtend voor de huid
  • Huidreactivering voor vernieuwing van de huidbarrière
  • Huidverzachting voor meer huidglans
  • Hydratatie en onmiddellijke versteviging van de huid
  • Reboot van de huid en opnieuw in balans brengen van het huidmicrobioom

De 21-daagse bootcamp bestaat uit 1 behandeling in de kliniek met een enzymatische peeling en de eerste keer levende probiotica. Daarna volgt een traject van 21 dagen waarin je zelf de 3 flesjes levende probiotica gebruikt. Het is een strict proces, omdat de levende probiotica heel kwetsbaar zijn.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.