Pigmentvlekken verminderen met skincare

Pigmentvlekken verminderen met deze 3 skincare producten

Pigmentvlekken kunnen erg cosmetisch storend zijn en kunnen door diverse oorzaken ontstaan. Er zijn tal van huidverzorgingsproducten op de markt om pigmentvlekken te verminderen, maar welke zijn nu het meest geschikt? Hyperpigmentatie kan ontstaan door hormonen, erfelijkheid en/of schade aan de huid. Een pigmentvlek moet je op verschillende manieren behandelen, zo moet je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat het transport van de pigmentproductie geblokkeerd wordt, maar ook dat er niet meer pigment aangemaakt kan worden. Doordat er 4 manieren zijn wat het pigmentproces beïnvloedt, is de behandeling van pigmentvlekken vrij complex. Vandaag neem ik je mee in 3 skincare toppers om pigmentvlekken te verminderen.

Pigmentvlekken verminderen met skincare

Het allerbelangrijkste advies die ik kan meegeven is, bescherm je huid tegen de zon. Zonnestraling speelt een grote rol bij het ontstaan en verergeren van pigmentvlekken. Kies altijd voor minimaal SPF 30 met veilige zonnefilters die niet in het bloed opgenomen worden. Het beste is om dagelijks dit zonnebrandproduct te gebruiken. Het beschermt je gezicht tegen zonnestraling die je pigmentvlekken verergeren, maar het beschermt ook je huid tegen rimpels.

Pigmentvlekken verminderen, pigmentstoornis, pigmentatieproces verstood, melanine, pigmentcellen klonteren samen, hoe ontstaat een pigmentvlek?

Ingrediënten die pigmentvlekken lichter kunnen maken zijn:

1. IS Clinical brightening serum & IS Clinical brightening Complex

Het brightening serum en brightening complex bevat krachtige ingrediënten om de pigmentvlekken op een krachtige, maar veilige manier te verminderen. Het is een uniek wetenschappelijk gebaseerde formule om de huidoneffenheden te verminderen, de huid te hydrateren en in balans te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere actieve ingrediënten, zoals 1% kojic acid, 2% alpha-arbutin, 2% glycolzuur, 5,7% melkzuur, 11% hyaluronzuur, en 5% vitamine C om de pigmentatieproblemen aan te pakken.

IS Clinical pigmentvlekken verminderen pakket, is clinical brightening complex, is clinical brightening serum, skincare om pigmentvlekken te verminderen

De combinatie van meerdere actieve ingrediënten zorgt ervoor dat ze elkaar kunnen versterken. Een serum of crème met meerdere pigmentremmers werkt veel effectiever, omdat een pigmentvlek enkel vermindert als je het hele transportproces van het pigment kan blokkeren. Weet je nog? Het 4-stappen proces.

Een klinisch studie van IS Clinical heeft het volgende uitgewezen:

  • Het brightening serum zorgde ervoor dat er in 75% van de deelnemers het pigment volledig was verdwenen na 90 dagen en
  • bij 21% van de deelnemers was het pigment gedeeltelijk verdwenen.
  • De studie heeft diverse deelnemers getest met verschillende huidskleuren. 

2. Iconic Elements targed pigment serum

Het Iconic Elements targeted pigment serum is een zeer effectief serum om pigmentvlekken te bestrijden. Het bestaat uit een hoogwaardige combinatie van laag- en hoog moleculaire hyaluronzuur. Daarnaast wordt het pigment verminderd door een drievoudige werking en door o.a. niacinamide, amandelzuur en arbutin. Het anti-pigmentserum is vegan, dierproefvrij en voldoet aan de eisen van Clean beauty.

Iconic Elements targed pigment serum

Targeted pigment serum is ontwikkeld met een drievoudige werking om ongewenste pigmentvlekken in het gezicht te verminderen zonder het huideigen pigment aan te tasten.

  • Fase 1: Pigment bij de bron remmen door: Arbutin, resversatrol en Phyllanthus Emblica Fruit Extract (net zo effectief als kojic acid/vitamine C)
  • Fase 2: Pigmentafgifte remmen door: niacinamide (vitamine b3)
  • Fase 3: Pigment in de hoornlaag remmen door: Mandelic acid & lactic acid
Uitleg pigmentvlek ontstaanswijze

3. Iconic Elements spotreducer

De spotreducer van Iconic Elements is een krachtig product om pigmentvlekken te verminderen. Het product is gebaseerd op niacinamide en ectoïne. Niacinamide zorgt ervoor dat pigmentvlekken worden verminderd en ectoïne zorgt ervoor dat DNA-schade in je cellen worden hersteld. De unieke combinatie in de spotreducer van niacinamide, ectoïne, melkzuur en phytic acid zorgt ervoor dat donkere vlekken, ouderdomsvlekken en algehele hyperpigmentatie kan worden verminderd.

Iconic elements spot reducer

Het verschil tussen het targed pigment serum en de spotreducer is dat targeted Pigment serum meer focust op vermindering van pigmentvlekken door de drievoudige werking. Spotreducer heeft naast vermindering van spots (pigment, vlekjes en plekjes) ook een hydraterende werking door de toevoeging van Ectoine.

Zonbescherming is de sleutel tot blijvend resultaat bij pigmentproblemen

Bovenstaande skincare producten zijn ontzettend hulpvol om pigmentvlekken te verminderen, echter is het wel van belang om de juiste zonbeschermingsproducten te blijven gebruiken. Elke dag zonbescherming gebruiken is een must-have om pigmentvlekken blijvend te verminderen. UV-straling is de grootste trigger bij pigmentproblemen.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.