Perricone MD vitamine C ester brightening serum

Perricone MD Vitamine C ester brightening serum review

Het is tijd voor een review van een vitamine C serum. Vitamine C wordt vaak ingezet als antioxidant, om je huid te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Maar ook is het een perfecte manier om in te zetten bij pigmentvlekken. Het kan namelijk zeer goed pigmentvlekken verminderen. Eigenlijk zou iedereen vitamine C moeten gebruiken in zijn routine. Het voorkomt huidveroudering en is een krachtige antioxidant. Mooi buffer onder je SPF. Goed, laten we snel verder kijken wat we van dit Perricone MD vitamine C ester brightening serum vinden.

Wat voor merk is Perricone MD?

Perricone MD is in 1997 opgericht door vooraanstaand dermatoloog en voedingsdeskundige Dr. Nicholas Perricone. Perricone MD ontwikkelt exclusieve, unieke en ultra effectieve ‘cosmeceuticals’, gebaseerd op revolutionaire technologieën, zoals het Cold Plasma transportsysteem, DMAE, Alpha Liponzuur, Vitamine C Ester, Tocotriënolen, Acyl-Glutathione en Neuropeptiden. Dr. Perricone ontwikkelde de ‘inflammation theory of aging’. Dit houdt in dat huidveroudering het gevolg is van continue, minuscule ontstekingen op cellulair niveau. Deze kunnen worden tegengegaan door een stappenplan te volgen dat bestaat uit een anti-ontstekingsdieet en cosmeceuticals. Met meer dan 116 internationale patenten en de publicatie van talloze bestellers, is Dr. Perricone uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van healthy aging!

Perricone MD, cosmeceuticals, actieve ingrediënten, skincare, huidverzorging

Ingrediënten

De vitamine C ester

 • Tetrahexyldecyl Ascorbate. Een ester is eigenlijk een vorm van vitamine C die nog omgezet moet worden tot pure vitamine C in het lichaam. Hij moet dus nog extra stappen zetten in het lichaam ten opzichte van ‘Ascorbic Acid’, de pure vorm. Het is belangrijk dat deze vorm goed gestabiliseerd wordt, zodat het zijn werking goed kan uitvoeren. In dit geval is dat goed gebeurt, doordat het de juiste pH-waarde heeft en gecombineerd wordt met vitamine E & Ferulic Acid. Een ander voordeel t.o.v. Ascorbic Acid is het feit dat TetraHexyldecyl ascorbate meer collageensynthese stimuleert, vermindert de aanmaak van pigment in de melanocyten en heeft een sterke beschermende functie als antioxidant. Op het gebied van rimpelvermindering zou Ascorbic Acid wel effectiever zijn.

Hydratatie/kalmering

 • Squalane, het functioneert als sterke antioxidant, heeft een verzachtende werking, zorgt voor hydratatie en voorkomt anti-aging.
 • Sodium Hyaluronate, hyaluronzuur. De echte hydratatiebooster.
 • Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, hydraterend en verzachtend.
 • Beta-Glucan, zijn afkomstig van verschillende paddenstoelen, algen etc. Ze kunnen een verscheidenheid aan problemen aanpakken, van het kalmeren van een gevoelige huid tot het gladstrijken van fijne lijntjes en rimpels.
 • Elaeis Guineensis (Palm) Oil, het is een rustgevende bron van antioxidanten, waaronder vitamine E. Als niet-geurige plantenolie heeft het ook verzachtende eigenschappen voor de huid.

Exfoliatie

 • Stearyl Glycyrrhetinate, Het is een uitstekende exfoliant en helpt bij het verfraaien en zorgt voor een helderdere, gladder uitziende huid en is goedgekeurd voor gebruik in cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten.

Andere antioxidanten

 • Ferulic Acid, een antioxidant is gebaseerd op plantextracten. Ook kun je ferulic acid terugvinden in natuurlijke voedingsbronnen, zoals bramen, havermout, rijst, citrus etcetera. Ferulazuur is beschikbaar in zowel aanvullende vorm als als onderdeel van anti-verouderingsserums. Het wordt voornamelijk gebruikt om vrije radicalen te bestrijden, die een rol spelen bij leeftijdsgerelateerde huidproblemen, waaronder ouderdomsvlekken en rimpels.
 • Tocotrienols, vitamin E.
 • Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, licht antibacterieel, bevordert het huidmetabolisme, balancerend voor een onzuivere of vette huid, krachtige antioxidant, optimaal voor huidverzorging, zou de bloedsomloop en cellulitis kunnen verbeteren.

Hulpstoffen

 • Caprylyl Methicone, functioneert als silicone om jouw huidbarrière meer toegankelijk te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat er geen vochtverlies kan optreden.
 • Hydrogenated Lecithin, Emulgator.
 • Behenyl Alcohol, vettige alcohol die ervoor zorgt dat vocht goed vastgehouden wordt in de huid.
 • Benzyl Alcohol, een simpel alcoholsoort kan de huid licht uitdrogen maar zorgt voor stabiliteit en een prettige formule.
 • Polysorbate 20
 • Xanthan Gum, conserveermiddel.
 • Sorbitol
 • Disodium EDTA, chelaatvormer.

Geurstoffen

 • Linalool
 • Tocopherol
 • Citral
 • Citronellol
 • Limonene
 • Fragrance/Parfum
Hoge concentratie antioxidanten, Perricone MD, bescherming tegen vrije radicalen, vitamine C, vitamine E, ferulic acid

Wat vind ik van de ingrediënten?

Het vitamine C serum is gebaseerd op een vitamine C ester ‘Tetrahexyldecyl Ascorbate‘. Dit is een krachtige vitamine C ester, echter zijn er nog weinig klinische studies uitgevoerd. Enkel studies in laboratorium. Echter hebben ook onderzoeken uitgewezen, dat een vitamine C ester alsnog effectief kan zijn op het verhogen van de collageensynthese en ook dat hij goed gestabiliseerd kan worden met andere ingrediënten, zoals ferulic acid en vitamine E. In dit serum zitten beiden ingrediënten, waardoor hij waarschijnlijk goed gestabiliseerd is.

Naast de ‘Tetrahexyldecyl Ascorbate‘, zitten er ook nog aanvullende actieve ingrediënten in, zoals sodium hyaluronate en squalane. Beiden zijn goede vochtinbrengers, zorgen voor vermindering van rimpels en houden de huidbarrière sterk. Ook is het serum gevoed met antioxidanten zoals de ferulic acid, vitamine E en rosemary leaf extract. Tot slot bevat het ook nog een exfoliant genaamd ‘Stearyl Glycyrrhetinate‘, een mooie exfoliant die je dode huidcellen verwijderd, maar ook een frissere teint geeft en nieuwe cellen stimuleerd.

Kortom een mooi lijst met actieve ingrediënten, echter houd in je gedachten dat er nog weinig onderzoek gedaan is naar dit type soort vitamine C ester, waardoor je niet 100% kan garanderen dat je resultaat gaat zien. Daarnaast vind ik het jammer dat er behoorlijk wat parfum aan is toegevoegd.

Wat vind ik van het Perricone MD vitamine C ester brightening serum?

Het merk ‘Perricone MD’ kende ik hiervoor nog niet, maar ik heb hoge verwachtingen, omdat er veel wetenschappelijke onderzoeken zijn uitgevoerd en er gewerkt wordt met krachtige ingrediënten. Het is echt een merk met cosmeceuticals en geen simpele skincare. Het vitamine C serum zit in een mooi glazen, donker flesje, waardoor het serum ook niet kan oxideren.

Perricone MD vitamine C ester daily brightening & exfoliating peel, oplichtend, verhelderend, collageenstimulatie, vermindert rimpels, antioxidanten

Het is een vrij dik-achtig serum, meer gel dan vloeibaar. Dit vind ik erg prettig werken, omdat je dan niet zo heel snel hoeft te werken en het niet van je handen glijdt. Het liefst breng je een serum namelijk niet direct met het pipetje op de huid, vanwege bacteriën die erin het flesje kunnen ontstaan.

Verder ervaarde ik een heel frisse teint na het gebruik van het serum. Mijn huid straalde en had een mooie glow. Verder had ik geen specifieke doelen waar ik op wilde werken, dus dat is altijd een beetje lastig met vitamine C. Ik zie vitamine C meer als een lange termijn bescherming, vanwege de mooi antioxidantenwerking.

Hoe vaak zet je het serum in?

Je gebruikt het serum idealiter 1 keer per dag in de ochtend of avond.

Prijskwaliteit-verhouding Perricone MD Vitamine C ester serum

Het Perricone MD vitamine C ester brightening serum is een krachtig serum met verschillende actieve ingrediënten. Het bevat een ester van vitamine C, waardoor hij nog omgezet moet worden tot pure vitamine C in de huid. Dit zorgt voor minder irritatie, maar de effectiviteit kan wel minder zijn. Echter door ferulic acid en vitamine E, wordt het goed stabiliseerd. De verpakking is goed donker, waardoor hij niet kan oxideren. Het is een prettige formule en je merkt eigenlijk niet dat er parfum aan toegevoegd is. Ook kreeg ik geen irritaties. Ik vond het een heel prettig, fris, verhelderend serum. Het Perricone MD vitamine C ester brightening serum kost €78,45 bij LookFantastic.

Perricone MD vitamine C ester brightening serum, oplichtend serum, verfrissend, vitamine C ester, vitamine C, antioxidant

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.