Paula's choice C15 super booster - review

Paula’s Choice vitamine C15 super booster

Het was eindelijk tijd om de vitamine C15 super booster te testen van Paula’s Choice. Ik heb ontzettend veel goede verhalen gehoord over dit vitamine C serum. Het bevat namelijk een krachtige combinatie van 15% vitamine C, ferulinezuur & vitamine E; wat zorgt voor een intense antioxidanten boost. Ken je het welbekende vitamine C serum van SkinCeuticals? Qua ingrediënten lijkt het Paula’s Choice vitamine C serum hier ontzettend op. Dat moest ik natuurlijk uittesten! Laten we snel verder kijken.

Ingrediënten C15 super booster

De werkzame stoffen van de C15 super booster van Paula’s Choice bestaan hoofdzakelijk uit:

  • 15% Vitamine C, de pure vorm l’ascorbic acid
  • Vitamine E
  • Ferulic Acid
IngrediëntFunctie
Aqua 
Ascorbic Acid (Pure vitamine C)Antioxidant, vermindert pigmentvlekken, egaliseert de huidstructuur
Butylene GlycolHydratatie
EthoxydiglycolHydratatie
GlycerineHydratatie
PPG-26-Buteth-26Textuurverbeteraar
PEG-40 Hydrogenated castor olieTextuurverbeteraar
Pentylene GlycolHuidvernieuwend, hydraterend
Tocopherol (Vitamine E)Antioxidant
Etanurulayh MuidosHydraterend
Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine acetateHuidvernieuwend
LecithinHuidvernieuwend
Ferulic acid (Ferulinezuur)Antioxidant
PanthenolHuidverzachtend
Oryza sativa (rice) bran extractHuidverzachtend
Propyl gallateAntioxidant
Sodium gluconateStabilisator
Sodium hydroxidepH-regulator
PhenoxyethanolConserveermiddel
EthylhexylglycerineConserveermiddel

Wat vind ik van de ingrediënten?

De Paula’s Choice vitamine C booster is een antioxidanten serum met een combinatie van 15% pure vitamine C, ferulic acid & vitamine E. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat deze combinatie van antioxidanten elkaars werking kunnen versterken. Je zou dus een optimale antioxidantenbescherming moeten krijgen.

Het vitamine C serum van Paula's Choice, namelijk de C15 super booster met 15% vitamine C gecombineerd met vitamine E en ferulic acid.

Een puur vitamine C serum met een vrij hoog percentage (15%) kan ervoor zorgen dat sommige huidtypes dit niet kunnen verdragen. Het kan de huid sneller irriteren, daarom vind ik het wel goed om te zien dat eromheen goede hydraterende & huidverzachtende ingrediënten zijn toegevoegd, zoals: glycerine & phanthenol.

Hoe heb ik de Paula’s Choice C15 booster ervaren?

Ik heb de afgelopen maanden het Paula’s Choice C15 booster serum goed getest. Persoonlijk vind ik het altijd lastiger om een antioxidanten serum te testen, omdat er vooral veel voordelen aan de binnenkant van de huid optreden. Je kan met het blote oog niet zien om antioxidanten daadwerkelijk op dit moment je huid goed beschermen. Je kan dit enkel zien met huidanalyse apparatuur, of op de lange termijn. Daarentegen heeft het vitamine C serum ook voordelen voor de buitenkant van je huid, zoals het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de algehele structuur.

Mijn huid heeft op dit moment weinig problemen, mijn huid is balans en ik heb geen last van pigmentvlekken. Wel heb ik een erg gevoelige huid en heb ik bij velen vitamine C serums met ascorbic acid gemerkt dat mijn huid hier niet goed tegen kan. Ik kreeg altijd snel last van irritatie, branderigheid en roodheid.

De structuur van de Paula's Choice vitamine C booster

Het Paula’s Choice C15 booster serum geeft bij mij geen irritatie. Mijn huid krijgt direct een heel mooie glow, het is mild en zacht. Het is een zeer dunne waterige structuur, waardoor je snel het serum moet verdelen. Na het aanbrengen van het serum zie ik dat mijn huid lichtjes rood kleurt, maar ik ervaar geen branderige sensatie ervaar. Daarentegen zie ik ook een heel mooie glow ontstaan. De roodheid trekt snel weg. Je kunt de irritaties verminderen door de booster toe te voegen aan bijvoorbeeld je moisturizer, echter merkte ik dat dit niet altijd prettig werkte, omdat je de structuur dan niet altijd optimaal verwerkt wordt.

Conclusie C15 booster Paula’s Choice & prijskwaliteit-verhouding

De Paula’s Choice C15 booster is qua ingrediënten echt top, een mooie verhouding met ingrediënten die elkaar versterken. De structuur van de booster is super dun, dus dat werkt niet altijd heel prettig! Daarnaast ervaar ik, met een gevoelige huid, vrij snel irritatie, maar het trekt wel weer snel weg. Je krijgt van de C15 booster een super mooie glow en het daardoor is je algehele huidstructuur een stuk rustiger/egaler. Ik ga de C15 booster zeker op maken, maar voor mijn gevoeligere huid zijn er meer prettigere vitamine C boosters! De C15 booster van Paula’s Choice kun je kopen voor €59 voor 20 ML bij Paula’s Choice.

De C15 super booster met 15% vitamine C, ferulic acid en vitamine E van Paula's Choice is mild, effectief en vermindert fijne lijntjes & rimpels.

Bekijk ook alle andere vitamine C producten van Paula’s Choice.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.