Paula's Choice productoverzicht

Paula’s Choice skincareroutine droge- en vette huid

Paula’s Choice heeft ontzettend veel producten in het assortiment, maar welke producten kun je nu het beste combineren voor jou huidtype. Dat is lastig, ondanks dat Paula’s Choice een complete skincareroutine heeft per huidtype. Echter wordt er niet verteld welke producten je het beste met elkaar combineert. Wel kan je natuurlijk altijd advies vragen via de chatfunctie. Om het jou makkelijker te maken schrijf ik vandaag een skincareroutine met alle producten van Paula’s Choice voor droge- en vette huidtypes. Lees snel verder en wie weet vind je jou magische huidproduct.

Paula’s Choice skincareroutine voor de droge huid

Een droge huid heeft veel hydratatie en bescherming nodig, omdat de huidbarrière niet zo sterk is. Je zoekt naar ingrediënten, zoals hyaluronzuur, glycolzuur of vitamine C. Er zijn natuurlijk nog veel meer ingrediënten, maar met deze 3 ingrediënten heb je een echte hydratatieboost en ben je zeer beschermd. Ik help je per huidtype een huidroutine samen te stellen en je zult onderstaande producten in volgorde zien hoe je het zou kunnen gebruiken. Om het gemakkelijk te houden stel ik 1 huidroutine op voor zowel de ochtend als de avond (alleen je moisturizer is anders).

Huidreiniger: Skin Recovery Gezichtsreiniger

 • Skin Recovery gezichtsreiniger. Deze gezichtsreiniger bevat sterke ingrediënten om de huid te kalmeren, hydrateren en zeer mild te reinigen. Het bevat onder andere sojaboonolie wat ervoor zorgt dat je huid beschermt wordt tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon. Ook wel een antioxidant genoemd. Daarnaast bevat het Beta-Glucan, wat ervoor zorgt dat roodheden worden verminderd en je huid er kalmer uit ziet. De reiniger kost €27 voor 237ML. Het beste is om je huid twee keer per dag te reinigen, 1x ’s ochtends en 1x ’s avonds.

Toner: Skin Recovery Toner

 • Skin Recovery toner. Een toner gebruik je om je huid extra voeding te geven na het reinigen. Vaak is het doel om de huid extra te kalmeren, dat is ook het geval bij deze toner. Deze toner gebruikt onder andere pathenol, vitamine E en tennisbloemolie om de huid te kalmeren, roodheden te verminderen en het houdt het vocht in de huid langer vast. De toner kost €27 voor 190 ML. Het beste is om je toner twee keer per dag te gebruiken na je reiniger, 1x ’s ochtends en 1x ’s avonds.

Exfoliant: Skin Perfecting 8% AHA lotion Exfoliant

 • Skin perfecting 8% AHA lotion exfoliant. Zoals hierboven genoemd is glycolzuur (AHA) ideaal voor de droge huid. Het is een echte hydratatiebooster en houdt het vocht langer vast in de huid. Maar daarnaast verwijdert het ook de dode huidcellen op een milde manier, waardoor je huid nieuwe cellen maakt en je minder last hebt van velletjes en een doffe huid. Een ander effect van deze exfoliant is het verminderen van pigmentvlekken en huidveroudering. De 8% AHA exfoliant kost €39 voor 100ML. Het is belangrijk om een exfoliant goed op te bouwen. Begin met 3 keer per week en doe er continu een dag bij. Daarna kun je hem twee keer per dag gebruiken na je toner. Merk je dat dit te veel is, door bijvoorbeeld een gevoelige huid? Gebruik hem dan 1 keer per dag of hou het bij de drie keer per week.

Serum: Omega+ Complex Serum

 • Omega+ complex serum. Een serum is ideaal om je huid extra te voeden. Dit serum maakt je huid echt zijdezacht en hydrateert het tegelijkertijd. Daarnaast zit het vol met linolzuren, ceramiden en vetzuren wat ervoor zorgt dat je huid van binnen uit gevoed wordt. De huidlagen worden dieper aangepakt, waardoor je ook beter en langer resultaat ziet op je huid. Het Omega+ complex serum kost €42 voor 30ML. Een serum gebruik je twee keer per dag, 1 keer in de ochtend en 1 keer in de avond, na je reiniger, toner & exfoliant.

(Optioneel) Booster: Moisture Renewal Oil booster

 • Moisture renewal oil booster. Een booster is optioneel, omdat je dit niet altijd hoeft te gebruiken maar wel echt als hydratatiebooster kan gebruiken als je huid net iets meer nodig heeft. Je kunt hem ook dagelijks gebruiken als jou huid echt zeer droog is en strak aanvult. De booster bevat als hoofdingrediënten ceramiden, arganolie en jojoba-olie wat ervoor zorgt dat je huid weer van binnenuit wordt gevoed, je huid wordt herstelt door middel van de zuren en vitamine E. Daarnaast verzacht het ook je huid. De moisture renewal oil booster kost €39 voor 20ML. Je kunt de booster 1 keer per dag gebruiken, maar dus ook op gevoel.

Moisturizer (dagcrème): Skin Recovery Dagcrème SPF 30

 • Skin recovery dagcrème SPF 30. Het is erg belangrijk dat je dagcrème zonbescherming bevat, de SPF, omdat je met exfoliëren de huid gevoeliger maakt. Je verwijdert namelijk de bovenste huidlaag om celvernieuwing te stimuleren, deze cellen beschermen je huid normaal tegen de zon en nu dus iets minder. Dit heeft als gevolg dat als je niet je huid beschermt de kans op pigmentvlekken vergroot. Verder heeft de dagcrème voornamelijk als doel om de huid te beschermen, kalmeren en hydrateren. De dagcrème kost €38 voor 60ML. Gebruik de dagcrème 1 keer in de ochtend.

Moisturizer (nachtcrème): Paula’s Choice Clinical Ultra-Rich nachtcrème

 • Clinical Ultra-Rich nachtcrème. De nacht is ideaal om je huid extra te voeden en te herstellen. Deze nachtcrème is daar ideaal voor, omdat het vol zit met ceramiden, verschillende soorten oliën en shea butter. Allemaal ingrediënten die je huid zeer goed hydrateren, zowel op celniveau als oppervlakkig en het vocht ook lang kunnen vasthouden. Daarnaast herstelt het ook je huidbarrière, wat essentieel is bij een droge huid. De clinical ultra-rich nachtcrème kost €41 voor 60ML. Gebruik je nachtcrème 1 keer in de avond.

Paula’s Choice skincareroutine voor de vette huid

Een vette huid zit heel anders in elkaar dan de droge huid. Zo is bij de vette huid de talgproductie veel actiever en hoopt het daardoor sneller op. Maar ook zijn je poriën vaak wijder, je huidbarrière is sterker en vaak is er niet heel veel mis met je vochtbalans. Een exfoliant is niet te missen in een huidroutine voor de vette huid, maar ook hydratatie mag niet ontbreken. Je huidbarrière houd je namelijk sterk door je huid te hydrateren en te beschermen. De vette huid is ook een stuk dikker dan de droge huid. Hieronder vertel ik je weer hoe jij je huidroutine kunt samenstellen met een productoverzicht van Paula’s Choice, in de volgorde hoe je het moet gebruiken.

Huidreiniger: Calm Nourishing gel gezichtsreiniger of Skin Balancing gezichtsreiniger

 • Houd je van een gel reiniger? Gebruik dan de Calm nourishing gel gezichtsreiniger. Deze reiniger is geschikt voor de vette huid. Het kalmeert je huid, reinigt op een milde manier, maar verwijdert wel goed het overtollige talg en vuil. Daarnaast vermindert het roodheden en kalmeert het je geïrriteerde huid. Een gel reiniger is ook zeer geschikt voor de gevoelige huid. Hij kost €27 voor 198 ML.
 • Houd je van een foam reiniger? Gebruik dan de skin balancing gezichtsreiniger. Een licht schuimende reiniger die heel geschikt is voor de vette huid met oneffenheden, puistjes en/of mee-eters. Het reinigt en verwijdert vuil/overtollig talg op een milde manier, maar wel zeer effectief. Het bevat ook kalmerende ingrediënten zoals aloë vera. Ook ideaal voor de gecombineerde huid. Hij kost €27 voor 237 ML.

Het beste is om je huid twee keer per dag te reinigen, 1x ’s ochtends en 1x ’s avonds.

Toner: Skin Balancing toner

 • Skin balancing toner. De toner heeft hier echt als doel om de huid te kalmeren en irritaties te verminderen. Dit wordt bereikt door middel van niacinamide (vitamine B3), adenosine en glycerine. Voornamelijk niacinamide is echt een topper op het gebied van de huid kalmeren, je roodheden verminderen en heel je huid wordt rustiger. Hij kost €27 voor 190 ML. Het beste is om je toner twee keer per dag te gebruiken na je reiniger, 1x ’s ochtends en 1x ’s avonds.

Exfoliant: Skin Perfecting 2% BHA exfoliant

 • Skin perfecting 2% BHA exfoliant. De bestseller van Paula’s Choice, de BHA exfoliant. Een ideale exfoliant gebaseerd op onder andere salicylzuur om je dode huidcellen te verwijderen op een dieper niveau ten opzichte van de AHA exfoliant. Een diepere exfoliatie is essentieel bij de vette huid om ontstekingen en talgophopingen te voorkomen. Daarnaast verminderd het je grove poriën en kan je huid weer beter vocht vasthouden en herstellen. De BHA exfoliant kost €39 voor 118 ML. Het is belangrijk om een exfoliant goed op te bouwen. Begin met 3 keer per week en doe er continu een dag bij. Daarna kun je hem twee keer per dag gebruiken na je toner. Merk je dat dit te veel is, door bijvoorbeeld een gevoelige huid? Gebruik hem dan 1 keer per dag of hou het bij de drie keer per week.

Serum: Skin Balancing Serum of Resist anti-aging retinol serum

 • Skin balancing serum. Een ideaal serum om je huid te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf, maar ook om puistjes en mee-eters te voorkomen. Het serum werkt zeer kalmerend en is een sterke antioxidant. Het kost €37 voor 30ML.
 • Heb je nooit last van puistjes maar wel van huidveroudering? Kies dan voor het resist anti-aging retinol serum. Kost €43 voor 30 ML.

Een serum gebruik je twee keer per dag, 1 keer in de ochtend en 1 keer in de avond, na je reiniger, toner & exfoliant.

(Optioneel) Booster: 10% Niacinamide booster of 10% azelaic Acid booster

 • Heb jij last van veel oneffenheden? Voeg dan de 10% niacinamide booster in je Paula’s Choice skincareroutine ideaal om je huid te kalmeren en te egaliseren. Het vermindert je zichtbare poriën.
 • Veel huidverkleuringen door bijvoorbeeld puistjes? Kies voor de 10% azelaic acid booster. Azelaïnezuur is ideaal om je huid te kalmeren pigmentvlekken te verminderen en je huid te egaliseren.

Je kunt de booster 1 keer per dag gebruiken, maar dus ook op gevoel.

Moisturizer (dagcrème): Clear Dagcrème SPF 30

 • Clear dagcrème SPF 30. Ook hier weer is de zonnefilter uiteraard van essentieel belang om pigmentvlekken te voorkomen. Maar vergeet ook niet dat een moisturizer ook bij een vette huid een ontzettende belangrijke stap is in je skincareroutine. Elke huid heeft hydratatie nodig! Het bevat sterke antioxidanten om je huid te beschermen, maar ook ingrediënten om je huid te kalmeren en puistjes/mee-eters te verminderen. Ook maakt het je poriën kleiner en dus minder zichtbaar. De clear dagcrème SPF 30 kost €39 voor 60 ML. Gebruik de dagcrème 1 keer in de ochtend.

Moisturizer (nachtcrème): Clear Oil-free nachtcrème

 • Clear oil-free nachtcrème. De ideale crème om de vette huid te hydrateren, waarmee je je huidbarrière versterkt, maar niet je poriën verstopt. Het is ook geschikt voor vette huiden met puistjes/mee-eters. Daarnaast herstelt de crème je huid van alle schade die je overdag hebt opgelopen. Het herstelt de huid weer door onder andere niacinamide en ceramiden. Hij kost €32 voor 60ML. Gebruik je nachtcrème 1 keer in de avond.

Wat is jou favoriete product van Paula’s Choice? Ik ben benieuwd hoe jouw Paula’s Choice skincareroutine eruit ziet! Laat het weten in de comments.

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.