Paula's Choice bodylotion 10% AHA skin revealing

Paula’s Choice bodylotion 10% AHA, herstelt jouw droge huid

De Paula’s Choice bodylotion 10% AHA is ideaal voor de droge huid om de huid te herstellen en tegelijkertijd te hydrateren. Het is een exfoliërende bodylotion, dit verwijdert de dode huidcellen, overtollig talg en vuil. Wat resulteert in een stimulatie van nieuwe huidcellen, waardoor de droge huid herstelt kan worden, hydraterende stoffen beter opgenomen worden in de huid en de huid sneller hydrateert. Er zijn maar weinig bodylotions die daadwerkelijk de huid verbeteren, vaak is het enkel oppervlakkige hydratatie. Dat is jammer, want juist een droge huid heeft herstellende ingrediënten nodig. De Paula’s Choice bodylotion 10% AHA bevat herstellende, kalmerende en hydraterende ingrediënten. Ik ben erg benieuwd of het daadwerkelijk mijn huid verbeterd en hoe het voelt om een exfoliant op het lichaam te gebruiken. Lees je mee?

Paula's Choice bodylotion 10% AHA, glycolzuur, allantoïne, shea butter, droge huid, exfoliant, exfoliëren, dode huidcellen verwijderen, huidvernieuwen, celstimulatie, hydratatie, exfoliërende bodylotion, hydraterende bodylotion

Ingrediënten

Exfoliërend

 • Glycolic Acid = Glycolzuur, deze zuur valt in de categorie ‘Alpha Hydroxy Acids’. Het is 1 van de meest kleinste moleculen van alle AHA soorten waardoor het de huid het makkelijkst en meest effectief kan penetreren. Het verwijdert dode huidcellen, waardoor de huid zich beter en sneller kan vernieuwen. Daarnaast neemt het goed vocht op en kan het vocht ook goed vasthouden. Het stimuleert collageen en elastine, beschermt je huid tegen de zon en zorgt voor een stralende frisse huid.
 • Allantoin = Het werkt exfoliërend. Keratine is een eiwit dat je vindt in onze haren en in de bovenste cellaag van onze huid (epidermis). Allantoïne maakt keratine zacht en week, waardoor de huid beter in staat is om water vast te houden. Dit maakt de huid vochtiger, zachter en soepeler. Ook lost het de lijmlaag tussen dode huidcellen op, waardoor de dode huidcellaag verdwijnt en er een zacht, glad en glowy oppervlak ontstaat. Door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd.

Hydratatie

 • Dimethicone = Een olie/gel/poeder gebaseerd op siliconen. Het heeft een vochtinbrengende werking. Het hydrateert en beschermt de huid tegen uitdrogen. Ook verhoogt het de viscositeit (stroperigheid van de binnenkant van je huidlagen, waardoor het beter elastisch is). En wordt het ingezet als emulgator.
 • Glycerine = Het is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de huid goed hydrateert.
 • Butyrospermum Parkii (Shea) Butter = Ook wel shea butter genoemd. De boter wordt gewonnen uit de noten van de sheaboom. Het is ideaal voor extreme droogheid, eczeem, striae, wondjes, spierpijn en zonnebrand. Het is wetenschappelijk bewezen dat shea butter de huid verzacht, hydrateert, herstelt en beschermt.
 • Butylene Glycol = Een zeer werkzame stof die in lichte mate de huidvochtigheid verhogen en andere werkstoffen helpen de huid binnen te dringen.

Reguleert de pH-waarde

 • Sodium Hydroxide = Ook wel natriumhydroxide genoemd. Het is een bijtende stof die al eeuwen lang gebruikt wordt om zeep te maken. Het controleert de Ph-waarde en ontdoet de huid van vet (reinigend).
 • Disodium EDTA = EDTA is een ”chelerende” stof, dat wil zeggen dat het andere stoffen kan vangen en vasthouden. Het vormt samen met calcium of magnesium een niet-oplosbare verbinding die blijft plakken aan de huid. De toevoeging van EDTA maakt het product stabieler, waardoor de pH-waarde meer in balans is. Ook kun je het product hierdoor langer bewaren.

Antioxidant

 • Tetrahexyldecyl Ascorbate = Een vitamine C in een vetoplossing, functioneert als sterke antioxidant.
 • Tocopheryl Acetate = Vitamine E, ook een sterke antioxidant.
 • Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil = Het wordt ook wel druivenpitolie genoemd. Het is één van de meest waardevolle huisoliën, omdat de opbrengst aan olie van de zeer harde, kleine zaden van de druif erg laag is. Het heeft een hoog gehalte aan polyfenolen en tocoferolen. Hij functioneert als een sterke antioxidant, waardoor het de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast absorbeert het zeer goed, waardoor het de huid hydrateert. Ten slotte bevat het een hoog gehalte aan linolzuur om keratinisatie tegen te gaan.
 • Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Flower/Leaf/Stem Extract = Een plantenextract die functioneert als antioxidant.
 • Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract = Het olie extract van de groene theeplant Camellia Sinensis. Het werkt goed als antioxidant, werkt huidverjongend, hydrateerd de huid en werkt ontstekingsremmend.

Kalmerend

 • Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract = Kamille extract uit bloesem, stelen en bladeren van echte kamille bevat etherische olie, flavonderivaten en coumarine. De extracten van kamillebloesem hebben een kalmerend effect op de huid en ondersteunen de huidregeneratie.

Emulgator/conserveermiddel/hulpstoffen

 • Cyclopentasiloxane = Het is een silicone die fungeert als beschermende barrière, glijmiddel, oplosmiddel, anti-stick en transporteur voor werkstoffen. Het is niet comedogeen, wat betekent dat het poriën niet verstopt.
 • Glyceryl Stearate = Een emulgaat die in een olie in water emulsie stabiliseert.
 • Cetyl Alcohol = Een vettige alcohol die functioneert als emulgator en stabilisator.
 • Stearic Acid = Een vettige zuur die voornamelijk functioneert als emulgator. Daarnaast stimuleert het celvernieuwing en kan het vocht vasthouden.
 • PEG-100 Stearate = Afkorting van ‘Polyethylene Glycol’. Het getal achter de stof zegt hoelang de keten is. Het wordt gebruikt als oplosmiddel.
 • Xanthan Gum = Conserveermiddel.
 • Phenoxyethanol = Conserveermiddel.
 • Sodium Benzoate = Conserveermiddel.

Wat vind ik van de ingrediënten?

Het hoofd ingrediënt van de Paula’s Choice bodylotion, hoort te draaien om glycolzuur. En gelukkig, het eerste ingrediënt is ook glycolzuur. Het is een heel mild exfoliërend ingrediënt die zorgt voor celvernieuwing, waardoor je huid gaat stralen. Hydratatie wordt beter vastgehouden en je huid wordt egaler. Verder bevat het ook allantoine wat ook exfoliërend werkt, waardoor je huid een mooi zachte uitstraling krijgt en een natuurlijke glow. Verder bevat het hoofdzakelijk hydratatie door shea butter en glycerine. Twee prachtige ingrediënten om de huid diep te hydrateren en te verzachten. Dat is erg belangrijk bij exfoliërende producten, omdat je de huid wilt blijven voeden, je eerste huidlaag wordt namelijk vernieuwd dus die wil je weer goed opbouwen.

Naast de hydratatie en exfoliatie bevat het ook een zeer ruime lijst aan antioxidanten. Antioxidanten zijn ontzettend belangrijk in je huidverzorging. Waarom? Omdat het je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het is het wondermiddel tegen huidveroudering, tegen het voorkomen van bacteriën en het binnendringen van andere gekke stofjes. Een droge huid heeft een zwakkere huidbarrière en destemeer zijn antioxidanten zeer belangrijk om toe te voegen. Paula’s Choice heeft gekozen voor sterke antioxidanten, zoals vitamine C, E, plantenextracten en druivenpitolie.

Naast al het positieve commentaar, heb ik helaas nog twee kleine minpuntjes. Sodium benzoate functioneert als conserveermiddel, maar kan licht irriterend werken op de huid. Daarnaast zorgt PEG-100 Stearate er juist voor dat stofjes sneller je huid kunnen binnendringen en dus ook bacteriën. Het is beide in een erg laag percentage toegevoegd en ten opzichte van de hoge percentages aan antioxidanten, verwacht ik geen problemen.

Hoe is de Paula’s Choice bodylotion 10% AHA in gebruik?

Eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit eerder een bodylotion gebruikt die ook exfoliërend werkt. Eigenlijk gebruik ik alleen maar een exfoliant op mijn gezicht, dat is standaardroutine, maar de rest van mijn lichaam krijgt toch wat minder aandacht. Daar komt nu verandering in met deze bodylotion met 10% glycolzuur. Ik verwacht dat mijn huid licht gaat prikken/tintelen na het aanbrengen, omdat glycolzuur een werkzaam zuur is en dat geeft altijd een lichte prikkel. Dat is niet erg, want dat betekent dat het je huid gaat aanpakken. Erge tintelingen/prikkelingen in combinatie met irritatie is natuurlijk niet goed!

Swatch, textuur paula's choice bodylotion aha 10%

De Paula’s Choice bodylotion 10% AHA is geproduceerd in een tube, wat hygiënisch is, zorgt dat de antioxidanten blijven functioneren en brengt gemakkelijk aan. Ik gebruik elke avond een bodylotion, omdat ik een erg droge huid heb. Tijdens de eerste keer aanbrengen had ik inderdaad flink last van prikkelingen op mijn huid, voornamelijk op de droogste plekken zoals mijn heupen en ribben. Na 10 seconden trekt dit weg en voelt mijn huid heel erg zacht aan. Vrijwel elke bodylotion voelt gehydrateerd en zacht, maar wat ik nu vooral belangrijk vond is trekt de jeuk na een paar dagen weg en herstelt mijn huid ook echt?

Het is antwoord is JA! Deze bodylotion hersteld je huid echt en doet niet alleen oppervlakkig iets. Je merkt dat de cellen zich gaan vernieuwen, want ik heb niet meer dagelijks de hydratatie nodig en ik krab me niet meer kapot. Ik heb de bodylotion niet elke dag gebruikt, omdat ik het niet prettig vind dat ik elke dag mijn huid exfolieer, want dat betekent dat je elke dag een stukje van je bovenste huidlaag eraf haalt. Ik gebruik de bodylotion 3 keer per week gecombineerd met een hydraterende bodylotion. Deze combinatie was echt fantastisch en zorgt voor een zachte, gehydrateerde, niet-droog ogende huid.

Prijskwaliteit-verhouding Paula’s Choice bodylotion 10% AHA

De Paula’s Choice bodylotion 10% AHA is van hoge kwaliteit. Het bevat zeer werkzame stoffen die je huid op meerdere gebieden aanpakt. Zo is het ideaal voor de droge huid, maar ook voor huidveroudering. Sterke antioxidanten beschermen je huid en de toevoeging van 10% glycolzuur zorgt voor hydratatie, vernieuwing van de huid, verwijderen van oude dode cellen, stimulatie van elastine en collageen. Wat wil je nog meer? De perfecte bodylotion om ongeveer 3 keer per week te gebruiken en af te wisselen met een hydraterende bodylotion. Merk je dat je huid meer aankunt of meer nodig heeft? Dan kun je hem vaker gebruiken, maar bouw dit rustig op. Elke keer een dag erbij. Maximaal 2 keer per dag gebruiken. Je kunt hem ook alleen plaatselijk aanbrengen op bijvoorbeeld heel droge plekjes.

Paula's Choice bodylotion 10% AHA skin revealing, huidvernieuwend, huidverbeterend, droge huid, verzacht de huid, hydrateert de huid, verbetert de huidtextuur, huidveroudering, sterke antioxidanten, glycolzuur

De bodylotion kost €31 voor 210 ML bij Paula’s Choice. Aan de dure kant, maar het dubbel en dwars waard.

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra. Ook is dit een gekregen product.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.