Paardenmelk huidaandoeningen

Paardenmelk en de huid, hoe zit dat?

Sinds 1990 is paardenmelk al bekend in Europa. Paardenmelk kan veel gezondheidsvoordelen voor het lichaam opleveren, maar het biedt ook voordelen voor de huid. Vooral auto-immuunziektes, zoals eczeem en psoriasis hebben veel baat bij de behandeling van paardenmelk. Maar hoe werkt dat dan precies en waarom is paardenmelk zo uniek?

Waarom heeft paardenmelk een unieke werking?

Paardenmelk bevat lysozym, lactoferrine en immunoglobuline IgA. Dit zijn 3 stoffen die verantwoordelijk zijn voor de antibacteriële-, ontstekingsremmende- en immunomodulerende werking. Deze 3 functies zijn essentieel voor de behandeling van chronische ontstekingsziektes van de huid, zoals psoriasis. Dit komt omdat de rol van het immuunsysteem en het ontstaan van ontstekingen een hoofdrol speelt bij de ontstaanswijze van psoriasis en eczeem.

Paard, paardenmelk, merriemelk, voordelen huidaandoeningen, eczeem, psoriasis, acne

Huidziektes gepaard met ontstekingen

Huidziektes gaan soms gepaard met ontstekingen, zoals eczeem, psoriasis en acne. Een ontsteking is een reactie van het lichaam op beschadiging van weefsel. Paardenmelk werkt effectief bij huidziektes met ontstekingen, maar waarom?

Eczeem is een huidziekte die gepaard gaat met rode schilferige vlekken en extreme jeuk. Het is een auto-immuunziekte met chronische ontstekingen van de huid. Psoriasis kun je herkennen aan wit schilferende plakkaten op een rood oppervlakte, het komt vaak symmetrisch voor en ontstaat vaak in de huidplooien. Net als bij eczeem hebben mensen met psoriasis ook vaak last van jeuk. Acne is een chronische ontstekingsziekte van de talgklieren, wat vaak gepaard gaat met roodheden en jeuk.

Bovenstaande huidaandoeningen gaan allemaal gepaard met ontstekingen, paardenmelk bevat ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het mogelijk een hulpmiddel kan zijn om de klachten te verminderen. Maar ook is paardenmelk antibacterieel, waardoor het voorkomt dat bacteriën zich gaan ophopen op de huid. Bovendien speelt ook het immuunstelsel een grote rol bij de effectiviteit van paardenmelk en het verlichten van de symptomen bij de huidziektes met ontstekingen.

Eczeem ontstaat soms door een verstoorde darmflora. Het is een huidklacht die van binnenuit het lichaam komt, waardoor het belangrijk is dat eczeem ook van binnenuit bestreden wordt. Door paardenmelk te drinken,
wordt de darmflora geactiveerd en het lichaam schoongespoeld van onreinheden. Bij psoriasis werkt dit op dezelfde manier. Bij acne kan paardenmelk vooral de aandoening verminderen door de eiwitten die aanwezig zijn in paardenmelk. Ze ontlasten de stofwisseling van de huid, waardoor de huid beter vocht op kan nemen. Daarnaast nemen de ontstekingen af en vermindert het de jeuk door de stoffen: lysozym, lactoferrine en immunoglobuline IgA.

Hoe werkt de behandeling van paardenmelk bij huidaandoeningen?

Equilac heeft capsules ontwikkeld met 600 gram paardenmelk per capsule. Een voordeel van deze capsules zijn onder meer een langere houdbaarheidsdatum van 18 maanden, het is gemakkelijk in te nemen en je hebt geen vieze smaak van de paardenmelk. Het is een zeer aangename behandeling voor acne, psoriasis of eczeem, omdat het een natuurlijke behandelmethode is. Vooral de lactoferrine is in een hoog percentage aanwezig, waardoor de ontstekingsremmende werking zeer effectief is.

Ten opzichte van andere behandelingen voor psoriasis, eczeem of acne werkt Equilac anders, omdat Equilac het probleem aanpakt vanaf de bron en niet alleen symptomen bestrijdt. Het werkt van binnenuit, terwijl crèmes vaak alleen van buitenaf werken.

Equilac Paardenmelk Capsules

Het betreft vaak een kuur van 3 maanden, waarbij je elke ochtend en avond een capsule slikt. Naast de voordelen voor de huid, verbetert het ook de conditie van de darmflora en verhoogt het je weerstand. Een kuur van 180 capsules kost €90 en kun je kopen bij de Belgische apotheek of via de website.

Is de werking wetenschappelijk bewezen?

Het is nog niet 100% bewezen dat een huidaandoening volledig kan genezen, maar wel dat het zichtbaar symptomen vermindert, zoals jeuk. Het belangrijkste onderzoek naar de gunstige effecten van paardenmelk op huidproblemen werd in 2009 gepubliceerd door de Friedrich-Schiller Universiteit Jena in Duitsland. Tijdens deze studie werden de ervaringen van patiënten, die behandeld werden met paardenmelk, verzameld en anoniem bestudeerd om de gunstige eigenschappen ervan te bewijzen.

Meer dan 90% van de deelnemers, verklaarde dat de ernst van hun symptomen, zoals jeuk, drastisch afnam. Volgens professor Dr. Rainer Schubert, die de studie leidde, kan de verbetering van deze symptomen medisch worden ondersteund.

75% van alle patiënten met darmproblemen, ademhalingsproblemen of leverproblemen – reageerde positief op het drinken van paardenmelk. De groep mensen met darmstoornissen rapporteerde een afname van de symptomen en een betere algemene gezondheid. De wetenschapper merkte op dat voor optimale resultaten een langdurige behandeling met paardenmelk vereist is van minimaal 6 maanden.

De Friedrich-Schiller Universiteit Jena onderzoekt al meer dan tien jaar de voordelen van paardenmelk als ondersteunende behandeling. De wetenschappers zijn het erover eens dat sommige eiwitten in de moedermelk – met name lysozymen, lactoferrine, hemoglobine A en lactose – de darmflora en het immuunsysteem van de patiënten stimuleren.

Conclusie over paardenmelk

Kortom, merriemelk kan een nuttig middel zijn om symptomen te bestrijden, zoals jeuk. Meer wetenschappelijk onderzoek biedt in de toekomst zeker kansen om een ondersteuning te bieden in de medische behandeling van diverse huidaandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen. Equilac is een gemakkelijk hulpmiddel om de symptomen te bestrijden op een veilige manier.

Wat wist jij al over paardenmelk?

In samenwerking met Equilac.

1 gedachte over “Paardenmelk en de huid, hoe zit dat?”

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: