Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie, de nieuwe cosmetische hype

Tegenwoordig is het een enorme trend, de ooglidcorrectie. Het is een operatie die je kan inzetten voor verschillende doeleinden, zoals: een vermoeide blik verhelpen. Ik vind het een erg interessant onderwerp en vertel jullie hier graag meer over. Je zult in dit artikel informatie lezen over plastische chirurgie op medisch en cosmetisch gebied, verschillende ooglidcorrectie technieken, hoe de behandeling in zijn werk gaat, waar je het kunt doen, oorzaken van wallen/hangende oogleden en meer. Lees snel verder!

De oplossing tegen een boze blik is de ooglidcorrectie

Wat voor operaties voert een plastisch chirurg zoal uit naast de ooglidcorrectie?

Een plastisch chirurg heeft een ontzettend breed werkgebied. Vaak specialiseren zij zich in een bepaalde richting op medisch of cosmetisch gebied. Er is een groot scala aan operaties en die zal ik niet allemaal benoemen. Ik ga in dit artikel voornamelijk in op de operaties die het meeste voorkomen zoals borstverkleining of vergroting, corrigeren van een flapoor of een ooglidcorrectie.

Borstverkleining of borstvergroting

Er zijn altijd mensen die cosmetisch gezien hun lichaam niet mooi vinden. Zij ondergaan een borstverkleining of borstvergroting met implantaten. Ook bij deze operaties is er soms een medische achtergrond, bijvoorbeeld bij vrouwen die zo’n grote cupmaat hebben dat zij klachten krijgen aan het lichaam.

Een borstvergroting wordt vaak uitgevoerd door middel van implantaten, vaak is dit de siliconen variant. Ook is er een mogelijkheid om te combineren met lipofillers. Het geeft de borsten vaak meer volume en het verbetert de vorm en de verhouding.

Een borstverkleining wordt vaak uitgevoerd door een deel van het borstweefsel en in meeste gevallen een stuk huid te verwijderen. De vorm van de borst wordt gecorrigeerd en de tepel verhoogd.

Mijn ervaring met plastische chirurgie

Plastische chirurgie bevat een groot aantal operaties, zowel cosmetisch als medisch. Persoonlijk heb ik vooral ervaring op het medische gebied met plastisch chirurgie.

Zo heb ik toen ik vier jaar oud was een flapoor laten corrigeren tot een normaal oor. Dit is deels cosmetisch, omdat het je stoort aan je uiterlijk. Aan de andere kant zie ik dit wel medisch, omdat je ermee geboren bent. Een flapoor is een oor die meestal minimaal 2.5 cm naar voren staat van het hoofd af.

Een flapoor correctie is een eenvoudige operatie. De plastisch chirurg zet het kraakbeen in de juiste vorm en maakt een sneetje aan de achterzijde van de oorschelp.

Bij mij werd de operatie uitgevoerd onder volledige narcose, maar tegenwoordig hoeft dit in de meeste gevallen niet meer. De operatie is goed verlopen en ik ben nog steeds blij met het resultaat.

Wat is de oorzaak van hangende oogleden en/of wallen?

Als je ouder wordt kun je veel last krijgen van hangende oogleden, maar hoe komt dit nou eigenlijk?

Hangende oogleden en wallen worden veroorzaakt doordat er teveel aan huid ontstaat, wat meestal veroorzaakt wordt door verslapping van de huid. Een oudere huid vermindert namelijk in elastine en collageen wat van belang is voor een stevige strakke huid.

Een verslapte huid of wallen ontstaan vaak wanneer het vetkussentje onder de huid verzakt is. Dit kan komen doordat de zogeheten ‘steunbandjes’ zijn verslapt die normaliter ervoor zorgen dat de vetkussentjes op zijn plaats blijven.

Ook kan het zo zijn dat het vetweefsel niet meer zoals oorspronkelijk onder het oog zit. De ogen zijn hol geworden en donkere kringen zijn zichtbaar.

Welke technieken bestaan er?

Ten eerste kun je een ooglidcorrectie opdelen in twee categorieën namelijk:

 1. Ooglidcorrectie
 2. Bovenooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie kun je kiezen voor boven, onder of van beide een correctie. Bij Kliniek Veldhoven gebeurt dit onder plaatselijke verdoving.

Een bovenooglidcorrectie is een techniek die in eerste instantie bestaat uit het verwijderen van de overtollige huid. Soms wordt ook uitpuilend vet verwijderd. Het litteken wordt mooi verwerkt in de arcadeboog.

Onderooglidcorrectie technieken

Er bestaan vier technieken die uitgevoerd kunnen worden bij Kliniek Veldhoven door een plastisch chirurg.

 1. Onderooglidcorrectie door middel van huidresectie. De incisie bestaat uit het verwijderen van een stripje overtollig huid onder de wimperrand, uitgevoerd door een plastisch chirurg.
 2. Onderooglidcorrectie door middel van huidresectie met aanpassen van vetpockets. Dit is een techniek waarbij de plastisch chirurg de huidsectie aanpast met drie vetpockets aan de onderzijde van de oogkas.
 3. Onderooglidcorrectie uitgebreid met ooglidverstrakking. Deze operatie wordt vaak ingezet bij ogen die verslapt en uitgezakt zijn. De standaard ooglidcorrectie dient dan gecombineerd te worden met een ooglidverstrakking. Hierbij wordt de oogkringspier gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek, dit zorgt voor een ankerpunt om het onderooglid te steunen.
 4. Onderooglidcorrectie door middel van de Hamra techniek. Een andere techniek is de Hamra techniek, hierbij wordt het vet niet weggehaald, maar onderhuids gelijkmatiger verdeeld. Dit voorkomt dat de ogen na verloop van tijd hol worden. Een chirurg zal hiervoor kiezen als het vetweefsel niet meer zoals oorspronkelijk mooi verdeeld onder het oog zit.

Mijn visie op Kliniek Veldhoven

Kliniek Veldhoven is een gespecialiseerde kliniek in cosmetische ingrepen. Zij onderscheiden zich van andere klinieken doordat een ooglidcorrectie enkel uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg. Bij andere klinieken is dit namelijk niet het geval, hierbij wordt de behandeling vaak uitgevoerd door een cosmetisch arts of zelfs een huisarts. Ook worden deze behandelingen bij andere klinieken vaak goedkoper aangeboden als het door een cosmetisch arts uitgevoerd wordt. Goedkoop is fijn, maar je wilt liever meer kwaliteit in mijn ogen. Een hersteloperatie wil je namelijk te allen tijde voorkomen.

Waarom vind ik dat Kliniek Veldhoven zich onderscheidt van andere klinieken?

 • Plastisch chirurgen bij Kliniek Veldhoven zijn lid van de NVPC
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Plastisich chirurg gespecialiseerd in ooglidcorrectie
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Hoge kwaliteit van zorg
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • Hoge clienttevredenheid, 9.4

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

 • Mensen met wallen of hangende oogleden
 • Huidveroudering verbeteren
 • Zwaar aanvoelende ogen
 • Sombere, boze of vermoeide blik
 • Zicht wordt belemmerd

 Vermoeide blik? Oogcorrectie is de oplossing.

Hoelang duurt de operatie en wat kost het?

Je hebt besloten om de operatie te gaan doen. Je gaat voor die energieke blik of je wilt dat je weer ontspannen vooruit kan kijken.

Het is een vlotte operatie die vaak in een dagopname uitgevoerd kan worden. Vaak kun je al na een uur alweer naar huis toe.

De prijs ligt tussen de €695 en €2365 euro, voor de exacte prijzen verwijs ik je naar de prijslijst van Kliniek Veldhoven.

Zou jij kiezen voor een ooglidcorrectie?

Kortom: jij kunt een ooglidcorrectie ondergaan als jij graag weer een energieke blik wilt en ontspannen vooruit wilt kijken. In mijn oogopzicht is Kliniek Veldhoven daar een uitermate geschikte kliniek voor.

Wat is jouw mening over een ooglidcorrectie? Laat het me weten in de reacties!

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.