Niacinamide

Niacinamide, wat is het en wat doet het voor de huid?

Niacinamide wordt gezien als een wonderstofje voor de huid. Ook wel vitamine B3. In dit artikel wil ik je meer vertellen over Niacinamide. Onder andere over wat het is, wat de functies zijn en producten met Niacinamide.

Wat is niacinamide?

Het wordt gezien als een wonderstofje voor de huid. En het wordt ook wel gewoon vitamine B3 genoemd. Niacinamide wordt niet alleen in producten gebruikt, maar is ook onmisbaar voor het lichaam. Zo komt het voor in het spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel en ook de hersenfunctie zijn allemaal afhankelijk van Niacinamide. Je krijgt dit ingrediënt binnen, door middel van voeding.

Niacinamide zorgt voor de aanmaak van de zogenaamde ceramiden en vrije vetzuren. Deze natuurlijke huidvetten versterken de barrièrefunctie, hierdoor verliest de huid minder vocht en is hij beter bestand tegen invloeden van buiten af.

Ceramiden zijn vetzuren, deze zitten bijvoorbeeld in het vet van de hoornlaag van je huid, deze laag zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt.

Wat doet het voor de huid?

Niacinamide kan ontzettend veel doen voor de huid.  Het zorgt voor vermindering van de fijne lijntjes en rimpels, het helpt ontzettend erg tegen de droge (vochtarme) huid en het beschermt zelfs tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Bij een droge huid geeft het vooral hydratatie, maar ook heeft het een licht exfoliërende werking, wat ervoor zorgt dat je minder kans hebt op schilfertjes op de huid. De huid zal gladder worden, en daardoor zullen de drooglijntjes minder op vallen.

Ook bevat Niacinamide een ontstekingsremmende eigenschap, waardoor het erg geschikt is voor de huid die last hebben van rosacea, acne of rode plekken. Het remt de histamineproductie (wat zorgt voor roodheid en jeuk). Ook andere ontstekingsstoffen worden geremd.  Uit onderzoek is gebleken dat zelfs dermatologen dit ingrediënt voorschrijven bij huidaandoeningen, om de huid weer te kalmeren.

Resultaat met het product:
The ordinary – niacinamide 10% + Zinc 1%

Bij acne werkt het dus ontstekingsremmend, maar ook wordt de talgproductie verminderd, waardoor er geen ophopingen meer plaats vinden en er dus geen nieuwe mee-eters of puistjes kunnen ontstaan.

Onderzoek met pigmentatie

Uit twee onderzoeken van dermatologen uit Amerika is gebleken dat het soms wordt gebruikt om problemen met pigmentatie van de huid tegen te gaan. Ze zeggen dat het ongeveer 5% van oppervlakkige pigmentatie problemen kan verminderen.

Patiënten met melasma (zwangerschapsmasker, pigmentvlekken in het gelaat) kunnen hier erg baat bij hebben, het is een milde behandeling met toch langzaam aan resultaat.

http://buyniacinamide.com/vitamin-b3-cream-secret-radiant-blemish-free-youthful-skin/

Samenvattend:
Dit ingrediënt is dus een wonder ingrediënt. Het is voor vele huiden geschikt, ook voor echte huidaandoeningen zoals melasma, acne en rosacea.  Ook is het een erg goed ingrediënt om je te beschermen tegen de zon, wat de kans op huidkanker met wel 70% verminderd.

Producten die niacinamide bevatten zijn bijvoorbeeld:

2 gedachten over “Niacinamide, wat is het en wat doet het voor de huid?”

  1. Wow wat een verschil! Natuurlijk had ik hier nog nooit van gehoord maar goed om te onthouden en leuk dat je er ook producten bij zet waar het in zit, dankjewel!

  2. Zo, dat ziet er inderdaad uit als een wonderproduct. Wat een verschil in de foto’s zeg. Weer een nieuwe term geleerd trouwens.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.