Aleppo zeep met groene thee extract, olijf en laurier

Natuurlijke Aleppo zeep met laurier

De natuurlijke Aleppo zepen zijn natuurlijke zepen gebaseerd op heel verzorgende ingrediënten om de huid te voeden tijdens het douchen. Veel doucheproducten werken uitdrogend, waardoor je na het douchen je huid extra moet voeden. Maar hoe fijn zou het zijn als je direct je huid gevoed wordt en niet eerst uitgedroogd wordt? Laten we snel kijken wat voor ingrediënten de natuurlijke Aleppo zeep bevat en of het ook daadwerkelijk geschikt is voor de gevoelige en droge huid.

Aleppo zeep olijf, laurier, gevoelige huid, droge huid, zeep, douchen met zeepblok, natuurlijke zeep, plantaardig, vegan, cruelty free

Ingrediënten

  • Olea europaea (olive) fruit oil, simpelweg olijfolie. Het is gunstig voor de droge huid vanwege het vetzuurgehalte, waarvan een deel afkomstig is van het verzachtende squaleen. Olijfolie bevat essentiële vetzuren die een droge huid nodig heeft, waaronder oliezuur, palmitinezuur en linolzuur. Het bevat ook fenolische verbindingen die antioxiderende voordelen bieden. Uit een klein aantal dierproeven blijkt dat lokaal aangebrachte olijfolie bescherming kan bieden tegen milieuschade
  • Laurus nobilis (laurel) fruit oil, Aleppo zeep is een effectieve reiniger, antibioticum, schimmelwerend en jeukmiddel en helpt ook bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem, dermatitis en acne vanwege de laurierolie.
  • Gossypium herbaceurn (cottonl-seed oil*, laurus nobilis (Laurel) fruit oil*, Laurus Nobilis is een archaïsche plantensoort die bloeide op het oude supercontinent van Gondwana. Laurier werkt ontstekingsremmend, vermindert roodheden, verzacht de huid en hydrateert de huid. Ideaal dus voor een gevoelige en droge huid, maar ook voor bijvoorbeeld de huid met acne of eczeem.
  • Helianthus annuus (sunflower) seed oil*, Zonnebloemolie, een lichte plantenolie die een uitstekende basis vormt voor je huidverzorging. De olie bezit goede huidverzorgende eigenschappen en is een prima basisolie voor actieve stoffen. De olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals linol- en oliezuur.
  • Glycine soja (soybean) oil*, een olie die zeer goed werkt om de huid te hydrateren en te voeden. Het zorgt er ook voor dat cellen continu vernieuwd worden, waardoor je huid optimaal in conditie blijft en voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden. Daarnaast absorbeert het de huid, waardoor het ook geschikt is voor een vette huid, omdat het overtollige talg verwijdert wordt.
  • Cocos nucifera (coconut) oil*, het voordeel van kokosolie op de huid is vergelijkbaar met dat van de minerale olie. Gelukkig, in tegenstelling tot minerale olie, is er geen kans op nadelige bijwerkingen op de huid door het aanbrengen van kokosolie. Kokosolie is een veilige oplossing om uitdroging en schilfering van de huid te voorkomen. Het vertraagt ook het proces van huidveroudering, zoals rimpels en verslapping van de huid.
  • Sodium hydroxide, een stof die ervoor zorgt dat alle ingrediënten aan elkaar kunnen binden. Het wordt gebruikt om zeep te maken bijvoorbeeld.

Wat vind ik van de ingrediënten?

Wat een prachtige lijst aan ingrediënten, hier word ik echt blij van als ik een product ga testen. Alleen maar zeer goede voedende ingrediënten voor de huid. Het bevat geen rotzooi, alles is natuurlijk, milieuvriendelijk, dierproefvrij en toch heel goed voor de huid. Dat willen we altijd toch?

Zeker voor een doucheproduct is het belangrijk dat dit goed is voor de huid. We gebruiken het dagelijks, het water is al uitdrogend dus wil je dit graag weer in balans brengen met de zeep die je gebruikt. Met deze zeep komt dat zeker goed. Het bevat hydratatie, bescherming tegen schadelijke stoffen van buitenaf, het verzacht de huid, er zitten ontstekingsremmers in en het is geschikt voor alle huidtypes. Het biedt extra voeding voor de droge- en gevoelige huid, maar ook de vette- en normale huidtypes kunnen baat hebben bij deze natuurlijke Aleppo zeep.

Hoe is de natuurlijke Aleppo zeep in gebruik?

De Aleppo zeep is een zeep in blokvorm, waardoor je wel even goed moet bedenken waar je hem wilt bewaren. Ik zelf bewaar hem op een schoteltje naast de wasbak en dan kun je hem uit de douchecabine zo pakken, maar een geschikt afgesloten bakje voor in de douche is ook een optie. Daarnaast kun je het blok direct gebruiken op de huid, maar je kunt hem ook eerst uitsmeren op je washand.

Ik heb beide varianten geprobeerd. Beide varianten vond ik prettig werken, maar mijn voorkeur gaat uit naar de washand. Waarom? Ik vind het blok vrij hard, waardoor je vooral bij delen van je botten het niet goed verdeeld krijgt. Ik moest dan alsnog het verdelen met mijn handen of op mijn hand het blok heen en weer laten gaan. Naar mijn idee kan ik dan beter direct het op mijn washand doen, werkt sneller.

Je moet niet schrikken van het gevoel wat de zeep achterlaat. Aan het begin na het afspoelen wordt je huid extreem stroef en heb je het idee dat het niet goed is. Maar hier moet je even doorheen bijten, want daarna krijg je een zeer zachte huid. Ik heb een zeer droge huid, waar de witte schilfers op te zien zijn, maar na een week gebruik merk ik dat mijn huid al verbeterd. Ook van twee andere mensen heb ik vernomen dat zij dezelfde effecten ervaren. Ik kan deze zeep dus zeker aanraden voor de extreem droge huid.

Prijs-kwaliteit verhouding natuurlijke Aleppo zeep met laurier

De natuurlijke Aleppo zeep met 35% laurier is een zeer kwalitatieve zeep die geschikt is voor alle huidtypes, met net een beetje extra verzorging voor de droge en gevoelige huid. Ik ben heel erg tevreden over de ingrediënten, maar ook over het gebruik van de zeep. Het werkt prettig, doet zijn werk en voed mijn huid. Daarnaast hebben de Aleppo zepen ook nog een zeer voordelige prijs, namelijk maar €6,80 voor een heel blok zeep van 150 gram. Daar doe je relatief lang mee kan ik je vertellen. In verhouding een stuk duurzamer en goedkoper dan de reguliere doucheschuimproducten.

aleppo zeep, verzorgend, verzachtend, droge huid, gevoelige huid, laurier zeep, groene thee extract, olijf zeep

Ook enthousiast? Bestel hem dan nu de natuurlijke Aleppo zeep bij Skinessence.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.