Multi-functional soap sponge mother of pearl daily concepts

De multi-functional soap sponge van Daily Concepts

Een tijdje geleden ontving ik in de Styletonebox de multi-functional soap sponge mother of pearl van Daily Concepts. Dit leek mij een interessant product om meer te gaan testen, omdat het verschillende functies heeft en daarna erg puur is qua ingrediënten. Het schijnt echt een wonder product te zijn voor zowel het lichaam als het gezicht. Dat klinkt erg goed, maar is dit ook zo? Zo kort voor kerst lijkt mij het super als ik jullie nog een super productje van 2019 kan tonen toch? Vandaag neem ik jullie mee in de review van de ”Daily Concepts multi-functional mother of pearl soap sponge”.

Multi-functional soap sponge mother of pearl daily concepts, huidverzorging, skincare, hydratatie, droge huid, dry skin, reinigen, gezichtsreiniger, cleanser, cleansing skin, hydratation

Ingrediënten

 • Glycerin = Een erg populair ingrediënt wat een echte aanwinst is voor de huid. Het wordt ook wel glycerol genoemd en wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie, maar ook is het een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag, bevindt. Het behoort tot de zogenoemde ”Humectanten”. Humectanten zijn ingrediënten die het vocht kunnen vasthouden en aantrekken in de huid. Het bevordert dus de hydratatie van de huid, maar het ingrediënt penetreert hierdoor ook makkelijker door de hoornlaag en het kan waterreservoirs aanmaken in de bovenste lagen van de huid.
 • Sodium Palmate, een zeep ook wel natriumpalmaat genoemd. Het is een wasactieve stof, die wordt gewonnen door verzeping van palmolie. Het betreft het natriumzout van vetzuren. Het is mild reinigend voor de huid en erg geschikt voor de gevoelige huid.
 • Ammonium Lauryl Ether Sulphate = Ook dit is een sterk reinigende stof, zelfs in een sterke verdunning. Het vormt door de oppervlakte-actieve werking een stevig schuim. In Europa wordt het over het algemeen weinig gebruikt dan in andere werelddelen. Het wordt ingezet als reiniger en schuimvormer.
 • Propylene Glycol = De naam verklapt het al een beetje, het is afgeleid van glycerine. Een echte vochtdrager, het trekt nog beter in de huid dan glycerine en ook nog goedkoper. Het voorkomt dus vochtverlies en houdt zo de vochtbalans van de huid op peil. Ook bevordert het de opname van andere stoffen in de huid.
 • Sorbitol = De meeste mensen kennen Sorbitol als een eetbaar ingrediënt, zoals in tandpasta of in zoetjes. Maar het wordt ook vaak in cosmetica gebruikt. Het is een alcoholverbinding van suiker die in de natuur voorkomt in onder andere bessen en druiven. Voor de huid functioneert sorbitol als een hydraterende stof die in de huid tot 5 uur lang vocht vast houdt. Ook kan sorbitol dienen als verdikkingsmiddel. Het is vergelijkbaar met glycerine.
 • Mother of Pearl extract = Een ideaal ingrediënt voor de droge en beschadigde huid. Het is voedend en beschermend. Het maakt de huid zacht en egaal.
 • Titanium Dioxide = Een ingrediënt wat vaak ingezet wordt als UV filter en als witte kleurstof.
 • Citrus Extracts Bactericide = Een extract afkomstig van citrusvruchten die voornamelijk werkt als antibacterieel ingrediënt.
 • Opuntica Ficus-Indica (Nopal Cactus Extract) = De puntia ficus-indica is de bekendste vijgcactus. De plant is een uitgebreid vertakte, tot 5 meter hoge cactus. De vruchten zijn eetbaar en de succulente schijven kunnen na het verwijderen van de doornen als groenten worden gekookt. Op de huid werkt het vooral als een sterke antioxidant.
 • BHT = Ook wel butylated hydroxytoluene genoemd. Ook dit ingrediënt is een sterke anti-oxidant.
 • Parfum

Oordeel & uitleg van de ingrediënten

Op zich een heel mooie lijst aan ingrediënten. Vooral veel hydraterende ingrediënten wat goed is voor de droge huidjes onder ons. Er zitten geen uitdrogende ingrediënten in en ook geen ingrediënten die te sterk zijn voor de huid. Dit is fijn, want je wilt niet na het reinigen dat je huid strak en uitgedroogd aanvoelt. Om dit te voorkomen hebben ze diverse mineralen oliën ingezet. Om de huid ook nog goed te beschermen bevat het ook anti-oxidanten en antibacteriële ingrediënten. In mijn ogen een prima lijst met nuttige ingrediënten die de huid zeker kunnen verbeteren en multi-functioneel ingezet kunnen worden.

Hoe is de multi-functional soap sponge in gebruik?

De zeep heeft een vrij onhandige verpakking al zeg ik het zelf. Als je hem open maakt moet je hem ook echt gaan gebruiken en kun je het beste een ander bakje aanschaffen om de zeep op te bewaren. Het is namelijk vrij lastig en een beetje onhygiënisch om de soap sponge heel de tijd in het zakje te bewaren. Nat in een afgesloten ruimte is geen goede combinatie.

Multifunctionele zeepspons, exfoliërend, verzachtend, verzorgend, hydraterend, droge huid, huidverzorging, skincare, gezichtsreiniger, lichaamsreiniger, reiniger

Gelukkig heb ik ook veel positiefs te zeggen over deze multifunctional soap sponge, want zoals de ingrediënten al deden vermoeden hydrateerd het mijn huid enorm. De zeep is ietsje ruw in gebruik, maar naarmate je hem vaker gebruikt en hem goed nat maakt is het beter. De zeep droogt mijn huid niet uit, het voelt niet trekkerig, maar juist zacht, gehydrateerd en egaal. Ook niet onbelangrijk is dat mijn huid echt schoon voelt en je makkelijk overal bij kan komen. Ik masseer vaak de zeep nog even in mijn huid met mijn vingers om echt overal bij te komen zoals de neusvleugels, groefje van je kin, tussen de wenkbrauwen en niet te vergeten langs de haarlijn.

Prijs-kwaliteit verhouding multifunctional soap sponge Daily Concepts

Ik ben tevreden! Een handige zeepspons die je in kan zetten voor meerdere doeleinden. Wil jij extra verzorging voor je lichaam dan kun je hem heerlijk in zetten om te exfoliëren, verzorgen en te reinigen. Hij hydrateert, verzacht en egaliseert de huid. Door de exfoliërende werking verwijdert het de dode huidcellen van de huid, waardoor de huid ook automatisch zachter wordt. Dan nog de fantastische vochtbevorderende ingrediënten die de huid hydrateren. Top! Je kunt het ook ideaal gebruiken op je gezicht om je make-up eraf te halen. Het reinigt goed, maar op een milde manier, zodat je huid niet grof en ruw aanvoelt. Gebruik een olie of voedende dag/nachtcreme na gebruik van deze soap sponge om een extra effect te creëren.

Exfoliërend, exfoliation, skin, body, face, mild reiniger, gezichtsreiniger, facecleanser, bodycleanser, soap sponge

De multi-functional soap sponge mother of pearl van Daily concepts kun je kopen bij Dailyconcepts voor €6,95.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.