De 7 meest gemaakte makeup fouten

De 7 meest gemaakte makeup fouten

Eerlijk is eerlijk iedereen heeft wel eens een makeup blunder meegemaakt. Zo kan dat zijn dat je een verkeerde oogschaduw hebt gebruikt die totaal niet stond bij je oogkleur, maar misschien heb je ook wel veel te veel bronzer op gedaan of een verkeerd foundation kleur? Er bestaan er vele en vandaag deel ik de 7 meest gemaakte makeup fouten of blunders. Want bestaan er eigenlijk wel fouten in makeup?

Zijn er eigenlijk wel fouten in makeup? Want je doet toch zelf wat je mooi vind. Dit klopt zeker, maar er zijn altijd richtlijnen wat bij welk huidtype, gezichtsvorm, oogkleur, haarkleur en huidskleur past. Natuurlijk blijf je altijd zelf doen wat je mooi vind, maar om je mooie kanten te accentueren is het belangrijk om met bovenstaande punten rekening te houden.

De 7 meest gemaakte makeup fouten

  1. Ik denk dat de meest gemaakte makeup fout bij de wenkbrauwen ligt. Ik zie dit nog zo vaak voorbij komen in de wereld. Teveel epileren, te weinig epileren, teveel bij tekenen of juist te weinig. Sommige mensen tekenen hun wenkbrauwen heel onnatuurlijk, waardoor heel de gezichtsvorm niet meer natuurlijk is. Je moet natuurlijk doen wat jij zelf mooi vind, maar volg altijd je natuurlijke wenkbrauwvorm.
  2. Een verkeerde foundation kleur. Een heel belangrijk iets voor een mooie makeuplook. Een foundation kleur moet niet te licht zijn, want dan lijk je op een spook. Maar bij een te donkere kleur slaat het vaak oranje uit. In een ander artikel leg ik alles uit over het juist kiezen van een foundation kleur.
  3. Dit is vooral een ”fout”, die gedaan wordt door mensen met kleine ogen. Eyeliner zetten op je onderste waterrand. Hierdoor worden je ogen juist kleiner! Gebruik eerder een wit oogpotlood en zwart op de bovenste waterrand.
  4. Geen primer en poeder gebruiken als je een vette huid hebt. Een vette huid bevat veel olie en talg. Makeup heeft een stabiele ondergrond nodig om het de gehele dag te laten zitten. Daar is een mat product voor nodig. Een primer en poeder zorgen ervoor dat de makeup beter blijft zitten en niet gedurende dag gaat glimmen of glijden.
  5. Een foundation met SPF gebruiken als je een fotoshoot hebt met flits. SPF weerkaatst zonlicht, omdat het ervoor zorgt dat UVlicht tegengehouden wordt en niet doordringt in de huid. Een flits heeft deels de zelfde werking als zonlicht op makeup en dus wordt de foundation opgelicht en kan je op een lichte spook gaan lijken. Gebruik dus liever geen SPF als je weet dat je foto’s gaat maken met flits.
  6. Met makeup gaan slapen. Tja, dit is zo’n fout die vele mensen nog steeds maken. Ook al ben je niet gevoelig voor acne of andere oneffenheden, is het alsnog erg slecht voor de huid. Makeup verstopt namelijk de poriën als je het ’s avonds niet van het gezicht af haalt, dit zorgt ervoor dat je poriën groter worden, gevoeliger voor bacteriën, meer kans op rimpels en een ruwe huid. Dat willen we niet toch?
  7. Donkere oogschaduw op het gehele ooglid gebruiken. Niet zo’n goed idee. Weet je waarom? Het zorgt ervoor dat je er vermoeider en ouder uit gaan zien. Probeer de donkere kleur is alleen in je arcadeboog of buitenste hooghoek aan te brengen!

De laatste kleine tip: Was je kwasten! Dit voorkomt bacteriën, oneffenheden en een doffe huid.

Borstel, Make Up, Cosmetica, Verzinnen, Schoonheid. Kwasten niet schoonmaken is 1 van de meest gemaakte fouten

Heb jij nog een leuke tip? Laat het weten in de comments hieronder!

3 gedachten over “De 7 meest gemaakte makeup fouten”

  1. Oh make-up afhalen blijft een dingetje haha. Ik neem het me iedere dag opnieuw voor, maar vooral als het lat geworden is heb ik er geen zin meer in. Ik probeer het nu te doen als ik mijn dochter op bed gelegd heb.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.