Purpuz planner 2020

Meer balans in je leven door de Purpuz planner

De Purpuz planner, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Het is tegenwoordig zo hectisch in mensen hun leven dat zij vaak totaal geen balans meer hebben. Er zijn zoveel taken te doen dat een mens niet meer bewust leeft. Het bewust leven kan juist zoveel rust geven. De Purpuz planner is hier volledig voor ontwikkeld. Je krijgt weer meer grip op situaties en kan de balans terug krijgen in het leven. Aangezien ik zelf de laatste tijd ook de balans een beetje kwijt was in het leven ben ik de Purpuz planner gaan gebruiken. Ik vertel jullie daar graag mijn ervaring over.

Waarom is de Purpuz planner ontwikkeld?

Heel kort gezegd, de Purpuz planner is ontworpen voor iedereen die zijn doelen wilt nastreven. Dit kan dus simpel gezegd iedereen zijn: een werknemer, een manager, een ondernemer, een student, een moeder of vader, noem het maar op. De Purpuz planner helpt je om je doelen beter te bereiken, maar ook op nieuwe doelen te halen en om deze realistisch te maken.

Ook is deze planner ontzettend geschikt voor mensen die totaal de balans kwijt zijn in het leven. Denk hierbij aan een burn-out, depressie of hooggevoelige mensen. Het is voor deze mensen erg belangrijk om weer structuur terug te krijgen en deze planner kan daarbij helpen. De ontwikkelaar van de Purpuz planner, Clen Verkleij, is ook op het idee gekomen om dit te ontwerpen, omdat hij zelf te maken kreeg met een burn-out. Het gehele verhaal over zijn loopbaan naar deze planner kun je op de website van Purpuz lezen.

Hoe werkt de Purpuz planner?

Het begint met een groot jaaroverzicht en 366 redenen voor een feest met de data. Dat is overzichtelijk, zodat je deze mee kunt nemen in je planning. En stiekem niet de feestdagen kunt vergeten, want daar moeten we van genieten. Ontspanning is erg belangrijk.

Purpuz planner jaaroverzicht en feestdagen

Vervolgens heb je acht tools die je kunt gebruiken om je doelen op te stellen en waar te maken:

 1. De Purpuz map: Helpt je om je dromen te visualiseren
 2. De Purpuz matrix: Helpt je om je dromen te ordenen
 3. Het Purpuz plan: Helpt je om je doelen op te delen in stappen
 4. Het purpuz pad: Helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
 5. De maandplanning: Geeft je structuur en overzicht
 6. De weekplanning: Geeft je jouw dagelijkse to-do’s
 7. Dagreflectie: Laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien
 8. Vragen aan jezelf: Laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst
Uitleg van de purpuz planner door middel van 8 tools om jou doelen op te stellen en zo effectief mogelijk te bereiken.

Deze stappen worden aan het begin van de planner uitgebreid uitgelegd, zodat je effectief aan de slag kunt. Het is eigenlijk een soort mini werkboek in de planner. Hierna kun je echt zelf aan de slag met het werkboek en kun je alle informatie die je hebt gelezen toepassen op jouw doelen.

Als jij dan denkt ”Ja ik kan dit, ik kan op deze skills altijd vertrouwen”, dan kan je doorgaan naar het echte ”plan-werk”.

Hoe is het agenda deel opgedeeld?

Natuurlijk bestaat er naast het werkboek in de planner, ook echt een agenda gedeelte waarin je heel overzichtelijk als je afspraken en taken in kunt opdelen.

Weekoverzicht van de purpuzplanner

Het bestaat uit een dagdoel, weekdoel opgedeeld in privé en werk, je week to-do’s ook opgedeeld in privé en werk + de tijd die je nodig hebt en daarnaast is er nog een creatieve ruimte waarin je alles kunt opschrijven.

Privé, werk en dagdoelen
Week to-do's opgedeeld in privé en tijd met de purpuz planner

Na elke maand zijn er twee bladzijdes met vragen aan jezelf. Hierin kun je reflecteren op de afgelopen maand. Heb jij je doelen behaald? Heb je voldoende tijd vrij gemaakt voor je dromen, en zo niet waarom is het niet gelukt? Deze vragen helpen je allemaal om je inzicht te geven in wat je bereikt hebt en wat nog niet. Hiermee sta je stil bij het leven, krijg je balans en kun je dingen goed reflecteren naar jezelf die goed zijn gegaan en wat minder.

Vragen aan jezelf om te reflecteren op je doelen en je doelen beter te bereiken

Aan het begin van elke maand staat er een groot maandschema met ruime hokjes waarin je een maandplanning kan maken, met bijvoorbeeld verjaardagen, standaard afspraken of je sportplanning.

Purpuz planner maandoverzicht

Helemaal aan het eind van de Purpuz planner heb je een bucketlist, nog een Purpuz map, creatieve ruimte, de Purpuz matrix en Purpuz canvas.

Wat vind ik van de Purpuz planner?

Ik kan hier kort en krachtig over zijn, ik ben met deze planner erg blij. Ik had altijd moeite met plannen, structuur krijgen en balans krijgen. Ik ging continu over mijn eigen grenzen en zag het verschil niet meer tussen ontspanning en taken. Er was bijna geen ontspanning meer wat kan leiden tot een burn-out. Ook helpt mij dit enorm in stress-volle situaties. Als ik ontzettend veel te doen heb dan kan ik met 1 blik alles weer onder controle krijgen.

Ik gebruik de Purpuz planner elke dag. Elke avond maak ik mijn planning voor de volgende dag en daarnaast gebruik ik het maandoverzicht om mijn blogs in te plannen.

Stress heeft veel gevolgen voor de huid

Wat ik ook erg belangrijk vind om te bespreken is dat stress ontzettend veel lichamelijke en geestelijke gevolgen kan hebben. Zo kan de huid ook erg slecht reageren op stress, en dan zou het toch super zijn dat je met de Purpuz planner je stress onder controle kunt krijgen.

Stress voorkomen en onder controle krijgen door de purpuz planner

Gevolgen van stress voor de huid:

 • Puistjes en onzuiverheden
 • Rode vlekken
 • Doffe huid
 • Droge huid
 • Het maakt de huid sneller oud
 • Eczeem en Psoriasis kunnen sneller uitbraken hebben en ook heftigere uitbraken. Het staat sterk in verbinding met elkaar.
 • Donshaartjes in het gezicht

Onder invloed van stress maakt het lichaam cortisol aan, een hormoon zoals adrenaline. Cortisol zorgt ervoor dat energie die in de cellen van je lichaam opgeslagen zit, snel beschikbaar komt. Zo kunnen we snel handelen of presteren onder druk, spanning of bij gevaar. Handig, maar zo’n situatie moet niet te lang duren. Chronisch verhoogde cortisolwaarden zijn namelijk heel ongezond. De hormoonbalans raakt verstoord, evenals de bloedsuikerspiegel, cholesterolwaarden en vetstofwisseling. Langdurige stress veroorzaakt zo veel schade aan hart en vaten, we worden dikker en vermoeider. Maar voortdurende hoogspanning trekt ook zichtbare sporen in de huid.

Waar kun je de Purpuz planner kopen?

Ik ben enthousiast en hoop met deze blog mensen meer structuur te kunnen bieden in hun leven. Het kan iedereen helpen om net iets meer rust te creëren. Je kunt deze Purpuz planner kopen in het blauw en roze voor €34,99 – 39,97 bij Purpuz en Bol.com.

1 gedachte over “Meer balans in je leven door de Purpuz planner”

 1. Ik heb de planner getest voor het jaar 2019 en ik vond hem ook heel fijn werken! Ik heb alleen gemerkt dat ik het minder leuk vind om te plannen in tijdsblokken en daarom heb ik besloten om een andere planner te zoeken voor 2020. Jammer, want de andere dingen die er in staan vind ik wel echt heerlijk! Vooral die wekelijkse opdrachten.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.