Lush bodylotion snowflake

Lush, bodylotion Snowflake

Wat is het toch weer koud buiten hè? Daarom kan je huid wel wat extra voeding gebruiken. Mijn huid is altijd super droog en echt elke avond moet ik verplicht mij zelf insmeren anders stopt de jeuk niet. Daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe voedende bodylotions die mij huid goed hydrateren. Ik kwam bij Lush de bodylotion Snowflake tegen en die sprak mij wel erg aan. Ik zag op het eerste oog al dat er amandelmelk en rozenwater in zat wat erg voedende en hydraterende ingrediënten zijn. Lees je snel mee over mijn review van de Lush bodylotion Snowflake?

Lush snowflake bodylotion. Een zeer hydraterende, voedende bodylotion voor de droge huid.

Ingrediënten

 • Amandelmelk (Prunus amygdalus dulcis) = Amandelen hebben een exfoliërende werking, wat betekent dat het de dode huidcellen van de huid verwijderd.
 • Abrikozenpitolie (Prunus armerniaca) = Abrikozen zijn rijk aan vitamine A en onverzadigde vetzuren. Het zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel wordt gehouden.
 • Fair trade en biologische cacaoboter = Een ontzettend voedend en hydraterend ingrediënt. Het huid de huid echt gevoed, gehydrateerd en zacht.
 • Rozenwater (Rose centifolia) = Kalmeert en verzacht de huid.
 • Glycerine = Een natuurlijk bestanddeel die bestaat uit vetten en oliën, hoofdzakelijk bestaat het uit tryglyceriden. Het is een echte hydratatiebooster. Ook zorgt het ervoor dat het product gemakkelijk smeerbaar is, olie-in-water emulsies aan elkaar kunnen binden en het verzacht de huid.
 • Biologische illipeboter (Shorea stenoptera) = De Shorea is een tropische boom met noten. Uit de noten wordt olie gewonnen waardoor er een boter van gemaakt kan worden. Het lijkt erg op cacaoboter. Voor de huid is het goed, omdat het hydrateert en is een sterke anti-oxidant.
 • Fair trade amandelolie = verzacht, verzorgt en hydrateert de huid.
 • Cederhoutolie = Een sterke aardende etherische olie die de huid kan kalmeren, voeden en verzachten. Ook verstevigd het de huid en brengt het balans in de huid.
 • Korianderzaadolie = Een ingrediënt die ontzettend goed werkt voor de geïrriteerde en onzuivere huid. Het is namelijk rijk aan petroselinezuur, dit is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Het heeft een sterke anti-baceteriële en ontstekingsremmende werking.
 • Sandalwood olie = Sandelhout is een zeer geliefde olie voor de huid. Het verlicht de geïrriteerde huid en werkt daarom erg goed bij eczeem, wonden en psoriasis. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend, kalmerend en verzorgend.
 • Etherische amandelolie
 • Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin) = Ook wel hars genoemd, het is de vorm die alleen voorkomt in Thailand en Laos. Het wordt vaak gebruikt als geurmiddel, maar ook om de huid diep te reinigen en te kalmeren.

Emulgatoren

 • Triethanolamine = Wordt ingezet als emulgator.
 • Stearinezuur = Een lange keten vetzuur, die bestaat uit onverzadigde vetzuren. Het bestaat uit plantaardige oliën. Het wordt vaak ingezet als emulgator.
 • Cetearyl alcohol = Een plantaardige alcohol die ingezet wordt als co-emulgator.

Geurstoffen van natuurlijke oorsprong

 • Citral
 • Citronellol
 • Farnesol
 • Geraniol
 • Limonene
 • Linalool
 • Parfum

Oordeel ingrediënten

Het lijstje begint met veel belovende ingrediënten. Er zitten echt veel actieve, hydraterende en voedende ingrediënten in. Daar ben ik erg blij mee want dat is ten slotte het doel van de bodylotion. Helaas zitten er wel erg veel geurstoffen in. Dit vind ik echt niet nodig. Het voordeel is wel dat ze natuurlijk zijn en daardoor minder agressief voor de huid.

Noten, Amandelen, Zaden, Voedsel, Batch, Voeding, Dieet

De bodylotion bevat veel etherische oliën die erg zuiver, veilig en natuurlijk zijn voor de huid. Als je een droge huid hebt is dit essentieel want de huid heeft vetten nodig om de huid goed gehydrateerd te houden.

Hoe is de Lush Snowflake bodylotion in gebruik?

Het eerste wat ik graag kwijt wil is dat ik deze bodylotion echt niet lekker vind ruiken. Ondanks de grote hoeveelheid aan geurstoffen ruikt hij toch echt niet lekker. Een soort weeïge lucht, beetje muf. Gelukkig als je het op de huid smeert is deze geur snel verdwenen en ruik je het niet meer.

Structuur van de bodylotion snowflake van lush is zeer vol en voedend. Erg rijk.

Goed, verder naar hoe smeert hij? De bodylotion is erg rijk en vol van structuur. Hij verdeeld daarom erg makkelijk op de huid en voelt direct al erg hydraterend en voedend. Ik merk meteen dat mijn jeuk verminderd en mijn huid voelt zeer zacht aan. Ik smeer mij lijf altijd in de avond in, normaal als ik ’s ochtends wakker word is mijn huid alweer droog. Wat ik erg verrassend vind aan deze bodylotion is dat mijn huid nog steeds in de ochtend gehydrateerd was. Ik had echt een zijdezacht huidje. Super toch?

Prijs-kwaliteit verhouding Lush bodylotion Snowflake

Nou ik kan denk ik wel zeggen dat ik positief ben over deze bodylotion. De geurstoffen zijn wel echt een nadeel, en de geur van de bodylotion op zichzelf ook, maar de werking overtreft het toch wel. Ik heb nog geen bodylotion gehad, waarbij mijn huid in de ochtend nog steeds goed gehydrateerd was. Bij deze dus wel, dus dat betekent dat ik hem zeker opnieuw ga gebruiken!

Snowflake bodylotion lush

Wil jij nu ook kijken of deze bodylotion voor jou werkt? Dan kun je deze bodylotion voor €13 voor 100 gram en €24 voor 225 gram. Je kunt hem uiteraard bij Lush kopen.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.