Cacaoboter Lamazuna bodylotion in blok

Lamazuna cacaoboter bodylotion

Eventjes geleden heb ik al eerder kennis gemaakt met het merk Lamazuna, door middel van een gezichtsreiniger met hibiscus. Ik was erg enthousiast en ben verder gaan kijken in een collectie. Ik stuitte op het product cacaoboter in een blokje die je kunt gebruiken voor verschillende delen van het lichaam zoals de lippen, het gezicht en het lichaam. Ideaal leek mij dit. Vooral omdat cacaoboter een erg verzorgend en hydraterend ingrediënt is. Mijn droge huidje kan in de winter wel wat extra voeding gebruiken dus laten we snel verder kijken wat de Lamazuna cacaoboter bodylotion voor ons kan betekenen.

Lamazuna cacaoboter bodylotion, cacaoboter, hydraterend, verzorgend, verzachtend, huidverzorging, skincare, vegan, veganistisch, biologisch, natuurlijk, handgemaakt

Ingrediënten

  • Theobroma cacao seed butter (cacaoboter) = Een harde plantaardige boter die ervoor zorgt dat er een soort beschermende laag op de huid gevormd wordt, waardoor de huid gehydrateerd blijft. Het wordt geoogst uit cacaobonen, dit zijn de zaden van een cacaoboom. Cacaoboter bevat veel anti-oxidanten en vitamine E. En ten slotte bevordert het de elasticiteit van de huid.
  • Adansonia digitata oil (baobabolie) = Baobabolie hoort tot de familie der Bombacascea. Er zijn acht soorten van deze bomen waarvan zes soorten in Madagaskar voorkomen, één op het vaste land in Afrika en één in Australië. In de Afrikaanse volksgeneeskunde wordt baobabolie echt voor ontzettend veel dingen gebruikt, zoals waterpokken, mazelen, hartklachten, kiespijn et cetera. Opvallend is dat het ongeveer 6x zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel, ongeveer 4-6 keer zoveel kalium als bananen, ongeveer 3-4 keer zoveel anti-oxidanten als in blauwe bessen en ongeveer 2-4 keer zoveel calcium als een flink glas melk. Het hydrateert de huid, verbetert de elasticiteit waardoor minder kans op rimpels. Ook helpt het de regeneratieprocessen van de huid te stimuleren.
  • Cocos nucifera oil (kokosolie) = Een ingrediënt waar ik niet zonder kan, kokosolie. Ideaal voor het hydrateren en verzachten van de huid. Maar ook als beschermer voor de huid, ook dit ingrediënt legt een beschermende laag op de huid. Daarnaast kun je er goed make-up mee verwijderen en werkt het erg goed tegen Acne, omdat het anti-bacterieel werkt.
  • Fragance (frangipani) = Frangipani is een kleine boom in het Carribisch gebied. Het wordt ingezet als geurstof.

Uitleg ingrediënten

Wauw! Maar 4 ingrediënten? Dat is erg bijzonder. Erg puur, natuurlijk en zonder troepjes. Alle ingrediënten zijn gericht op het hydrateren en verzorgen van de huid. De baobabolie heeft ook nog sterke anti-oxidanten eigenschappen en daarnaast ook goed inzetbaar bij verschillende aandoeningen. De kokosolie is een multifunctioneel ingrediënt en werkt zowel hydraterend, verzorgend en anti-bacterieel. Super toch?

Hoe is de cacaoboter van Lamazuna in gebruik?

De cacaoboter voelt vrij hard aan, maar wel romig. Het aanbrengen gaat op zich vrij makkelijk, maar als je echt een bodylotion gewend ben dan kan ik begrijpen dat dit even wennen is. Het heeft een beetje gekke vorm door de ”riggeltjes” in het blokje, hierdoor is het niet heel huidvriendelijk.

Leuke vorm, Lamazuna, cacaoboter, cacaoboter bodylotion, natuurlijk, handgemaakt, verzorgend, anti-bacterieel, anti-oxidanten, biologisch, vegan, huidverzorgend, huidveroudering tegen gaan, rimpels verminderen

Zelf vind ik het prettigst werken om hem eerst een beetje om te warmen in de handen, hierdoor wordt het zeepje wat zachter voordat je het aanbrengt op de huid. Ook naarmate je hem vaker gebruikt wordt de cacaoboter zachter, dat scheelt want anders is het jammer van de verzorgende ingrediënten.

Prijs-kwaliteitverhouding Lamazuna cacaoboter bodylotion

In mijn ogen is dit een prima product, die erg natuurlijk en handgemaakt is. Er zitten geen irriterende ingrediënten in, maar juist hydraterend en verzorgend. Het is even wennen met het aanbrengen, maar zodra je dit een aantal keren hebt gedaan gaat dit prima. Even opwarmen en het is een stuk huidvriendelijker. Nog een klein feitje hij is ook veganistisch! En wist je dat dit product niet eens heel veel kost? Hij kost namelijk maar €11,99 en je kunt hem scoren bij Hip & Bio.

Cacaoboter, Lamazuna, droge huid, droge lippen, kapotte lippen, winter, winterse huid, kou, hydraterend, verzorgend, verzachtend

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.