Kiehls Vitamine C serum Review - Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Kiehls Vitamine C serum – Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate – Review

Het Kiehls vitamine C serum met maar liefst 12.5% vitamine C gecombineerd met hydraterend hyaluronzuur. Het Kiehls powerful strength line reducing concentrate vitamine C serum is gericht op het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekjes, grove poriën en de algehele huidstructuur verbeteren. Het is een crème formule, waardoor de kans op irritatie minder snel is. De afgelopen weken heb ik het serum getest en vandaag deel ik mijn mening met jullie.

Ingrediënten Kiehls vitamine C

De belangrijkste ingrediënten in het serum zijn:

  1. 10% Vitamine C ‘Ascorbic Acid = L’Ascorbinezuur’. Ook bekend als Pure Vitamine C. Het is een zeer doeltreffende antioxidant die bekend staat om zijn vermogen om huidveroudering tegen te gaan. Pure Vitamine C beschermt tegen antioxidanten, helpt de glans te versterken, de textuur te verbeteren en lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering zichtbaar te verminderen. Pure Vitamine C is ook een krachtige antioxidant die de huid helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen als gevolg van UV-stralen en vervuiling.
  2. 2.5 % Vitamine Cg ‘Ascorbyl Glucoside’, een vitamine C-ester. Staat bekend om de bruikbaarheid op de huid en het krachtige vermogen om de huid er minder oud uit te laten zien. 
  3. Gefragmenteerd hyaluronzuur. Deze snel absorberende vorm van Hyaluronzuur staat bekend om zijn eigenschap om tot 1,000 keer zijn gewicht in water te kunnen dragen. Gefragmenteerd Hyaluronzuur werkt als een spons, en trekt het vocht uit de bovenste huidlaag en breid uit naarmate het absorbeert. Het zuur maakt de huid gladder en wordt voornamelijk gebruikt in huidverzorgingsproducten die gericht zijn op het zichtbaar verminderen van lijntjes en het verbeteren van de huidtextuur.

Ingrediëntencheck

IngrediëntenWat doet het?
Propylene GlycolHydraterend, verdikkingsmiddel en verbinder
DimethiconeVerzachtend
GlycerineHydraterend
Asocrbic Acid (= Vitamine C)Antioxidant, vermindert pigmentvlekken, anti-aging
Ethylhexyl PalmitateVerzachtend
Cetyl PEG/PPG-10/1 DimethiconeEmulgator
Dimethicone CrosspolymerVerdikkingsmiddel
Ascorbyl Glucoside (= Vitamine C-ester)Antioxidant, vermindert pigmentvlekken
CyclohexasiloxaneVerzachtend, verbinder
Hydroxyethylpiperazine ethane sulfonic acdipH-regulator
Lauroyl LysineVerdikkingsmiddel
Acrylonitrile/Methyl Methacrylate/Vinyl Idene chloride CopolymerVerbetert de formule qua structuur
Polysilicone-11Zorgt voor een zacht gevoel op de huid
AdenosineAminozuur die ervoor zorgt dat de cellen goed met elkaar communiceren
Hydrolyzed Hyaluronic AcidHydraterend
LimoneneGeurstof
Isobutane 
Citrus aurantium dulcis (orange) peel oilGeurstof
Citrus limon peel oilGeurstof
CitralGeurstof
Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl HydroxyhedrocinnamateConserveermiddel, antioxidant

Wat vind ik van de ingrediënten?

Het serum bevat een hoog percentage pure vitamine C gecombineerd met een klein percentage van de vitamine C esther. Deze combinatie zorgt ervoor dat het een krachtig serum is tegen huidveroudering. Krachtige antioxidanten om de huid te beschermen. Ascobinezuur is de puurste en meest effectieve vorm in vitamine C, echter kan niet iedere huid tegen deze vorm. Omdat het zo puur is, geeft het soms nog wel eens irritatie. De esther van vitamine C zorgt ervoor dat er minder kans is op irritatie.

Daarnaast is er gefragmenteerd hyaluronzuur toegevoegd, om het hydratatie niveau hoog te houden. Een vochtarme huid reageert namelijk altijd heftiger op serums, omdat de huid dan niet in balans is. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat het vochtniveau direct hoog gehouden wordt en de huid komt in balans, eventuele irritatie wordt direct hersteld.

Het jammere aan dit serum vind ik dat er vrij veel geurstoffen aan toegevoegd zijn. Je ruikt dit flink bij het serum, echter heb ik zelf geen irritatie ervaren.

Kiehls Vitamine C serum Review - Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate.

Wat heb ik ervaren van het Kiehls vitamine C serum?

Ik had hoge verwachtingen van het Kiehls vitamine C serum, omdat Kiehls erom bekend staan dat zij de pionier in huidverzorging zijn en dan voornamelijk de vitamine C serums. De afgelopen weken heb ik het serum getest en ik kan je vertellen, ik ben verkocht! Wat een prachtig serum.

Het serum heeft een crème-achtige structuur. Persoonlijk heb ik een droge huid. Veel vitamine C serums met pure vitamine C zijn vloeibaar en kunnen snel irritatie wekken. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit serum! Door de crème structuur heb je minder snel kans op irritatie, dat is een groot voordeel. Ook is er hyaluronzuur toegevoegd, dit creëert direct hydratatie in meerdere huidlagen, waardoor je eventueel irritatie wordt hersteld. Om minder kans op irritatie te krijgen, is het belangrijk om de vochtbalans hoog te houden.

Het serum vind ik erg prettig in gebruik. Je hebt weinig nodig. De formule is ontzettend zacht, je voelt wel duidelijk dat er gebruik is gemaakt van siliconen. Het is een duidelijk zacht laagje wat je op je huid aanbrengt. Bij de eerste keer gebruiken van dit serum voelde ik een flink branderig gevoel, maar geen roodheid of irritatie. De dagen daarop volgend heb ik een mooie glow gezien. Na een aantal weken gebruiken lijkt mijn huid wat rustiger te zijn. Voor echte resultaten moet je een vitamine C serum minimaal 3 maanden gebruiken.

De voordelen van het Kiehls vitamine C serum

Het vitamine C serum van Kiehls is een prachtig serum voor iedereen, zelfs voor gevoelige huidtypes. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat je vochtbalans hoog blijft, gecombineerd met de crème structuur vermindert dit de kans op irritatie. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een combinatie van 10% pure vitamine C en 2.5% vitamine C-ester. Een effectieve combinatie om rimpels te verminderen, pigmentvlekken aan te pakken en een mooie sterke antioxidanten bescherming te geven. Het Kiehls vitamine C serum kost €76 en is te koop bij Kiehls.nl of Douglas.

Andere reviews van Kiehls lezen

Binnenkort komt ook het vitamine C oogserum van Kiehls online!

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.