Jetske Ultee toner

Jetske Ultee toner normale tot droge huid

Jetske Ultee is een arts die verschillende huidverzorgingsproducten heeft ontwikkeld. Al eerder heb ik mijn mening gedeeld over de moisturizer, maar vandaag is het tijd voor de toner. Jetske Ultee gebruikt altijd hoge percentages aan actieve ingrediënten, kijkt heel kritisch naar haar ingrediëntenlijst en heeft daarmee mooie producten ontwikkeld. Tenminste, zo aan de ingrediëntenlijst te zien en mijn ervaring met de moisturizer was erg goed. Lees je mee voor de review van de toner?

Toner, Jetske Ultee, normale tot droge huid, voedend, hydraterend, verzachtend, kalmerend, huidverzorging, skincare

Ingrediënten

 • Pentylene Glycol, een chemisch geproduceerde antimicrobieel vochtbindende stof. Het zorgt ervoor dat de groei van micro-organismen op de huid geremd worden. Tegelijkertijd geeft het de huid vocht, die er daardoor strakker uitziet.
 • Glycerin, is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de huid goed hydrateert.
 • Niacinamide
 • PEG-40 hydrogenated castor oil, het wordt gebruikt in cosmetica en schoonheidsproducten als emulgator, oppervlakteactieve stof en geurstof.
 • Methyl Gluceth-20, een hydraterend ingrdiënt die de vochtbalans op peil houdt.
 • Allantoin, het werkt exfoliërend. Keratine is een eiwit dat je vindt in onze haren en in de bovenste cellaag van onze huid (epidermis). Allantoïne maakt keratine zacht en week, waardoor de huid beter in staat is om water vast te houden. Dit maakt de huid vochtiger, zachter en soepeler. Ook lost het de lijmlaag tussen dode huidcellen op, waardoor de dode huidcellaag verdwijnt en er een zacht, glad en glowy oppervlak ontstaat. Door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd.
 • Sodium carboxymethyl betaglucan, geeft de juiste structuur en dikte aan de toner, maar Bètaglucaan heeft ook verzachtende en kalmerende eigenschappen.
 • PEG-10 olive glycerides, zorgt ervoor dat de huid beter het vocht kan vasthouden.
 • Ethylhexylglycerin, hydraterend conserveermiddel
 • PEG-75 shea butter glycerides, maakt de huid zacht en hydrateert de huid.
 • Tetrasodium EDTA, werkt antibacterieel
 • Citric acid, citroenzuur werkt antibacterieel en houdt de pH-waarde in balans.

Oordeel ingrediënten

Het eerste wat mij opvalt is dat de eerste 3 ingrediënten direct mooie actieve ingrediënten zijn. Dit doet wat met je huid. Zo zorgt pentylene glycol ervoor dat je huid gehydrateerd blijft, maar ook dat de micro-organismen worden geremd. Vervolgens is glycerine toegevoegd wat een zeer goed vochtinbrenger is. Ten slotte heb je niacinamide die goed functioneert om pigment te verminderen, talgproductie te reguleren, ontstekingen te remmen en de huid te kalmeren.

Verder zijn er milde ingrediënten gebruikt om de vochtbalans nog meer op peil te houden, maar ook om de huid te verzachten, bacteriën buiten de huid te houden en dode huidcellen te verwijderen.

De toner van Jetske Ultee bevat geen uitdrogende, irriterende ingrediënten. Het bevat geen parfum, parabenen, slechte alcoholen of andere slechte stoffen. Alleen actieve en essentiële ingrediënten.

Hoe is de toner van Jetske Ultee in gebruik?

Het is niet heel gebruikelijk om een toner te gebruiken in je huidverzorgingsroutine. Tenminste, het is niet heel bekend. Mensen weten vaak de functie niet en willen niet te veel producten gebruiken. Zeker ’s avonds niet, want dan wil je gewoon naar bed. Zo ben ik ook deels, maar ik wil ook graag mijn huid voeden. Daarom gebruik ik de toner vaak niet elke dag maar zo’n 3 tot 4 keer per week.

De toner gebruik je na het reinigen. Je kunt hem dagelijks gebruiken in de ochtend & avond, maar ook kun je er voor kiezen om hem maar op 1 dagdeel te gebruiken of net zoals mij een paar keer per week. Ik zie een toner echt als een extra deel op mijn huidverzorgingsroutine. Na het gebruik van de toner merkte ik ongeveer na 2 weken dat ik minder bultjes, oneffenheden en minder droge plekjes had. Ik combineerde dit met de moisturizer van Jetske Ultee en de reiniger van Meditopics pH 3.5 melkzuur. De producten van Jetske Ultee hydrateren mijn huid zeer goed. Je gebruikt de toner simpelweg door wat te sprayen op 2 wattenschijfjes en dit te verdelen over je gezicht na je reiniger.

Merk ik verschil als ik de toner de ene dag wel gebruik en de andere dag niet? Ja zeker. Mijn huid voelt na het reinigen een stuk frisser, zachter en gehydrateerder als ik de toner gebruik na het reinigen. Kortom, ik ben heel erg enthousiast en ik ga zeker door met gebruiken. Eerlijk gezegd heb ik geen enkel nadeel ontdekt.

Prijs-kwaliteit verhouding Jetske Ultee toner

Eerlijk is eerlijk, de producten van Jetske Ultee zijn vrij prijzig, maar de kwaliteit is echt om van te houden. Het liefst zou ik dit elke dag gebruiken, maar ook ik ben nog steeds op zoek naar soortgelijke producten in een lagere prijsklasse. Toch gebruik ik de toner nog elke dag. Ik test natuurlijk ook veel producten dus meestal heb ik niet heel lang dezelfde routine. Maar heb ik wat meer onzuiverheden of komt mijn droge huid weer meer om de hoek zetten? Dan gebruik ik eigenlijk altijd weer de producten van Jetske Ultee.

Dr Jetske Ultee toner, normale tot droge huid, hydraterend, kalmerend, ontstekingsremmend, exfoliërend, antioxidant, niacinamide, glycerine

Heb jij wel wat over voor een goed skincareproduct, zoals de toner? Dan is de toner te koop voor €34,95 bij Dr. Jetske Ultee. Je doet er trouwens wel vrij lang mee, zeker minimaal 3 maanden. En er is ook een variant beschikbaar voor de normale tot vette huid.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.