Jane Iredale

Jane Iredale minerale make-up foundation & tinted moisturizer review

Jane Iredale is een make-up merk die gemaakt is van minerale make-up. Minerale make-up is huidvriendelijker dan normale make-up, omdat het bestaat uit ingrediënten vanuit de aarde en de huid niet verstopt. Het is ideaal om te gebruiken bij huidaandoeningen, zoals acne, eczeem, psoriasis en rosacea. In deze blog vertel ik je meer over minerale make-up en vertel ik je wat ik vond van de Jane Iredale foundation & tinted moisturizer.

Wat is minerale make-up? Hoe wordt dit gemaakt?

Minerale make-up bestaat uit grondstoffen vanuit de aarde. De hoofdingrediënten zijn mineralen zoals mica, ijzeroxides en zincoxide die worden gemalen tot kleine, glinsterende deeltjes die zijn bewerkt voor gebruik op onze huid. Echter is minerale make-up geen erkende naam en kan ieder merk deze kenmerken tot zich claimen. Echter is het merk Jane Iredale wel gemaakt van 100% minerale stoffen.

De volgende stoffen kun je tegen komen in minerale make-up:

  • Mica, wat je huid een mooie glow geeft.
  • Zinkoxide, wat de huid beschermt tegen UVA & UVB
  • Titaanoxide, wat de huid beschermt tegen zonnestralen
  • Talc, mineraal onttrokken uit magnesium silicate (gemalen speksteen), dat een sterk absorberend vermogen heeft.
  • Ijzeroxiden, wat de kleur aan je product verklaart.
  • Bismuthoxychloride, zorgt voor een parelmoerachtig-effect.

Wat vond ik van de Jane Iredale beyond matte foundation?

De beyond matte foundation is een zeer dekkende foundation die niet extreem mat is, maar ook niet glimt. Het geeft een mooie natuurlijke glow, oogt natuurlijk maar met een goede dekking. Ik gebruikte de kleur M1.

@skincarebynaomi

Jane Iredale beyond matte foundation #liquidfoundation #janeiredale #mineralemakeup #janeiredalemakeup @janeiredale #makeup #foundation

♬ Easy Piano – Viminod

Wat vond ik van de Jane Iredale dream tint tinted moisturizer?

De Jane Iredale dream tint tinted moisturizer is een product die je huid hydrateert en een lichte camouflage biedt. Het geeft een mooie natuurlijke glow, egaliseert oneffenheden en geeft een gelijk geheel aan de huid. Ik vind hem erg prettig werken, hij voelt erg fijn en luchtig. Echter geeft hij voor mij te weinig dekking, waardoor ik sneller geneigd ben naar de foundation.

@skincarebynaomi

Jane Iredale Dream tint tinted moisturizer spf 15 #mineralemakeup #makeup #tintedmoisturizer #janeiredalemakeup @janeiredale

♬ Easy Piano – Viminod

Waar kun je Jane Iredale kopen?

Jane Iredale is niet gemakkelijk te verkrijgen, omdat het een beschermd merk is. Je kunt het onder andere kopen bij verschillende huidtherapeuten, zoals Medipraxis in Dordrecht. Ook kun je het kopen bij Puur-Skincare & Cocopanda.

Nog een leuk weetje. Dit merk valt onder camouflagetherapie en daardoor is het altijd goed om even te kijken of jij aanvullend verzekerd bent. Is dit het geval? Dan kan een huidtherapeut een factuur maken onder camouflagetherapie en zul jij je make-up producten vergoed krijgen.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.