IS Clinical active serum

IS Clinical active serum, het wonderserum die alles kan? Review

IS Clinical is een nieuw merk wat nog maar sinds augustus in Nederland te koop is. Oorspronkelijk is het ontwikkeld in Californië en wordt het ook veel verkocht in Scandinavië. Binnenkort zul je IS Clinical ook te koop zien op mijn nieuw gelanceerde webshop Huidexpertcentrum.nl. Een trots van mijzelf, waar ik graag IS Clinical wil gaan verkopen. Ik heb natuurlijk kennis gemaakt met de producten van IS Clinical en wil graag een product in de spotlights zetten, namelijk het IS Clinical active serum.

Ingrediënten

 • Glycerin, is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de huid goed hydrateert.
 • Butylene Glycol, is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de huid goed hydrateert.
 • Alcohol Denat, verlengt de houdbaarheid van een product, lost ingrediënten op tot de juiste substantie en zorgt ervoor dat de actieve ingrediënten dieper in de huid kunnen komen.
 • Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract [Extrait de canne à sucre], het is glycolzuur van een botanische afkomst. In dit serum bevat het 8% van glycolzuur en zorgt ervoor dat het de dode huidcellen verwijdert, het hydrateert je huid, voorkomt een doffe huid, vermindert fijne lijntjes en rimpels en vermindert grove poriën.
 • Vaccinium Myrtillus Fruit/Leaf Extract, dit is melkzuur van botanische afkomst. Het bevat 2%. Melkzuur zorgt ervoor dat pigmentvlekken, onregelmatige heden in huidtextuur worden verminderd, maar ook dat het je huid kalmeert en hydrateert en dat de pH-waarde weer gestabiliseerd wordt in de huid.
 • Triethanolamine, emulgator en pH-stabilisator.
 • Salix Alba (Willow) Bark Extract, een bron van salicylzuur van botanische afkomst. Het bevat 2%. Salicylzuur zorgt ervoor dat ontstekingen worden aangepakt, grove poriën, overtollig talg en verwijdert dode huidcellen.
 • Glyceryl Polyacrylate, Het is een mengsel van glycerine en polymethacrylzuur dat fungeert als vullend middel. Het heeft een gladde afwerking en wordt veel gebruikt om de juiste textuur van het product te krijgen.
 • Arbutin, Verlicht donkere vlekken, vermindert het uiterlijk van acnelittekens, helpt de huidtint te egaliseren.
 • Polyporus Umbellatus (Mushroom) Extract, bron van kojinezuur van botanische afkomst. Bevat 1%. Staat bekend om zijn oplichtende effecten van pigment. Ideaal bij melasma & hyperpigmentatie. Het remt de tyrosinase. Dit enzym is nodig voor de synthese van melanine. Het remt daarom indirect de aanmaak van melanine.
 • Menthol, geeft een verkoelend effect. Kan de huid wat uitdrogen.
 • Phenoxyethanol, conserveermiddel.

Wat vind ik van de ingrediënten?

Hoofdzakelijk bestaat dit serum uit:

 • Saccharum Officinarum (sugaracne) extract (bron van glycolzuur) 8%
 • Vaccinium Myrtillus (Bilberry) fruit/leaf extract (bronv an melkzuur) 2%
 • Salix alba (willow bark extract) (bron van salicylzuur) 2%
 • Arbutin 1%
 • Polyporus umbellatus (mushroom) extract (bronv an kojinezuur) 0,5%

Dit is een mooie combinatie van zuren en andere exfolianten + pigmentremmers om meerdere doeleinden aan te pakken. Het is een combinatie van ingrediënten die dode huidcellen verwijderen, puistjes verminderen en grove poriën aanpakken. Maar ook een aantal pigmentoplichtende ingrediënten en ingrediënten die collageen en elastine versterken.

Ook bevat dit serum alcohol denat. Tegenwoordig staat dit ingrediënt niet in het goede daglicht, omdat het je huid zou uitdrogen. Echter zijn er nieuwe inzichten dat alcohol denat zeker wel nuttig kan zijn in huidverzorgingsproducten. Uit onderzoeken is gebleken dat alcohol denat pas uitdrogend is bij zeer hoge percentages en niet als het functioneert als hulpmiddel. De andere ingrediënten die ook hydrateren wegen sterker dan de alcohol denat. Daarnaast is soms een alcoholsoort juist nodig om het juiste effect te krijgen van een product. Binnenkort zal ik de nieuwe updates uitgebreid bespreken in een artikel.

Wat kun je verwachten van het IS Clinical active serum?

 • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
 • Egaliseert en verzacht de huid
 • Vermindert een oneffen huid
 • Verkleint de poriën
 • Vermindert eventuele pigmentvlekken
 • Wetenschappelijke resultaten geven aan dat er snel resultaat hoort op te treden en ook langdurig moet blijven werken.

Wat zegt de wetenschap over het IS Clinical active serum?

Er is een klinische studie uitgevoerd waarbij het serum 2 keer gebruikt werd voor een periode van 3 maanden. Gecombineerd met dit serum werd de cleansing comlex reiniger gebruikt. Er werd getest op 6 parameters: Actieve acne, littekens, poriegrootte, huidtextuur, fijne lijntjes en rimpels, pigment onregelmatigeheden en huiddikte. 

Uit de studie is gebleken dat het product geschikt is voor elk huidtype en het meest geschikt voor de ouder wordende huid (anti-aging). De eerste resultaten werden zichtbaar na 1 week. Actieve acne werd duidelijk minder bij de jongere deelnemers, littekens waren significant verminderd, poriën waren zichtbaar kleiner, de algemene textuur van de huid was zachter en minder ruw, er werden minder zichtbare fijne lijntjes en rimpels opgemerkt en pigmentonregelmatigheden waren verminderd. Het optimale resultaat werd behaald na 3 maanden. 

Wat vind ik persoonlijk van het IS Clinical active serum?

Persoonlijk heb ik dit product nu ongeveer 3 weken gebruikt. Tijdens het gebruiken van het IS Clinical active serum merk je een lichte tinteling als je het aanbrengt op de huid. Daarna wordt je huid een stuk zachter en voel je geen tinteling meer. Mijn huid voelt ook niet strak of droog. Na een aantal keren gebruiken wordt de tinteling steeds minder, omdat je huid eraan gewend raakt.

Ik heb geen last van rimpels, fijne lijntjes, grove poriën of pigmentvlekken dus daar kan ik geen oordeel over vellen. Maar ik heb wel last van puistjes. En ik kan zeker zeggen dat mijn puistjes ontzettend verminderd zijn. Ik heb er zelfs bijna geen last meer van. Mijn puistjes op mijn voorhoofd zijn volledig verdwenen en heel af en toe springt er een puistje op bij mijn kin.

Prijskwaliteit-verhouding IS Clinical active serum

Het IS Clinical active serum maakt gebruik van botanische hoogwaardige ingrediënten, wat het serum effectiever maakt maar ook een stuk prijziger. Je betaalt namelijk voor 15 ml 94.50 bij HuidExpertCentrum. Echter is er veel onderzoek naar dit serum gedaan, waardoor je met 100% zekerheid kunt zeggen dat dit serum effectief is. Doordat er wetenschappelijke klinische onderzoeken zijn uitgevoerd, is het serum ook duurder omdat onderzoek nu eenmaal veel geld kost.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.