Inspiratie kerst make-up look

Inspiratie voor jou kerst makeup look

In één van mijn vorige artikelen heb je al inspiratie voor kerstcadeau’s en kerstoutfits kunnen op doen. Vandaag is het tijd om de look af te maken met speciale inspiratie voor jou kerst makeup look. Ik vind het altijd super tof om tijdens de feestdagen helemaal uit te pakken met mijn kerst makeup look. Mooie gouden oogschaduw combineren met een rode lipstick of toch wat meer naturel? Het ligt vaak aan de gelegenheid wat je gaat doen met kerst. Alles is goed, als je maar kiest wat jij mooi vindt. Vandaag wil ik jullie wat op weg helpen met inspiratie voor jou kerst makeup look, zodat je helemaal kan shinen met de kerstdagen.

Kerst, make-up, make-up look, glinster, shining, golden eyeshadow, red lips

Rode lippen, gouden oogschaduw

De ultieme kerst make-up look bestaat vaak uit gouden glitter oogschaduw, zwarte eye liner en mooie rode lippen. Dat zijn de meeste kleuren die met kerst gebruikt worden.

Het is erg belangrijk bij deze makeup looks om te zorgen voor een egale dekkende basis, zodat er geen ”afleidingen” in het gezicht zijn. Probeer oneffenheden zoveel mogelijk te verstoppen met concealer. Daarnaast vind ik het altijd fijn om een randje concealer om de lippen te trekken, zodat als je uitschiet je niet gelijk een rode veeg hebt op je foundation!

De combinatie van gouden oogschaduw en rode lippen staan helaas niet goed bij iedereen. Zoals ik eerder heb verteld past niet elke oogschaduw bij elke oogkleur. Elke oogkleur heeft zijn eigen contrast kleuren, waardoor je ogen meer gaan spreken.

De oogschaduw is aangebracht in een ”wing” vorm, waardoor je een sexy look creëert. Door een bruine eyeliner te gebruiken in plaats van een zwarte maak je de look is zachter en minder heftig. Ideaal dus voor een diner thuis.

Kerst makeup look inspiratie voor de blauwe ogen

Over het algemeen kun je bij blauwe ogen het beste kiezen voor grijze, bruine of aardetinten en kleuren met oranje pigmenten. Bijvoorbeeld perzik, terra of roestbruin. Deze kleuren staan in contrast met de blauwe kleur, waardoor je ogen extra gaan stralen.

Het komt een beetje neer op de gouden oogschaduw look met de rode lipstick. Maar je hoeft dit niet altijd te combineren met een rode lipstick, een nude kleur is ook erg mooi.

Een mooie bronskleur als oogschaduw gecombineerd met een zacht roze lipstick. Prachtig! Mooie volle wimpers van Ardell of zijn jou wimpers stiekem al zo lang dat op nepwimpers lijken?

Een echte shimmer look! Prachtig, een mooie glanzende champagne achtig kleur. Je kunt deze look mooi combineren met een zacht roze lipstick of juist met een donkere lipstick om je look meer kracht te geven.

Kerst makeup look inspiratie voor groene ogen

Bij de groene ogen is het belangrijk dat je vooral voor natuurlijke tinten kiest zoals perzik en bruin. Je kunt in principe dus veel kanten op met deze kleuren en zeker voor de feestdagen. Bruin is een kleur die altijd als basiskleur wordt gebruikt, maar jij kan juist met deze kleur je ogen laten shinen.

Hoe mooi is hier de blauwe lijn onder de ogen? Het geeft meer diepte en kracht aan de ooglook, ondanks dat deze kleur dicht bij de eigen oogkleur ligt.

Hier is gebruik gemaakt van prachtige aardetinten zoals oranje en bronskleuren. Eventueel nog te combineren met een mooie diep-zwarte wing eyeliner of een lichte glitter.

Prachtige roze kleuren. Erg feestelijk met de mooie glitters en de zwarte wing eyeliner. Prachtig te combineren met de MAC lipstick ”Daddy’s Girl”.

Kerst makeup look voor bruine ogen

Als je bruine ogen hebt, dan mag je in je handjes klappen, want bijna elke oogschaduwkleur staat jou perfect. De beste match heb je met bruine, turquoise, groene, blauwe, goudachtige, bronzen, lila en paarse kleuren

Een erg mooie makeup look met vooral gebruik gemaakt van aardetinten en een mooie goud/bronzen shimmer.

Als je wilt uitpakken dan is deze makeup look ideaal! Je ogen sprankelen door de prachtige gouden glitters met een mooie diep aangezette arcadeboog door de bruine kleur. Mooi te combineren met een donker paarse/rode lipstick. Of om het iets minder heftig te maken met een lichte roze nude tint.

Deze ooglook is gecreëerd door het prachtige Huda Beauty new nude palette. Een mooie diepe loop, met een flinke shimmer, maar toch zacht.

Mijn eigen makeup looks met verschillende kleuren

Persoonlijk hou ik ervan om aardetinten te gebruiken en altijd een mooie shimmer op het bewegend ooglid. Een klein eyeliner, maar dan wel met een subtiele lipstick. Donkere oogschaduw past totaal niet bij mij dus meestal zul je mij zien met rode/oranje/bruine tinten.

Golden eyeshadow, eyeliner, blue eyes, green eyes, kerst, christmas, make-up look, inspiratie
Rood/bruine oogschaduw, glinsteren, shining, make-up look, christmas, kerst
Natuurtinten, rood tinten, bruin tinten, eyeliner, mascara, make-up, make-up look, kerst

Laatst had ik een kerstgala waarbij ik mooie krullen heb gemaakt en een glinsterende natuurlijk makeup look heb gemaakt. Helaas had ik op het moment van maken te weinig licht, waardoor ik geen close-up foto’s heb kunnen nemen.

Gala, make-up look, krullen, eyeshadow, mac, huda beauty, curls, kerst

Ik hoop dat jullie wat gehad hebben aan deze tips en dat jullie een mooie kerst makeup look gaan maken. Ik wens jullie prettige kerstdagen!

Red lips, blue eyes, red hair, golden eyeshadow, christmas, kerst, rode haren, rode lippen, gouden oogschaduw

1 gedachte over “Inspiratie voor jou kerst makeup look”

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.