Huidverzorging voor kinderen en baby's

Huidverzorging voor kinderen & baby’s, waar let je op?

Huidverzorging voor kinderen is ontzettend belangrijk en wordt helaas nog steeds flink onderschat. De huid van kinderen, vooral bij een baby, is erg kwetsbaar. De huidbarrrière is nog zwak en kan weinig irritatie aan. In veel huidverzorgingsproducten voor baby’s zie je verkeerde ingrediënten, zoals parfum. Parfum is bij een baby niet slim om te gebruiken, omdat dit de huidbarrière kan beschadigen, de huid wordt sneller geïrriteerd en je baby’s huidje is zelfs sneller vatbaar voor eczeem. Daarom is het belangrijk om de juiste huidverzorging voor kinderen en baby’s te gebruiken, maar waar let je op? Ik vertel het je vandaag als huidtherapeut.

Huidverzorging voor kinderen, waar moet je op letten?

Huidverzorging voor kinderen moet zeer minimalistisch zijn. Een babyhuid heeft nog niet heel veel verzorging nodig en wordt vaak enkel geïrriteerd van te veel badderen, te veel bodylotion etcetera. De huid van je baby is namelijk erg teer, zacht en kwetsbaar. De grootste issue bij de meeste merken voor kinderen is het feit dat er een hoog percentage parfum aan toegevoegd is. Dit betekent niet dat elke babyhuid er niet tegen kan, maar het is beter om dit niet in de eerste jaren te gebruiken. De huid moet sterker worden, zijn huidbarrière moet krachtig worden om parfum te kunnen verweren.

Huidverzorging voor kinderen is ontzettend belangrijk. De juiste huidverzorging kan ervoor zorgen dat jouw baby een optimale huidbarrière ontwikkeld. Vrij van parfum en irriterende stoffen.

Als je huidbarrière nog erg zwak is en je gebruikt parfum, dan zal je huidbarrière zich niet kunnen verweren. Een slechte huidbarrière zorgt ervoor dat bacteriën sneller naar binnen kunnen treden, waardoor er bijvoorbeeld eczeem of algehele huidirritatie kan ontstaan.

Kortom wat is het allerbelangrijkste in de huidverzorging voor kinderen:

  1. Parfumvrij, tenzij er specifiek vermeld is dat de parfum geheel allergeenvrij is ontwikkeld.
  2. Hydraterende ingrediënten, zoals glycerine, sheabutter of urea.
  3. Niet te veel en te vaak smeren.
  4. Een bad/doucheproduct moet vettende ingrediënten bevatten, omdat het douchewater de huid kan uitdrogen.

Ook is het zeer belangrijk om je kindje niet te veel in bad te doen. Een babyhuid zweet nog niet veel, produceert weinig talg en is niet snel vies. Water werkt uitdrogend en kan de huid irriteren. Daarom is het van belang om je baby maximaal 2 keer per week in bad te doen.

Prettige huidverzorging voor baby’s en kinderen

Er zijn een aantal merken op de markt die perfect zijn voor de tere babyhuidjes, namelijk: Drs Leenarts, Vujo Frischling en Carelia natural care. Dit zijn merken die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huiden van baby’s en kinderen. Het zijn merken waarbij er geen parfum is toegevoegd, of enkel het hoognodige allergeenvrije parfum om nare luchtjes te camoufleren. Daarnaast zitten er simpele, maar effectieve ingrediënten in, zoals: aloe vera, glycerine, oliën en verschillende soorten boters (Karitoboter, sheabutter e.d.).

Wat is jouw favoriete huidverzorging voor je baby?

Huidverzorgingsproducten voor baby's en kinderen, waar moet je op letten? Het is belangrijk om producten te gebruiken die vrij zijn van parfum en geen irritatie geven.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.