Huidtypes

Huidtypes, welk huidtype ben jij?

Vandaag gaan jullie een artikel lezen over huidtypes. Wat zijn de verschillen en hoe kun je deze het beste herkennen. In dit artikel leer je alle kenmerken van allerlei verschillende huidtypes. 

De verschillende huidtypes

  1. De normale huid
  2. De vette huid
  3. De droge huid
  4. De gecombineerde huid

De normale huid

De huid voelt niet vet en niet droog aan, het voelt erg soepel. Het heeft vaak een gezonde gloed. Geen zichtbare vette kin of T-zone en geen schrale wangen. Puistjes en onzuiverheden kunnen soms voorkomen. De huid is goed gehydrateerd.

De vette huid

De vette huid wordt vaak gekenmerkt door een glimmend aspect op de huid, alsof er een olielaagje op de huid ligt. De textuur van de huid is dik en ruw en voelt erg vet aan. Er zijn grote poriën zichtbaar. De vette huid heeft vaak ook tot gevolg dat er puistjes en mee-eters ontstaan.

De droge huid

De droge huid wordt vaak gekenmerkt door schilferige plekken op de huid, bijvoorbeeld witte velletjes. De huid heeft een dunne structuur en daardoor ook een stuk kwetsbaarder dan een vette huid. Deze huid ziet er vaak dof en mat uit en glimt dus niet.

Vaak een trekkend gevoel, vooral na temperatuurverschillen, bijvoorbeeld als je onder de douche bent geweest.

Zelden last van puistjes of onzuiverheden. Rimpels kunnen wel eerder voorkomen, omdat de huid minder elastisch is dan bij een vettere huid. Een droge huid bevat minder collageen.

De gecombineerde huid

De gecombineerde huid bevat vaak droge en vette delen op de huid. Over het algemeen is een gecombineerde huid vet op de T-zone en droog bij de wangen. Puistjes kunnen voorkomen op het voorhoofd, neus en kin.

Daarnaast kan een gecombineerde huid ook zo zijn dat u alleen last heeft van een vette T-zone, en verder een normale huid heeft.

Als laatste optie is er een gecombineerde huid die eerder droog is als vet. Vaak een normale huid met schrale wangen, droog voorhoofd. Als men adviezen moet geven, kun je vaak beter van een droge huid uitgaan dan een gecombineerde huid, omdat de gecombineerde producten vaak te weinig voeding en hydratatie bieden.

Het gevoelige huidsoort

De gevoelige huid is vaak wat rood en heeft vaak onzuiverheden. De huid is erg dun en jeukt en schilfert vaak. Vaak na een wasbeurt kan de huid erg branden en rood zijn.

Het kan verder alle andere huidtypes bevatten, zoals een vette T-zone, maar ook schrale wangen. Deze huidtypes komen vaak voor als er ook andere huidproblemen zijn, zoals acne en rosacea.

2 reacties op “Huidtypes, welk huidtype ben jij?”

  1. That One Time – Netherlands – Janet Dutch travelwriter on That One Time Content creator - blogger - writer - photographer Nature- outdoorsjunkie

    Volgens mij heb ik een gecombineerde huid, zo te lezen. Maar het is vaak wel aan de droge hand.

  2. Life by - Mandy Eggens

    Ik heb echt een droge huid, vaak op schilfertjes en poeder komt er ook heel los op te liggen en dan ziet het er ook gewoon niet uit. Ik probeer er mee bezig te gaan maar hele tijd smeren is ook niks voor mij

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%%footer%%