Huidgeneratie, wat is dat?

Huidregeneratie: Wat is dat precies?

Je hoort er veel over: huidregeneratie. Allerlei huidverzorgingsproducten focussen zich erop. Maar wat is dat nu eigenlijk? Is het wel de juiste term? Kan je huid echt zichzelf opnieuw aanmaken? Huidgeneratie heeft te maken met de celvernieuwing van de huid. Het is een natuurlijk proces, maar er zijn wel een aantal trucjes om dit proces te versnellen met de juiste huidverzorging. Laten we daar eens naar kijken.

De term huidregeneratie

Huidregeneratie betekent dat het huidoppervlak vernieuwd wordt. Dat kan ons lichaam gewoon zelf, want het kan zelf elke dag nieuwe cellen aanmaken. Denk maar aan een wondje dat je eens hebt opgelopen, dat zichzelf weer geneest. Op die manier vernieuwt onze huid.

Dat zit zo: de huid bestaat uit een diepe laag; de lederhuid. Daartussen zitten cellen, die naar de opperhuid gaan. Dat is het oppervlak van de huid. Na verloop van tijd vallen de cellen af. Binnen twee weken regenereren de cellen zich en bewegen ze zich naar de oppervlaktelaag.

Zelf nieuwe huid aanmaken

De huid stopt nooit met nieuwe aanmaak van cellen. Maar het kan wel langzamer gaan. Als je ouder wordt, bijvoorbeeld. Dan vertraagt de productie van collageen in de huid. Collageen is verantwoordelijk voor het stevig houden van de huid. Met minder collageen gaat je huid een beetje hangen, wordt het minder egaal en krijg je daadwerkelijk de look van iemand die wat ouder is. Dat wil je misschien tegengaan. Dat kan door gezond te eten en te drinken, genoeg te bewegen en gebruik te maken van verzorgingsproducten.

Zonlicht is goed voor ons; het levert vitamine D op. Tegelijkertijd is het ook schadelijk, want te veel zonlicht kan de huid onomkeerbaar beschadigen. De huid wordt droog en de aanmaak van nieuwe cellen gaat lastiger. Vocht is nodig voor een betere regeneratie van de huid. Daarom is het belangrijk om genoeg water te drinken. Het liefst zo’n anderhalve liter water per dag. Maar uiteraard ook om de juiste huidverzorging te gebruiken met de juiste hydratatie, hyaluronzuur is the key. Gebruik altijd een reiniger, moisturizer en SPF in je routine die bij jouw huidtype past. Neem daarnaast genoeg vitamines tot je, en eet voedingsmiddelen die antioxidanten bevatten.

Huidregeneratie sneller laten gaan

Dan nog even over de huidverzorging en middelen die helpen bij het regenereren van de huid. Werken die echt? Jazeker, die werken echt. Sterker: dermatologen en huidtherapeuten raden zelfs aan om gebruik te maken van deze producten. In het geval van Murad producten geldt zelfs dat deze ontwikkeld zijn door een arts: dr. Howard Murad. Hij is een Amerikaanse dermatoloog, die met deze producten hoogwaardige skincare en anti-aging producten op de markt wil brengen.

Je vindt bij Care for Skin ook verschillende verzorgingsproducten die zich richten op de regeneratie van de huid. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsverzorging en supplementen. Daarmee bevorder je de aanmaak van nieuwe huidcellen en blijft je huid er jong en gezond uitzien.

Wat is jouw favoriete product om je huidregeneratie sneller te laten gaan?

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.