Wasbeurt uitstellen van je haar

Hoe stel je een wasbeurt van je haren uit?

Het uitstellen van een wasbeurt van je haren kan ontzettend nuttig zijn voor diverse redenen. Vooral mensen met vet haar zijn geneigd om elke dag hun haren te wassen, maar is dit eigenlijk wel nodig? Stiekem niet, want de shampoo reinigt soms zo intensief dat je hoofdhuid continu gestimuleerd wordt om nog meer talg aan te maken. Dat willen we natuurlijk juist niet, maar hoe stel je een wasbeurt van je haren dan uit? Je wilt natuurlijk niet onverzorgd eruit zien. Vandaag vertel ik je hoe ik mijn wasbeurt van mijn haren ben gaan uitstellen.

vet haar, wasbeurt uitstellen van je haren, minder haren wassen, minder shampoo

Waarom zou je de wasbeurt van je haren uitstellen?

Je haren zijn vergelijkbaar met je huid. Hoe vaker je het agressief reinigt of triggers, hoe meer talg je huid/haren gaat aanmaken. Je talg heeft namelijk een beschermende functie, ze houden je huidbarrière sterk waardoor er geen bacteriën en andere schadelijke stoffen je huid/haren kunnen binnen dringen. Zonder talg heb je geen huidbarrière. Maar natuurlijk is het wel belangrijk om een gebalanceerd talgniveau te hebben.

Je hebt diverse soorten shampoo’s op de markt. Veel shampoo’s bevatten agressieve ingrediënten, zoals ”Sodium Lauryl Sulfate”. Sulfaten zijn goede reinigers, maar kunnen soms wel erg agressief zijn. Met als gevolg dat je hoofdhuid het gevoel krijgt om meer talg te gaan aanmaken. Het probleem bij vet haar is dat er al een te veel aan talg aanwezig is, je wilt dit juist verminderen. Een agressieve shampoo helpt hier dan niet bij en zeker niet als je dit bijna elke dag gebruikt.

Hoe stel je een wasbeurt uit?

Vroeger had ik ontzettend veel last van vette haren, ik was er onzeker over en vond het er onverzorgd uit zien. Met als gevolg dat ik op zoek ging naar producten die mijn vette haar zou kunnen behandelen, van shampoo bars tot diverse natuurlijke shampoo’s tot shampoo’s zonder sulfaten. Maar eigenlijk werkte niet heel veel super goed. Ik waste mijn haar elke dag of om de dag, omdat het anders er echt niet uit zag. Hier moest een oplossing voor komen.

haren wassen, shampoo, conditioner, haarverzorging, wasbeurt uitstellen, vette haren, vet haar

Ik ben heel veel dingen gaan uitproberen en uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen aan dit proces: ”Het continu steeds verder uitstellen van je wasbeurt”.

Eigenlijk is het heel simpel, je gaat steeds een dag verder je wasbeurt uitstellen. Je zult merken dat je hier flink doorheen moet bijten, omdat je eerst wel echt met vet haar de deur uit moet. Je bouwt het steeds verder op totdat je maximaal 1 tot 2 keer per week je haren wast.

haar massage, hoofdhuid masseren, shampoo aanbrengen, talgstimulatie, meer talg door hoofdhuid masseren, vette haren, vet haar

Daarnaast is het van belang dat je niet meer je hoofdhuid masseert tijdens het aanbrengen van de shampoo. Het is juist belangrijk om je te richten op de lengtes van je haren. Bij het masseren van je hoofdhuid stimuleer je namelijk weer de talgproductie en dat willen we niet.

En ten slotte gebruik niet te veel shampoo, ter grootte van een munt is voldoende. Gebruik conditioner alleen in de punten van je haar.

Trucjes om je haar er iets beter eruit te laten zien tijdens het uitstellen van je wasbeurt

Een zeer bekende tip is natuurlijk, droogshampoo. Droogshampoo is een ideale manier om je vette haar een beetje te camoufleren. Het zorgt ervoor dat het je haar iets meer verzorgd eruit laat zien en het vettige laagje een beetje laat verdwijnen.

droogshampoo, voorkom vet haar, verzorging van het haar, uitstellen van je wasbeurt van je haren, olie absorptie, talg absorptie, frisse haren

Daarnaast kun je natuurlijk je haar in een knot, staart of vlecht dragen. Je kunt het zo makkelijker verbergen dan met los haar.

Mij heeft het ontzettend veel voordelen opgeleverd en nu ben ik helemaal tevreden met mijn haren. Ik was het maar 1 keer per week, op dit moment met de shampoo bar lavendel.

verzorgde frisse haren

Stel jij wel eens je wasbeurt uit?

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.