Nagelriemen verzorgen

Hoe kan je het beste je nagelriemen verzorgen?

Het verzorgen van je nagelriemen is een groot onderdeel van je handen. Persoonlijk schiet dit er vaak in bij mij en wil ik dit echt vaker gaan doen. Het is namelijk erg lelijk en daarnaast kun je bij heel droge nagelriemen zelfs pijnlijke scheurtjes krijgen. En het is natuurlijk veel mooier dat als je je nagels mooi gelakt hebt, je nagelriemen ook verzorgd en gehydrateerd zijn. Voor het verzorgen van je nagelriemen kun je verschillende producten en tools gebruiken. Je hebt verschillende soorten oliën en crèmes. Je kunt een speciaal product ervoor kopen, maar soms werkt het ook prima om bijvoorbeeld je hyaluronzuur serum te gebruiken. Lees snel verder om te ontdekken hoe je het beste je nagelriemen kan verzorgen.

Wat heb je nodig om je nagelriemen te verzorgen?

De eerste stap om je nagelriemen te verzorgen begint bij het aanschaffen van de juiste producten. Wat heb je allemaal nodig?

  1. Bokkepootje, dit is ideaal en noodzakelijk om je nagelriemen naar achter te duwen. Hierdoor komen je ‘maantjes’ beter naar voren en word je nageloppervlak groter.
  2. Een product om je nagelriemen te hydrateren, bijvoorbeeld een olie of crème. Je kunt hiervoor eigenlijk elk soort olie voor gebruiken, je kunt een speciaal product kopen die ontworpen is voor het verzorgen van je nagelriemen, maar je kunt ook even kijken in je kast wat je al in huis hebt.
Nagelriemen verzorgen, bokkepoot, olie, nagelriemolie

Welke producten kun je gebruiken?

  • Kokos-, sesam-, jojoba-, amandel-olie of een ander soort olie kan natuurlijk ook. Olijfolie of zonnebloemolie zou ik niet snel gebruiken, omdat dit heel vettig blijft en niet goed intrekt.
  • Een speciale olie gemaakt voor nagelriemen, van bijvoorbeeld Douglas.
  • Een speciale crème van bijvoorbeeld DIOR, L’Occitane of OPI.
  • Hydraterende serums met bijvoorbeeld hyaluronzuur. The Ordinary hyaluronic acid 2% is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.